
HERA objavila nove cijene: Plin za kućanstva skuplji je za 9%
Kućanstva mogu izračun svojih godišnjih i mjesečnih troškova za plin, prema distribucijskom području i tarifnom modelu, provjeriti u aplikaciji iPlin.
07:47Prije 3 min18.09.2025
Kao što smo već pisali ovdje, u rujnu prošle godine National Geographic najavio je treću sezonu dokumentarne serije Uncharted slavnog britanskog chefa, Gordona Ramsaya, u kojoj smo tada još nagađali da će u novoj sezoni serije Ramsay istraživati i Hrvatsku. Slavni je chef prošlog ljeta već viđen u Istri, ali sve informacije o razlozima njegova dolaska do sada su bile pod embargom.
Nakon što su potvrđene glasine da je poznati chef prošlog ljeta boravio u Istri, sada je poznato i što je ovdje radio. Tijekom snimanja kulinarske emisije Uncharted u produkciji National Geographica, chef Ramsey bio je u potrazi za sastojcima najbolje kvalitete koji mogu parirati onima koji se koriste u svjetski poznatoj talijanskoj kuhinji.
Epizoda snimana u Istri u SAD-u će se emitirati u lipnju, a u Hrvatskoj u rujnu
Tako je bio na ronjenju u potrazi za lokalnim puževima, na pecanju u potrazi za rijetkom vrstom sipe te u potrazi za istarskim kozama i magarcima kako bi pronašao najbolji domaći sir i magareće mlijeko. Također, sudjelovao je u lovu na tartufe i izradi kvalitetnog maslinovog ulja. Za kraj ove avanture, svoje kulinarske sposobnosti pokazao je u okršaju s poznatim hrvatskim chefom, u kuhinji mu se suprotstavio David Skoko.
Podsjetimo, David Skoko rođeni je Puljanin u kulinarskom svijetu poznat i pod imenom Ribarev sin. Već je neko vrijeme među poznatijim hrvatskim chefovima, a vlasnik je i proslavljene konobe Batelina smještene u Banjolama u koju pristižu brojni slavni Hrvati te gastronomi iz čitavog svijeta.
Dodajmo i da će kroz treću sezonu dokumentarne serije Uncharted chef Ramsey pokazati svoje kulinarske sposobnosti uz Istru, još i u Teksasu, Portugalu, Maini, Portoriku, Islandu, na Smokey Mountainsu te u Mexicu. Epizoda avanture u Istri bit će emitirana 21. lipnja u SAD-u, dok ćemo na hrvatsku premijeru čekati do 19. rujna 2021. godine.
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 12 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 15 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 20 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 21 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar