Na rovinjsku ribarnicu išlo se je tijekom cijele zime, uvijek je bilo izbora, u jednom djelu godine oskudnijeg, ali to nipošto nije bio razlog da se zaobilazi žila kucavica grada.
Ipak, u rovinjsku je ribarnicu i, susjednu joj tržnicu, najljepše ići sada, pred proljeće.
Ugodne temperature i dulji sunčani dani izmamili su ljude na ulice, mahom u centar grada i ugodnu kupovinu na otvorenom.
Ponuda ribe u ovom djelu godine je solidna. Znali su stolovi biti i puniji, ali ovoga vikenda se nitko nije bunio. Ima nešto za svakoga.
"Malo je iz današnje ponude ulovljeno u Rovinju, više je toga iz Medulina, Ližnjana, Umaga i Novigrada", rekao je vlasnik jednog od stolova.
Sa Zapadne i Istočne obale tako je stigla kočarska riba, riba ulovljena na rampone, sipe, sipice, kanoći, trilje, oslić, mol, sardela i sardoni.
Ipak, od svega Rovinjci će se najčešće odlučiti za ribu za svakidašnju uporabu, "za dobar fritto misto s cijenom do 50 kuna", govori nam sugovornik.
Ostavite komentar