Uskrs u Rovinju uz uživanje u društvu dva prekrasna lipicanera
Na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak besplatno možete vidjeti konje, približiti im se i pomaziti ih!
15:12Prije 5 min19.04.2025
U ponedjeljak, 10. veljače 2025. u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula gostuje Damir Šantek koji će predstaviti svoju novu knjigu Visoko iznad oblaka - ondje gdje i misli prestaju.
Program počinje u 18 sati i ulaz je slobodan.
Nakon onih čarobnih mjesta na Zemlji gdje misli nestaju i onih duboko ispod površine, trilogija uzbudljivih putopisa završava visoko iznad oblaka.
Ova vas knjiga - vrlo zanimljivim pričama i čudesnim fotografijama, koje ponekad govore i više od riječi - vodi kroz čak 32 lokaliteta diljem našeg planeta.
Upravo takvi predjeli, skriveni visoko iznad oblaka i često dostupni samo onima s mnogo avanturističkog duha, kriju neslućene ljepote u kojima uživaju samo rijetki.
Jedan je od njih Damir Šantek, autor tekstova i fotografija u ovoj knjizi, strastveni planinar i putopisac iz Zagreba.
Provjerite što se autora najviše dojmilo u udaljenim zemljama, poput Venezuele, Kambodže i Kostarike, jesu li tradicionalna vjerovanja u Meksiku i Nepalu iščezla ili se i dalje povremeno uprizoruju, kako izgledaju vjetrom šibani, snijegom pokriveni i maglom obavijeni vrhovi Dolomita, Alpa i Dinarida te koje se bogatstvo krije u podmorju Jadranskog mora.
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
09:58Prije 5 h19.04.2025
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
07:16Prije 8 h19.04.2025
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
07:15Prije 8 h19.04.2025
Weekend.18 dolazi punoljetan, spektakularan i s govornicima koji brišu granice medija, tehnologije i znanosti.
22:00Prije 17 h18.04.2025
Na Trg slobode stiže i razigrani uskrsni zec, spreman razveseliti najmlađe, i one koji se tako osjećaju, slatkim iznenađenjima i čokoladnim jajima.
20:14Prije 19 h18.04.2025
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
18:13Prije 21 h18.04.2025
Ova tradicionalna igra u Marićima se provodi po malo drugačijim pravilima od uobičajenih.
16:08Prije 23 h18.04.2025
Riječ je o emotivnom singlu koji na nenametljiv, ali snažan način govori o ljubavi — ne onoj idealiziranoj s ekrana i društvenih mreža, već onoj stvarnoj, nesavršenoj i duboko ljudskoj.
14:36Prije 1 d18.04.2025