U središnjoj Istri krenula dobro znana manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima!
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
Ove je srijede započela manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! koja će se odvijati sve do 31. siječnja 2025. u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.
U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.
Uvertira u zimsko razdoblje su meniji u kojima glavnu ulogu ima kiseli kupus, a meniji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta te se nude po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta.
21:35Prije 142 d15.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 20€
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Nešto za pogricnut | Težački pijat | Carski drobljenac – 25€
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa s zapeštom, kapuzom, pancetom i radićem | Istarska kobasica s kapuzom, fažolom po starinski i senfom s biskom | iznenađenje desert od kapuza s maslinovim uljem i crvenom paprikom – 23€
Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | ombolo, kiseli kapuz, palenta | palačinka s domaćom marmeladom – 20€
Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): crostini s namazom od čvaraka i kiselim kapuzom | kiseli kapuz i koljenica | krema od kuhanog vina na pečenom voću – 30€
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | njoki s pršutom i pancetom, kapuz salata | ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 30€
Organizatori su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina te uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je ovdje.
Vrsarska grofovija ukinuta je 1778. godine, no kao najveće i najbogatije imanje tadašnjih porečkih biskupa, ovom je gradiću donijela brz razvitak i znatan prestiž, uvjetovan i povijesnim statutom iz 1609.
Žene su pozvane na preglede u sklopu nacionalnog i županijskog preventivnog programa, a liječnici imaju mogućnosti poslati pacijentice na pregled i preko uputnice.
Kako navode iz PU istarske, tijekom ove godine na istarskim prometnicama teško je ozlijeđeno šest putnika u vozilima i četiri vozača, a tri putnika i tri vozača nisu koristili sigurnosni pojas.
Na ovogodišnjem natjecanju mladih tehničara, dva učenika su osvojila prvo mjesto i to: učenik Leon Nikolić iz OŠ Veli Vrh Pula u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo i učenik Laren Golub iz OŠ Monte Zaro Pula iz područja Automatike.
Tisuće ljubitelja elektronske glazbe već je stiglo u Istru, a vrhunac prvog dana festivala događa se večeras, 6. lipnja, kada se show seli na čarobnu lokaciju - Cave Romane u Vinkuranu.
Cilj radionice je upoznati ključne dionike s Planom upravljanja destinacijom – strateškim dokumentom koji se izrađuje s ciljem razvoja održive turističke destinacije za područja Središnje Istre, Barbana, Buzeta i Žminja.
Festival će ovog petka otvoriti JazzIstra Orchestra i pijanisti Leon Brenko, Hrvoje Galler, Zvjezdan Ružić, Kristian Terzić. Subotnji program donosi nastupe JazzIstra Orchestre uz jazz vokaliste Jasnu Bilušić, Lelu Kaplowitz, Valeriju Nikolovsku i Simona Marlowa.
Na programu su najljepše operne arije i glazbeni klasici u izvedbi istaknutih solista: Irme Dragičević, Tene Lončarević, Ronalda Brausa, Blanke Tkalčić i pijanista Vedrana Janjanina iz pera autora poput Puccinija, Mozarta, Gershwina, Straussa i Zajca.