
U Barbanu podmetnut požar na automobilu, policija traga za počiniteljem
Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja i tragati za počiniteljem.
12:32Prije 27 min15.09.2025
Želite li prvi put napraviti "svoju" pincu, a ne spadate u domaćice koje vjeruju samo svom, provjerenom receptu, u nastavku donosimo jedan za kojeg kažu da je star čitavo stoljeće:
1. Izmiksajte žumanjke i šećer dok ne dobijete bljeđu smjesu
2. Dodajte margarin, izmiksajte pa dodajte svinjsku mast i zamiksajte i nju
3. Dodajte koricu limuna i naranče pa ulje
4. Dodajte i ekstrakt vanilije i kruškovac u smjesu ruma i naranče pa dodajte smjesi i zamiksajte. Dodajte i sol
5. Pripremite kvasac tako da ga razmrvite u 100 ml toplog mlijeka i dodate pola žličice brašna i pola žličice šećera. Pustite da odstoji 5-10 minuta na toplom mjestu dok se ne napuše
6. Smjesi dodajte pola količine brašna i ručno zamiješajte
7. Dodajte i drugu polovicu brašna pa na nju kvasac i zamiješajte s tom polovicom koliko možete, a kasnije možete probati malo spojiti i s prvim dijelom
8. Dodajte snijeg od bjelanjaka i sve zamiješajte ručno koliko možete. Dalje možete ručno ili mikserom-nastavkom za tijesto. Dodavajte brašno po potrebi dok ne dobijete tijesto koje vam se ne lijepi za ruke
9. Pokrijte posudu s tijestom prozirnom folijom i krpom i pustite da se na toplom mjestu udvostruči. Kad vam se tijesto diglo podijelite ga u četiti jednaka manja dijela ili dva velika pa još malo zamijesite.
10. Zamiješeno tijesto stavite na pleh obložen papirom za pečenje premazanim sa svinjskom masti. Pokrijte ga još jednim premazanim papirom pa krpom i pustite da se digne. Nakon što se dignu, razrežite ih škarama.
11. Pecite ih na 180 stupnjeva i par minuta prije nego su gotove premažite jajetom i posipajte razmrvljenim šećerom u kocki. Gotove su kada čačkalica umetnuta u tijesto izlazi suha.
Evo što vam sve treba:
1 kg glatkog brašna
8 žumanjaka
3 bjelanjka
30 g ulja
50 g margarina
70 g svinjske masti
80 g kvasca
15 g soli
200 g šećera
2 vanilin šećera
150-200 ml tekućine dobivene od soka jedne velike naranče i ruma
8 kapi ekstrakta vanilije
6 kapi ekstrakta kruške (kruškovac)
1 limunova korica
1 korica velike naranče
kocke šećera za posipavanje
jaje za premazivanje
Dobar tek i sretan Uskrs!
Koncert Damira Urbana i večernji vatromet bit će središnji trenutci današnjeg programa obilježavanja Dana grada Rovinja i blagdana svete Eufemije.
10:30Prije 2 h15.09.2025
'Moja domovina' je često puštana u vrijeme Domovinskog rata kako bi podigla moral vojnika i stanovništva u skloništima i izbjeglištvu. Postala je sinonim domoljublja, a naši je sportaši često pjevaju na međunarodnim natjecanjima.
07:46Prije 5 h15.09.2025
U šarenilu prirode i bogatstvu okusa krije se posebna čarolija zbog koje se brojni gosti svake godine vraćaju.
21:45Prije 15 h14.09.2025
Kanfanarska placa danas je središte bluesa, dobre gastronomske ponude i odlične energije!
18:35Prije 18 h14.09.2025
Stručnjaci ističu da je socijalizacija danas prepoznata kao jedan od najvažnijih čimbenika dugovječnosti i dobrog psihofizičkog stanja, ne samo kod djece nego i kod odraslih.
18:31Prije 18 h14.09.2025
Kao problematične primjere navode Njemačku, Italiju, Belgiju i Nizozemsku koje, unatoč članstvu u Europskom informacijskom sustavu za automobile i vozačke dozvole (EUCARIS), ograničavaju dijeljenje podataka o vozilima namijenjenima izvozu.
17:23Prije 19 h14.09.2025
Cilj manifestacije je predstaviti rad plesnih udruga s područja Pule te kroz njihove nastupe obogatiti program u gradu dok je još pun domaćih i inozemnih posjetitelja.
11:45Prije 1 d14.09.2025
Tijekom tri ribolovna dana zabilježeno je 108 aktivnosti na brodovima, 11 velikih riba otrgnulo se s udice, a ulovljeno je 75 riba, ukupne težine 1.135,31 kilogram. Među njima je sedam tuna, čija je ukupna težina iznosila 535,63 kilograma.
11:34Prije 1 d14.09.2025
Ostavite komentar