U petak, 28. ožujka 2025. godine, s početkom u 18 sati, u Multimedijalnom centru u Rovinju održat će se javna tribina pod nazivom "Iz mora i s polja pa sve do našeg stola". Događaj je posvećen aktualnoj i važnoj temi izvornosti i sigurnosti hrane, a organiziran je s ciljem podizanja svijesti o prehrambenom lancu – od proizvodnje do potrošačkog stola.
Tribina će okupit niz stručnjaka koji će govoriti o izazovima i rješenjima u području prehrane, poljoprivrede i kontrole kvalitete hrane.
Naglašavaju kako IDS Rovinj-Rovigno nikada nije slao pozive školama za događaje koje organizira, upravo kako bi se izbjegla svaka mogućnost pogrešne interpretacije ili narušavanja profesionalne distance.
08:17Prije 66 d26.03.2025
Sudjelovanje su potvrdili istaknuti panelisti. Među njima je Biljana Borzan, doktorica medicine i zastupnica u Europskom parlamentu, koja je poznata po svom dugogodišnjem zalaganju za prava potrošača i veću transparentnost u prehrambenoj industriji. Alan Čače, magistar inženjer biotehnologije, nutricionist i stručnjak za održivu prehranu, govorit će o važnosti balansirane prehrane i njenom utjecaju na okoliš.
Ariana Stojnić, magistrica biologije i tehnolog kvalitete iz tvrtke S.I.C. d.o.o., osvrnut će se na kontrolu i osiguranje kvalitete hrane iz industrijske perspektive. Blanka Slišković Pulić, magistrica inženjerka agronomije, ovlaštena kušačica pršuta i promotorica koncepta “Lokalitet”, govorit će o važnosti lokalne proizvodnje i očuvanja autohtonih prehrambenih proizvoda.
Sredina srpnja idealno je vrijeme za predah od svakodnevnice, a čarobna istarska kulisa pruža savršen bijeg u hedonistički užitak. Ako tražite mjesto gdje se ljeto osjeća svim osjetilima, Tinjan je pravo odredište!
Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih
biciklističke i pješačke staze, kultura i gastronomija.
Publiku očekuju nastupi jakih snaga mlađe scene Miach i IDEM, art-pop inovatorice Konstrakte, tajanstvenog dvojca Nipplepeople te Darka Rundeka u intimnom izdanju njegovog Eko Kvarteta.
Pozitivne povratne informacije učenika i njihovih roditelja samo su još više ojačale nastojanja Škole da i dalje nastavi s provedbom ovako vrijednih projekata koji nedvojbeno ostavljaju pozitivan trag u odrastanju rovinjskih osnovnoškolaca.
Spremnici su postavljeni na četiri lokacije u gradu, a u njih se ne smije odlagati miješani komunalni otpad, kartonska ambalaža, staklena i plastična ambalaža, te otpad koji nema oznaku – ee otpada.
Unatoč značajnom napretku u globalnoj kontroli duhana, duhanska i nikotinska industrija nastavljaju prilagođavati strategije proizvodnje kako bi privikli i zadržali potrošače. Ovi napori osobito potkopavaju javno zdravlje i usmjereni su na ranjive skupine, posebice mlade.
Mjere će provoditi djelatnici poduzeća DEZINSEKCIJA d.o.o., s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča u 2025. godini.
Svaki štand donosi svoju priču - od nježnih specijaliteta bijele ribe, preko intenzivnih okusa plave ribe, do školjki i popularne miješane pržene ribe i plodova mora.
Savjeti odraslih i prijatelja, natpisi u medijima, pripreme u osnovnim školama ne mogu zamijeniti živi susret “oči u oči” s ambijentom srednjih škola, profesorima, ravnateljima, osobljem. U tom cilju, ovog je četvrtka, Industrijsko-obrtnička škola Pula provela Dan otvorenih vrata za osnovce.