
U teškoj prometnoj nesreći kod Savičente poginula jedna osoba
U nesreći su sudjelovali osobni automobil i teretno vozilo, a točne okolnosti još uvijek nisu poznate.
23:25Prije 2 h18.04.2025
Kroz zanimljive vođene ture i pokazne analize, znanstvenici Instituta približili su posjetiteljima svoj svakodnevni rad i aktivnosti, suvremene tehnologije koje koriste te brojne projekte na kojima rade.
Povodom obilježavanja 150 godina postojanja, Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču otvorio je vrata svojih laboratorija i pružio javnosti jedinstven uvid u svijet znanosti.
Dan otvorenih vrata laboratorija, održan u ponedjeljak, 14. travnja 2025., okupio je brojne osnovnoškolce, građane i zaljubljenike u znanost.
Posjetitelji su imali priliku obići šest laboratorija Instituta - Laboratorij za tlo, biljku i vodu, Vinarski laboratorij, Prehrambeno-biotehnološki laboratorij, Genetički laboratorij, Laboratorij za fenotipizaciju i Laboratorij za zaštitu bilja - te vinarski podrum „Minivinifikacija, u kojem se provode znanstveno-istraživački projekti iz područja vinarstva.
Zanimanje posjetitelja izazvali su i Povjerenstvo za senzorno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića te Panel za senzorno ocjenjivanje maslinovog ulja, gdje su mogli saznati više o stručnom kušanju i ocjenjivanju kvalitete proizvoda.
Kroz zanimljive vođene ture i pokazne analize, znanstvenici Instituta približili su posjetiteljima svoj svakodnevni rad i aktivnosti, suvremene tehnologije koje koriste te brojne projekte na kojima rade.
Oduševljenje nije izostalo, posebno među najmlađima, koji su radoznalo postavljali različita pitanja i sudjelovali u interaktivnim demonstracijama. Nasmijana lica i znatiželjni pogledi bili su najbolja potvrda da je znanost zanimljiva i svima bliska.
Institut je danom otvorenih vrata potvrdio važnost povezivanja znanosti i zajednice, čime je na poseban način obogatio program aktivnosti u sklopu obilježavanja svog 150. jubileja.
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
18:13Prije 7 h18.04.2025
Ova tradicionalna igra u Marićima se provodi po malo drugačijim pravilima od uobičajenih.
16:08Prije 9 h18.04.2025
Riječ je o emotivnom singlu koji na nenametljiv, ali snažan način govori o ljubavi — ne onoj idealiziranoj s ekrana i društvenih mreža, već onoj stvarnoj, nesavršenoj i duboko ljudskoj.
14:36Prije 11 h18.04.2025
Očito je nezadovoljstvo određenih ljudi s turistima, a nakon što smo sličan natpis primijetili u Rovinju, naišli smo na još njih i to na putu prema Vrsaru preko Limskog kanala. Radi li se o istoj osobi/osobama?
12:33Prije 13 h18.04.2025
U Istri, Primorju i Dalmaciji na današnji se dan najčešće jedu morska riba i plodovi mora, a mi smo odlučili posjetiti ribarnicu na rovinjskoj tržnici i saznati kakve su cijene i što ljudi najčešće kupuju.
12:16Prije 13 h18.04.2025
Sudjelovanje na predstavljanju potrebno je unaprijed potvrditi pozivom na broj 052 606 037 ili 091 605 4250.
07:20Prije 18 h18.04.2025
Donosimo priču o iznimnoj ženi koja je kod Rovinja izgradila imanje 'Sissiland' kako bi lokalnom stanovništvu pružila drugačiji doživljaj opuštanja - uz dva prekrasna konja usred netaknute prirode.
06:15Prije 19 h18.04.2025
Kralj vrhova top lista i vlasnik pjesama s više od 14 milijardi pregleda kao što su „Are You With Me“, „Where Are You Now“, „Reality“, „Questions“ i „Back To You“ otvorit će ljeto na glavnoj pozornici u magičnom istarskom pejzažu.
22:05Prije 1 d17.04.2025