Prošlotjednim otvorenjem edukacijske kuhinje EU projekta KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, iz programa INTERREG Italija-Hrvatska – KEYQ+ gastro PUNKT ona postaje referentna točka za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju. U njoj će se i ubuduće održavati inovativne radionice i razni kulinarski događaji namijenjeni građanstvu i turistima, ali i edukativne aktivnosti o povijesti Pule te kroz razne druge aktivnosti nastojati će se očuvati i promovirati autohtone namirnice te istarska jela.
Nakon svečanog otvorenja edukacijske kuhinje KeyQ+ nastavlja se s proslavom europskih vrijednosti danas i u subotu, 18. svibnja 2019. kad će se s početkom u 11 sati održati drugi dan festivala EU projekta KeyQ+. Festival okusa i mirisa u KeyQ+ gastro PUNKT-u donosi ovoga puta predstavljanje drugačijih menija inovativne kuhinje, koja se temelji na autohtonim proizvodima te će uz mini cooking show donijet posjetiteljima neke drugačije okuse i mirise na 1. katu pulske tržnice.
Bit će ovo prigoda za kušanje novih jela nastalih reinterpretacijom povijesnih recepata. Uz prigodan program, gdje vas i u subotu zabavljaju DJ-i OPG Groovoteke očekuje se i nastup glumaca Inspirita te uz voditelja Marija Lipovšeka – Battifiacu, pulska tržnica postaje neizbježno mjesto koje morate posjetiti.
Ostavite komentar