Hook & Cook festival se vraća – Cerovlje ove subote u znaku hrane, glazbe i dobre energije!
Prekrasan ambijent Bara u Cerovlju ponovno će postati mjesto susreta planina i mora, glazbe i gastronomije, opuštanja i zabave.
21:35Prije 123 d13.08.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta.
Draga nam je zima dok kapuza ima! gastronomska je manifestacija koja se održava četvrti put zaredom na području TZ središnje Istre.
Njome se nastoji promovirati tradicionalna zimska jela i namirnice, kao što su kiseli kupus i suhomesnati proizvodi.
Prekrasan ambijent Bara u Cerovlju ponovno će postati mjesto susreta planina i mora, glazbe i gastronomije, opuštanja i zabave.
21:35Prije 123 d13.08.2025
22:20Prije 313 d04.02.2025
Navedena će se manifestacija odvijati od 15. do 31. siječnja 2025., u odabranim ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.
U navedenom razdoblju, šest ugostiteljskih objekata nudit će razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
20:28Prije 330 d18.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnoj cijeni u rasponu od 20€ do 30€.
Ugostiteljski objekti uključeni u manifestaciju:
1. Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 20€
2. Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Nešto za pogricnut | Težački pijat | Carski drobljenac – 25€
3. Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa s zapeštom, kapuzom, pancetom i radićem | Istarska kobasica s kapuzom, fažolom po starinski i senfom s biskom | iznenađenje desert od kapuza s maslinovim uljem i crvenom paprikom – 23€
4. Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | ombolo, kiseli kapuz, palenta | palačinka s domaćom marmeladom – 20€
5. Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): crostini s namazom od čvaraka i kiselim kapuzom | kiseli kapuz i koljenica | krema od kuhanog vina na pečenom voću – 30€
6. Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | njoki s pršutom i pancetom, kapuz salata | ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 30€
Organizatori su TZ središnje Istre, Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina (koji će svakome sudioniku navedene manifestacije donirati 20 kilograma svježeg i 20 kilograma kiselog kupusa) i uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.
Riječ je o posljednja dva Handmade Butika u ovoj godini, koja platforma Handmade Istria organizira samostalno, s ciljem oživljavanja lokalne umjetničke i rukotvorne scene tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, razdoblja koje je, kako ističu organizatori, često zapostavljeno u odnosu na ljetnu sezonu.
13:12Prije 3 min15.12.2025
Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica namijenjen je nabavi namirnica za pripremu obroka korisnicima prenoćišta za beskućnike Rachem u Valturskoj ulici u Puli, kojim upravlja Udruga Institut Pula.
06:45Prije 6 h15.12.2025
U radnji DEKODA svaki sat dobiva jednaku pažnju – bilo da je riječ o obiteljskom nasljeđu, kolekcionarskom primjerku ili satu koji vlasniku znači nešto osobno.
20:28Prije 16 h14.12.2025
U radu žirija, i jedina iz Hrvatske, sudjelovat će Jelena Fiškuš, kreativna direktorica i suosnivačica Studija Sonda te predsjednica uprave HURA-e
18:31Prije 18 h14.12.2025
"Naučite kako napraviti makeup koji traje cijeli radni dan, od prvog sastanka do večernje zabave, trikove kako prilagoditi svoju šminku nakon posla te kako na brzinu osvježiti izgled i biti spremni za zabavu."
16:15Prije 21 h14.12.2025
Kroz izlaganje i razgovor sudionicima će se ponuditi dublje razumijevanje agresivnosti kao prisutne pojave u ljudskom životu te mogućnosti njezina prevladavanja kroz jačanje povjerenja, dobrote i dostojanstva svake osobe.
12:50Prije 1 d14.12.2025
Maksimum aktivnosti očekuje nas u noći s subote na nedjelju (13./14. XII), noć prije i noć poslje također su atraktivne za opažače golim okom. Najbolje vrijeme za promatranje meteora je od 22h navečer pa sve do pred jutro.
21:16Prije 1 d13.12.2025
Posjetitelji će moći pratiti rad 3D printera u realnom vremenu, istražiti izložbu 3D izrađenih modela nastalih kroz radionice te otkriti na koji način nastaju predmeti koji se svakodnevno koriste u modernom svijetu.
20:28Prije 1 d13.12.2025