'S klobasicom u EU': Počinje prikupljanje uzoraka kobasica i salama za senzorno ocjenjivanje

Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 27 . veljače u 15 sati u Općinu Sveti Petar u Šumi.

Igor Franković
Igor Franković

23 Siječanj 2025 I 20:28

'S klobasicom u EU': Počinje prikupljanje uzoraka kobasica i salama za senzorno ocjenjivanje
Foto: IstraIN

Od 14. do 16. ožujka u Svetom Petru u Šumi će se održati tradicionalno, 11. međunarodno izdanje sajma „S klobasicom u Europi”.

Kao i svake godine, na sajmu se očekuju brojni domaći i međunarodni izlagači suhomesnatih delicija, a upravo se proizvođači pozivaju na dostavu uzoraka kobasica i salama za senzorno ocjenjivanje koje će se održati u sklopu projekta “S KLOBASICOM U EU 2025".

Senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama održati će se u sklopu projekta „Dani hrvatskih kobasica i salama“ koji je pokrenut u prosincu 2021. godine.

Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 27. veljače u 15 sati u Općinu Sveti Petar u Šumi.

“Molimo da pismene prijave zaintresirani dostave na e-mail najkasnije do 20. veljače, zbog bolje pripreme senzornog ocjenjivanja koje će se održati 28. veljače, 1. i 2. ožujka 2025. godine u HRVATSKOJ KUĆI KOBASICA u Sv. Petru u Šumi” kazao je predsjednik organizacijskog odbora  Mario Bratulić.

Nagrade za najbolje kobasice i salame biti će podijeljene prvoga dana sajma, 14. ožujka 2025. u „Hrvatskoj kući od kobasica“, a odličja će se dijeliti u 10 kategorija.