U najnovijoj epizodi serijala Slatka kuharica na HRT-u, poznata slastičarka Petra Jelenić posjetila je Pazin i zajedno s Alidom Vadanjel, čuvaricom istarske slatke baštine, pripremila tradicionalni pazinski cukerančić.
U srcu istarskog vinograda, među lozama, Petra je naučila tajne ovog jednostavnog, ali nezaboravnog kolačića, čiji mirisi limuna, naranče i kruškovca prizivaju okuse djetinjstva.
Alida Vadanjel podijelila je recept koji uključuje mješavinu mirisnih sastojaka i specifičan „razgranati“ oblik kolačića. Nakon pečenja, cukerančići se namakaju u mješavini malvazije i kruškovca te posipaju kristal šećerom, čime dobivaju poseban sjaj i okus.
U ovoj epizodi Jelenić je također predstavila varijaciju pod nazivom "dražeasti cukerančići" – male slastice obložene bijelom čokoladom i posute mljevenim orasima, savršene za ljubitelje modernih okusa koji i dalje cijene tradiciju.
Recepte za obje slastice pogledajte ovdje.
Foto: HTV / HRT
Ostavite komentar