Kulinarske radionice "Histria" svečano su otvorene danas na gradskoj tržnici u Puli.
Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i HGK – Županijska komora Pula kao partner osmislili su bogat program kulinarskih radionica s ciljem promocije strukovnih zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.
Radionice su svečano otvorile ravnateljica ŠTUT-a Pula Orhideja Petković i predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.
Jasna Jaklin Majetić istaknula je važnost povezivanja gospodarstva i obrazovanja, ističući pritom kvalitetnu i funkcionalnu suradnju sa Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. „Želja nam je imati kvalitetne mlade ljude koji će biti motivirani za svoje zanimanje", kazala je.
Radionice se održavaju 10., 11. i 12. lipnja u edukacijskoj kuhinji na katu zgrade pulske gradske tržnice i osim za učenike navedene škole otvorene su i za javnost.
Histria – kulinarske radionice odvijaju se pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka, a vode ih Davorka Šaina, Dragica Lukin i Fabricio Vežnaver. Značajni promotori strukovnih zanimanja su i bivši učenici škole ŠTUT Pula sommelier Filip Savić i barmen Karlo Damijanić koji održavaju radionice točenja i kušanja vina te pripreme barskih mješavina.
Ostavite komentar