Pržolica na primorski način
Potrebne namirnice:
Četiri pržolice (juneće ili goveđe križne pečenke), 60 grama maslaca, 40 grama pasteriziranih crnih maslina, 200 grama rajčica, 200 grama tikvica, 250 grama šampiona ili bukovača, žlica Vegete, nasjeckan peršin, sol.
Način pripreme:
Meso posolite i ispecite na roštilju/gradelama. Rajčice narežite na deblje kolutove, a tikvice na ploške. Odaberite manje šampinjone ili bukovače pa ih posolite, pospite Vegetom i zajedno s ostalim povrćem dinstajte u tavi na malo ulja. Maslinama uklonite koštice, pa ih nasjeckajte i izmiješajte s maslacem. Pečene pržolice složite na ugrijani pladanj, naokolo rasporedite povrće, a na svaku pržolicu stavite po žlicu maslaca s maslinama. Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.
Savjet:
Meso za pržolice možete u komadu prije pečenja držati u ulju 3-4 dana, a narezati tek prije samog pripremanja.
Kreativna kuhinja S okusom Mediterana
Autor: Viljam Cvek
Ostavite komentar