Vikend pred nama donosi brojna događanja u Svetvinčentu. Naime, u subotu i nedjelju, 21. i 22. rujna, tamo će se okupiti najbolji proizvođači sira iz regije i šire.
                    
                    
                    
                    
                                            
                                                                                
                                                                                    
                    
                    
                    
                    
                                                                                                        
Tijekom festivala, posjetitelji će svaki dan od 11 do 19 sati moći uživati u vrhunskom siru koji će proizvođači izložiti na Placi te posjetiti Mrkat istrijanskega dela.
                    
                    
                    
                    
                                            
                                                                                
                                                                                    
                    
                                            
                                                
                                            
                    
                    
                                                                                                        
Otvorenje Festivala je su subotu u 11 sati, nakon čega će uslijediti nastup KUD-a Mate Balota, svečana dodjela priznanja nagrađenim sirarima. U 15 sati uslijedit će vođena degustacija sljubljivanja sireva i vina, a u 17 sati izbor naj koze. Ova se tradicionalna manifestacija održava 20. godinu za redom te privlači posjetitelje koji žele vidjeti nešto drukčije i originalno. Izbor naj koze održat će se u više kategorija: najizvornija koza, najsimpatičnija koza, koza s najvećim cicama, naj prč te koza miss Istre.
                    
                    
                    
                    
                                            
                                                                                
                                                                                    
                    
                    
                                            
            
            
                        
            
            
                                            
                    
                                                                                                         
                    
                    
                    
                    
                                            
                                                                                
                                                                                    
                    
                    
                    
                                                                                                                
                                                                                                        
U nedjelju program započinje u 14 sati trećom Smotrom ovce, a uslijedit će dramski prikaz radionica Udruge Birikina, filcanja vune, nastup grupe Febra, natjecanje u šišanju ovaca te prvi Cheese trek sa startom na Placi.
                    
                    
                    
                    
                                            
                                                                                
                                                                                    
                    
                    
                    
                    
                                                                                                        
Posebnost 8. Festivala sira je i njegovo otvaranje, prilikom kojeg će se rezati osam kilogramasir težak te podijeliti posjetiteljima festivala.
                    
                    
                    
                    
                                            
                                                                                
                                                                                    
                    
                    
                    
                    
                                                                                                        
                    
                    
                    
                    
                                            
                                                                                
                                                                                    
                    
                    
                    
                    
                                                
            
                    
                
                            
        
                
            
            
             
                
Ostavite komentar