
Gdje za Dan žena? Na Teranino festival u Bale!
Najavljeno je sudjelovanje 20 izlagača, a nastupaju grupe Sars i Vatra.
15:12Prije 17 d23.02.2025
Recept za pobjednički Bitterino potpisuje Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brend ambasador u Destileriji Rossi.
U Destileriju Rossi u slikovito istarsko mjesto Bajkini stigla su još dva odličja.
Na trećem izdanju Teranino festivala koji se prošlog vikenda održao u Balama, Teranino Rossi okitio se zlatnom medaljom, a titulu najboljeg koktela na bazi teranina ponio je Rossijev iznimni Bitterino.
Najavljeno je sudjelovanje 20 izlagača, a nastupaju grupe Sars i Vatra.
15:12Prije 17 d23.02.2025
Izbalansiranim okusima, pitkošću i svježinom zaveo je zahtjevna nepca stručnog žirija, ali i posjetitelje koji su u Bale došli uživati u sve omiljenijem istarskom likeru proizvedenom od terana, poznate autohtone istarske sorte grožđa.
Recept za pobjednički Bitterino potpisuje Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brend ambasador u Destileriji Rossi.
„Bitterino je kreiran kako bismo pokazali da Teranino Rossi u kombinaciji s pomno biranim sastojcima može dati lagane, osvježavajuće koktele, koji se mogu poslužiti i kao aperitivi. Bitterino je zamišljen kao „Low and No“ koktel s minimalnim postotkom alkohola pa se može piti u bilo koje doba dana i idealan je za topliji dio godine.
Teranino Rossi proizveden od vrhunskog istarskog terana, obogaćen maceracijom šumskog voća i biranim začinima, daje mu voćnost i sočnost popraćenu s gustom i lijepom teksturom.
Za citrusni profil dodajemo sok od limete, za kompleksnu i finu strukturu bezalkoholno vino od mošta s jabučnim kiselinama i dodatkom aromatičnog bilja, a ugodnu blagu gorčinu i svježinu zaokružuje lemon tonic“, ističe autor Bitterina koji će sigurno postati ljetni hit u Bajkinima na terasi Destilerije Rossi s koje puca prekrasan pogled na istarske pejzaže.
Preporuka za hedonistički proljetni izlet.
Ako ne možete dočekati putovanje u Bajkine u blizini Vižinade, Filip Sarilar otkrio je sastojke laganog, zavodljivog i aromatičnog Bitterina pa u okusima Istre možete uživati kad god poželite.
Recept za Bitterino
Novi roman nosi ime Inspirirano stvarnim događajima i tematski se može svrstati u roman ceste te je srodan američkoj bitničkpj subkulturi pedesetih i može se povezati s kultnim Kerouacovim romanom 'Na cesti'.
16:40Prije 4 h12.03.2025
“Kaiserball” prikazuje zlatno doba Pule kada su se u gradu miješali jezici, a raznolikost se očitovala i u gastronomiji te cjelokupnom društvenom životu.
12:49Prije 8 h12.03.2025
Festival će odjekivati umaškom lagunom Stella Maris od 22. do 25. svibnja 2025. godine, a organizatori obećavaju nezaboravno iskustvo koje će obuhvatiti svaki kutak ovog jedinstvenog festivala.
22:20Prije 23 h11.03.2025
U akciji se posebno traže tradicionalni recepti sa područja općine Medulin, oni koje su naši nonići pripremali, ali bit će dobrodošli i svi novi, kreativni recepti koji pokazuju kako hrana može imati novi život.
19:15Prije 1 d11.03.2025
Male slobodne knjižnice koncipirane su tako da svatko može, u bilo kojem trenutku, posuditi, vratiti, zamijeniti ili donijeti neku svoju knjigu.
15:12Prije 1 d11.03.2025
Izložba daje pogled unatrag na dinamičnu multidisciplinarnu karijeru Anselma Tumpića u Italiji i Hrvatskoj od početka 2000-tih do danas i promatra načine na koje se u njoj prepliću dizajn, oglašavanje, medijska umjetnost, spekulativna dizajnerska praksa i istraživački rad.
14:20Prije 1 d11.03.2025
Sajamska karavana slavonskih proizvoda stigla je u Pulu!
13:22Prije 1 d11.03.2025