
NESREĆA U PULI: Vlak naletio na automobil u Šijani
Riječ je o vlaku koji je prometovao na liniji iz Pule do Lupoglava.
22:06Prije 4 h21.04.2025
Kreativne ferije – „Priroda i društvo“, edukativno-kreativni program koji su Društvo „Naša djeca“ Poreč i Centar za posjetitelje La mula de Parenzo organizirali tijekom prošlotjednih školskih praznika, uspješno su zaključene.
Kreativne ferije – „Priroda i društvo“, edukativno-kreativni program koji su Društvo „Naša djeca“ Poreč i Centar za posjetitelje La mula de Parenzo organizirali tijekom prošlotjednih školskih praznika, uspješno su zaključene.
Ovom su prigodom okupile djecu od 7. do 12. godina u deset raznovrsnih radionica koje su potaknule njihovu kreativnost i znatiželju prema prirodi, povijesti, umjetnosti i sportu. Sve su radionice bile besplatne.
Za početak su polaznice i polaznici otkrili ljepotu kaligrafije, Lego tiskom stvarali vlastite umjetničke otiske, naučili prepoznati lažne vijesti (fake news) i posjetili nedavno otvorenu obnovljenu Romaničku kuću sa stalnim postavom posvećenim svakodnevnom životu Porečana iz 19. i 20. stoljeća.
Sljedećih su dana naučili boćati, izrađivali hranilice za ptice, tražili grbove u šetnji starogradskom jezgrom i zatim dizajnirali vlastite. Sunčana je završnica bila idealna za druženje u prirodi te su mališani obnavljali hotel za kukce, koji je sad zasluženo dobio „5 zvjezdica“.
Učili su o važnosti pčela i prirodnog okoliša te izradili saće od kartona i tjestenine kao originalnu diplomu.
Program Kreativnih ferija rezultat je već usavršene sjajne suradnje DND-a Poreč i Centra za posjetitelje La mula de Parenzo, a velika zahvala ide svim voditeljicama i voditeljima, koje/i su dale/i dragocjen doprinos.
To su grafička dizajnerica i kaligrafkinja Dea Curić, Boćarski klub Istra Poreč s potpredsjednikom Draženom Punišem i igračem i trenerom Filipom Matijašićem, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, koji ove godine obilježava 150. godišnjicu osnutka, i njegove biologinje Barbara Sladonja i Nataly Milovan te arheolog i viši kustos Zavičajnog muzeja Poreštine Davor Munda.
Interes za radionice bio je izuzetno velik i tražilo se mjesto više, a organizatori već pripremaju nove aktivnosti kako bi što većem broju djece pružili mogućnost za nova otkrića i znanja, uz druženje i dobru zabavu.
Ovom je manifestacijom nekadašnja gastronomska manifestacija Šetimane fritaja središnje Istre poprimila novo ruho, a obogaćena je raznovrsnim proljetnim jelima pripremljenima od sezonskih namirnica.
17:23Prije 9 h21.04.2025
Od svih uvezenih vozila provjerenih putem carVerticala u 2024. godini, 29,3% bilo je uvezeno iz Njemačke, 15,7% iz Francuske, 14,8% iz Belgije, 11,3% iz Italije i 6,9% iz Slovenije.
17:00Prije 9 h21.04.2025
Osim glazbenog dijela, posjetitelji su uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi i 4. Skupu Natprirodnih vinara Istre.
14:24Prije 12 h21.04.2025
Leidi već 13 godina koristi reciklirane materijale, a na ovom brodu primijenjeno je čak 250 kvadrata sendvič materijala od PET boca.
13:34Prije 12 h21.04.2025
Ove nedjelje su javnosti predstavljeni dovršeni radovi i planovi za daljnje uređenje rive u Poreču.
12:29Prije 14 h21.04.2025
Maksimum aktivnosti ove se godine događa u noći s ponedjeljka na utorak. Opažači s tamnih lokacija imat će prigodu vidjeti 15-25 meteora na sat, aktivnost je nešto viša nakon ponoći.
11:20Prije 15 h21.04.2025
Ulazak u konobe moguć je isključivo uz kupnju službene vinske čaše. Na dan manifestacije ulaznice je moguće kupiti isključivo na prodajnim mjestima u Gračišću, i to isključivo gotovinom.
08:37Prije 17 h21.04.2025
Uskrsno jutro počinje naravno - uskršnjim doručkom. Već ste se upoznali s pincom i pisanicama, no postoji još nekoliko blagdanskih delicija: kuhana šunka, mladi luk, sol, a ponekad i rotkvice.
16:03Prije 1 d20.04.2025