U središnjoj Istri krenula dobro znana manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima!
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
Ove je srijede započela manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! koja će se odvijati sve do 31. siječnja 2025. u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.
U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.
Uvertira u zimsko razdoblje su meniji u kojima glavnu ulogu ima kiseli kupus, a meniji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta te se nude po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta.
21:35Prije 335 d15.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
10:01Prije 336 d14.01.2025
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 20€
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Nešto za pogricnut | Težački pijat | Carski drobljenac – 25€
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa s zapeštom, kapuzom, pancetom i radićem | Istarska kobasica s kapuzom, fažolom po starinski i senfom s biskom | iznenađenje desert od kapuza s maslinovim uljem i crvenom paprikom – 23€
Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | ombolo, kiseli kapuz, palenta | palačinka s domaćom marmeladom – 20€
Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): crostini s namazom od čvaraka i kiselim kapuzom | kiseli kapuz i koljenica | krema od kuhanog vina na pečenom voću – 30€
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | njoki s pršutom i pancetom, kapuz salata | ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 30€
Organizatori su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina te uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je ovdje.
U 45. godini života preminuo je Anđelo Dagostin, dugogodišnji istarski novinar, dopisnik Glasa Istre i osnivač portala bonton.hr, prepoznatljiv po predanom praćenju društvenih, kulturnih i političkih tema u Istri.
Ženski odbojkaški klub Rovinj-Rovigno u dvorani Gimnasium okupio je djecu, roditelje i simpatizere kluba na Danu otvorenih vrata i 8. Danu roditelja, u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, obilježivši pritom i 40 godina uspješnog djelovanja kluba.
Na koncertu će nastupiti polaznici SGK Čarobna frula – Viva Choir, Zbor mladih te solisti, koji će publici predstaviti moderne božićne obrade, kao i popularne, rock i pop skladbe u posebnom, blagdanskom aranžmanu.
Riječ je o posljednja dva Handmade Butika u ovoj godini, koja platforma Handmade Istria organizira samostalno, s ciljem oživljavanja lokalne umjetničke i rukotvorne scene tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, razdoblja koje je, kako ističu organizatori, često zapostavljeno u odnosu na ljetnu sezonu.
Najvažniji financijski dokument Grada naći će se pred gradskim vijećnicima u četvrtak, na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća, zakazanoj u 14 sati.
Sudionici će u tehnici kolaža, koristeći razne vrste ručno rađenog papira, zajednički izrađivati mala umjetnička djela. Voditeljica će uvodno predstaviti povijest i vrste papira te zanimljivosti vezane uz ovu umjetničku tehniku.
Posmrtni ostaci biskupa dr. Jurja Dobrile, jednog od najznačajnijih istarskih duhovnih i narodnih velikana, nakon više od stoljeća vraćaju se u Istru, a danas su izloženi u Tinjanu gdje vjernici mogu odati počast ovom povijesnom liku.
Kako bi se što bolje nosila s pritiskom stalne opasnosti i boli zbog patnje svoje zemlje, Ukrajinka Tanya je počela izrađivati nakit, a nakon posjeta Rovinju inspiraciju je pronašla u bojama jedara rovinjskih batana i drugih hrvatskih tradicijskih barki!
Organizatori svim mještanima i posjetiteljima upućuju toplu, šarenu i mirisnu pozivnicu da se pridruže adventskim događanjima u Balama – najmlađi u subotu u 11 sati, a odrasli u nedjelju u 16 sati na Trgu La Musa.
U radnji DEKODA svaki sat dobiva jednaku pažnju – bilo da je riječ o obiteljskom nasljeđu, kolekcionarskom primjerku ili satu koji vlasniku znači nešto osobno.
U utorak, 16. prosinca u 19 sati, na rasporedu je kazališna predstava za odraslu publiku – prigodna (pred)blagdanska komedija na istrovenetskom dijalektu Veglione in casa Polesanich, u izvedbi pulskih glumaca Petre Blašković i Luke Juričića.