
HERA objavila nove cijene: Plin za kućanstva skuplji je za 9%
Kućanstva mogu izračun svojih godišnjih i mjesečnih troškova za plin, prema distribucijskom području i tarifnom modelu, provjeriti u aplikaciji iPlin.
07:47Prije 3 min18.09.2025
Europski tjedan za smanjenje otpada (EWWR) ove se godine održava od 16.-24. studenog s ciljem promicanja aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i otpadom. Na sudjelovanje se potiče širok krug sudionika – od lokalne samouprave, preko privatnih tvrtki, organizacija civilnog društva, do pojedinaca, kazala je aktivistica Udruge Zelena Istra, Irena Burba, u ovotjednoj emisiji Eko Zona na RovinjFM-u.
Naime, Europski tjedan za smanjenje otpada (EWWR - The European Week for Waste Reduction) ima za cilj mobilizirati što veći broj sudionika širom Europske unije, kako bi se provele mjere podizanja svijesti o smanjenju otpada, ponovnoj uporabi proizvoda i recikliranju materijala.
Jeste li znali da se u zadnja dva desetljeća proizvodnja odjeće povećala za čak 400%?
Zato u sklopu kampanje "Koja je prava cijena tvoje odjeće - održiva i pravedna modna industrija" tijekom Europskog tjedna smanjenja otpada Zelena Istra organizira niz događaja. Jedan od njih je sajam razmjene održan u subotu u Umagu.
Na istu temu uslijedit će i PROJEKCIJA FILMA "TRUE COST" - "Prava cijena mode" u kinu Umag u srijedu 20.11. od 18:30 uz performans i pop-up izložbu.
U petak, 22. studenog, od 20:00 sati na programu je okrugli stol "ODRŽIVA I PRAVEDNA MODNA INDUSTRIJA" koji će se održati u galeriji HUIU u Puli. Prigodne će se akcije smanjenja količine tekstila, a time i otpada održati i u Novigradu, Brtonigli i Bujama, najavila je Irena Burba iz Zelene Istre.
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 12 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 15 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 20 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 21 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar