
Ljetna kuhinja koja ima smisla: Evo koja su lagana, a prava jela za vruće dane!
Ljeto je savršeno vrijeme da uživamo u jelima koja su osvježavajuća, jednostavna, a ipak konkretna i zasitna.
19:14Prije 1 min05.07.2025
Kroz zanimljive vođene ture i pokazne analize, znanstvenici Instituta približili su posjetiteljima svoj svakodnevni rad i aktivnosti, suvremene tehnologije koje koriste te brojne projekte na kojima rade.
Povodom obilježavanja 150 godina postojanja, Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču otvorio je vrata svojih laboratorija i pružio javnosti jedinstven uvid u svijet znanosti.
Dan otvorenih vrata laboratorija, održan u ponedjeljak, 14. travnja 2025., okupio je brojne osnovnoškolce, građane i zaljubljenike u znanost.
Posjetitelji su imali priliku obići šest laboratorija Instituta - Laboratorij za tlo, biljku i vodu, Vinarski laboratorij, Prehrambeno-biotehnološki laboratorij, Genetički laboratorij, Laboratorij za fenotipizaciju i Laboratorij za zaštitu bilja - te vinarski podrum „Minivinifikacija, u kojem se provode znanstveno-istraživački projekti iz područja vinarstva.
Zanimanje posjetitelja izazvali su i Povjerenstvo za senzorno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića te Panel za senzorno ocjenjivanje maslinovog ulja, gdje su mogli saznati više o stručnom kušanju i ocjenjivanju kvalitete proizvoda.
Kroz zanimljive vođene ture i pokazne analize, znanstvenici Instituta približili su posjetiteljima svoj svakodnevni rad i aktivnosti, suvremene tehnologije koje koriste te brojne projekte na kojima rade.
Oduševljenje nije izostalo, posebno među najmlađima, koji su radoznalo postavljali različita pitanja i sudjelovali u interaktivnim demonstracijama. Nasmijana lica i znatiželjni pogledi bili su najbolja potvrda da je znanost zanimljiva i svima bliska.
Institut je danom otvorenih vrata potvrdio važnost povezivanja znanosti i zajednice, čime je na poseban način obogatio program aktivnosti u sklopu obilježavanja svog 150. jubileja.
Sve veći broj ljudi pješice pristiže iz centra grada prema Hipodromu i Novom Zagrebu, spremni za glazbeni spektakl večeri.
16:51Prije 2 h05.07.2025
Svjetska rock ikona, Bryan Adams, oduševila je fanove objavom novog glazbenog uratka, pjesme “Roll With The Punches”, koja najavljuje njegov nadolazeći studijski album i istoimenu turneju.
16:15Prije 3 h05.07.2025
Vinsku kartu ove godine predvode istarske vinarije, AB Vina (Vina Brčić), Benvenuti, Cattunar, Cinderella, Damijanić Distillery, Deklić, Fakin, Marčeta, Medea, Pilato, Rossi destilerija, Tomaz, Trapan i Valenta, a poseban dio ponude čine vina iz udruge IQ – Istrian Quality.
15:12Prije 4 h05.07.2025
Prva večer okupila je brojne goste, mještane i posjetitelje koji su imali priliku uživati u posebnom iskustvu – prezentaciji i kušanju cukerančića, jedine istarske slastice čije je umijeće pripreme upisano na Listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske.
13:34Prije 5 h05.07.2025
Brijunske kočije podsjećaju na vrijeme kada su ove elegantne zaprege bile glavno prijevozno sredstvo na otoku, a vožnja njima bila je dio bogate turističke ponude kojom su uživali brojni aristokrati, umjetnici i uglednici.
12:05Prije 7 h05.07.2025
Priprema za godišnji odmor s djecom zna biti baš izazovna, pogotovo ako imaš malu bebu i ovo ti je prvo ljeto s njom.
07:15Prije 12 h05.07.2025
Jedna harmonika već je napravljena u suradnji s talijanskom tvrtkom Coprefisa, s kojom Krizman redovito surađuje. ali, kako kaže – još nije to to. Treba još doraditi neke stvari, oslušnuti potrebe svirača, uskladiti detalje.
06:20Prije 12 h05.07.2025
Na događanju sudjeluju destinacije iz unutrašnjosti i s istočne obale Istre koje se predstavljaju kroz izložbene punktove, nastupe folklora, predstavljanje lokalnih proizvoda i informativne sadržaje.
22:05Prije 21 h04.07.2025