Iz mora i s polja – sve do našeg stola: U petak se u Rovinju održava javna tribina o sigurnosti hrane

Tribina će okupit niz stručnjaka koji će govoriti o izazovima i rješenjima u području prehrane, poljoprivrede i kontrole kvalitete hrane.

Igor Franković
Igor Franković

26 Ožujak 2025 I 08:00

Iz mora i s polja – sve do našeg stola: U petak se u Rovinju održava javna tribina o sigurnosti hrane
Foto: IstraIN

U petak, 28. ožujka 2025. godine, s početkom u 18 sati, u Multimedijalnom centru u Rovinju održat će se javna tribina pod nazivom "Iz mora i s polja pa sve do našeg stola". Događaj je posvećen aktualnoj i važnoj temi izvornosti i sigurnosti hrane, a organiziran je s ciljem podizanja svijesti o prehrambenom lancu – od proizvodnje do potrošačkog stola.

Tribina će okupit niz stručnjaka koji će govoriti o izazovima i rješenjima u području prehrane, poljoprivrede i kontrole kvalitete hrane.

Sudjelovanje su potvrdili istaknuti panelisti. Među njima je Biljana Borzan, doktorica medicine i zastupnica u Europskom parlamentu, koja je poznata po svom dugogodišnjem zalaganju za prava potrošača i veću transparentnost u prehrambenoj industriji. Alan Čače, magistar inženjer biotehnologije, nutricionist i stručnjak za održivu prehranu, govorit će o važnosti balansirane prehrane i njenom utjecaju na okoliš.

Ariana Stojnić, magistrica biologije i tehnolog kvalitete iz tvrtke S.I.C. d.o.o., osvrnut će se na kontrolu i osiguranje kvalitete hrane iz industrijske perspektive. Blanka Slišković Pulić, magistrica inženjerka agronomije, ovlaštena kušačica pršuta i promotorica koncepta “Lokalitet”, govorit će o važnosti lokalne proizvodnje i očuvanja autohtonih prehrambenih proizvoda.

Ulaz je slobodan.