
Organum Histriae: Ovog vikenda besplatna vođena tura u Rovinju i dva koncerta u Puli i Bujama
Vikend u znaku orgulja – srednji vijek, suvremena improvizacija i besplatna vođena tura!
20:28Prije 1 h18.09.2025
Grad Poreč u suradnji s gradskim dječjim vrtićima Radost i Paperino, provodi EU projekte „Volim zdravo, volim ribu“ i „More na pjatu“, s ciljem poticanja povećane potrošnje ribe u predškolskim ustanovama, i to kroz nabavu opreme, edukacije i predstave.
Nakon što su već ranije ovog mjeseca održane prve radionice za djecu i predavanja za roditelje, s ciljem da rado jedu ribu kako u vrtiću tako i kod kuće, na red je došao i poklon za vrtićarce – dječja kazališta predstava „Dobre navike“ Teatra Naranača.
Tijekom ponedjeljka i utorka, više od 200 djece pogledalo je predstavu, i to kroz čak pet prikazivanja kako bi se zadovoljile sve epidemiološke mjere.
Predstava je kroz zanimljivu priču u djeci pobudila interes, potaknula maštu i na svojevrstan način promijenila pogled na neke od namjernica koje su do tada bile "nezanimljive" kada bi se našle na tanjuru.
U predstavi, Teo je sasvim običan dječak koji kao i većina njegovih vršnjaka ne voli ribu i morske plodove, ne voli povrće, ne voli voće, ali zato bombone i čokolade tamani svakom prilikom. Da mu roditelji dopuste, samo bi mu slatkiši bili na dnevnom meniju. No jednoga dana Teo je spoznao nešto što do tada nije shvaćao. Ta neobična spoznaja uvelike će promijeniti i usmjeriti puno njegovih budućih odluka u životu, i biti će zaslužna za puno "dobrih navika" koje će ponijeti sa sobom kroz život.
Interakcija, smijeh i veselje pokazali su da su djeca uživala u predstavi, dok je Luka iz DV Radost prokomentirao kako on i inače voli ribu, jer će od nje biti veći, zdraviji i jači, a Ela se nadovezala kako je važno jesti svega pomalo, samo su neki od doživljaja djece nakon predstave.
Osim edukativnih sadržaja, te netom završenih kazališnih predstava, projektom je osigurana i nabavka opreme za vrtiće poput parno-konvekcijske pećnice ili rashladnih uređaja koji će doprinijeti kvalitetnijem skladištenju prerađenih proizvoda ribarstva i akvakulture ili zamrznutih proizvoda i pripremi svježe ribe, smanjiti vrijeme pripreme te osigurati kraći put svježe namirnice od mora do stola i tako stvoriti preduvjete za uvođenje dodatnih obroka na bazi ribe, odnosno povećati potrošnju ribe u odgojno-obrazovnim ustanovama.
Vrtićima su za projekte "Volim zdravo, volim ribu" i "More na pjatu" dodijeljena sredstva u iznosu ukupnom iznosu od 162.257 kuna, a sufinancirani su sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.
B Urban Graffiti Jam ima za cilj popularizirati urbanu kulturu, potaknuti mlade na kreativno izražavanje i osvijestiti važnost umjetničkog pristupa javnim prostorima. Time se nastavlja tradicija Vodnjana kao prepoznatog street art centra, u kojem graffiti i murali čine jedinstvenu galeriju.
16:15Prije 5 h18.09.2025
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 14 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 1 d17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar