Naučite kako pripremiti školjke, lignje, švoju, srdelu pa čak i morskog psa! Jeste li znali da s jednim kilogramom brancina možete skuhati ukusan obiteljski obrok u dva slijeda? Znate li da se od srdela može napraviti fantastičan tartar i da hobotnicu možete „obojiti“ u ljubičasto?
Svi ljubitelji ribe i drugih morskih organizama mogu samostalno naučiti pripremati 10 iznimnih, jednostavnih i ukusnih jela zahvaljujući video receptima novigradskih chefova – Marina Gaši, Mattea Beletić, Marko Botić, Ivan Ergović – te velikog zaljubljenika u Novigrad, ribarevog sina – Davida Skoke. Gledajte
recepte ovdje, putem YouTube kanala Turističke zajednice Grada Novigrada – Cittanova, Novigrad Cittanova Istria.Gledajući videe, primijetit ćete da su snimani na slikovitim novigradskim lokacijama, uključujući i ribarski brod u staroj luci Mandrač. Osim toga, morski biolog Neven Iveša i nutricionistica Željka Peršurić „začinili“ su ih zanimljivim i edukativnim informacijama.