
Predavanje 'Fotografkinje 20. stoljeća' u Sv. Lovreču: Utjecaj žena na povijest fotografije
Ulaz na predstavljanje teme je slobodan.
07:46Prije 20 min02.04.2025
Kao što smo već pisali ovdje, u rujnu prošle godine National Geographic najavio je treću sezonu dokumentarne serije Uncharted slavnog britanskog chefa, Gordona Ramsaya, u kojoj smo tada još nagađali da će u novoj sezoni serije Ramsay istraživati i Hrvatsku. Slavni je chef prošlog ljeta već viđen u Istri, ali sve informacije o razlozima njegova dolaska do sada su bile pod embargom.
Nakon što su potvrđene glasine da je poznati chef prošlog ljeta boravio u Istri, sada je poznato i što je ovdje radio. Tijekom snimanja kulinarske emisije Uncharted u produkciji National Geographica, chef Ramsey bio je u potrazi za sastojcima najbolje kvalitete koji mogu parirati onima koji se koriste u svjetski poznatoj talijanskoj kuhinji.
Epizoda snimana u Istri u SAD-u će se emitirati u lipnju, a u Hrvatskoj u rujnu
Tako je bio na ronjenju u potrazi za lokalnim puževima, na pecanju u potrazi za rijetkom vrstom sipe te u potrazi za istarskim kozama i magarcima kako bi pronašao najbolji domaći sir i magareće mlijeko. Također, sudjelovao je u lovu na tartufe i izradi kvalitetnog maslinovog ulja. Za kraj ove avanture, svoje kulinarske sposobnosti pokazao je u okršaju s poznatim hrvatskim chefom, u kuhinji mu se suprotstavio David Skoko.
Podsjetimo, David Skoko rođeni je Puljanin u kulinarskom svijetu poznat i pod imenom Ribarev sin. Već je neko vrijeme među poznatijim hrvatskim chefovima, a vlasnik je i proslavljene konobe Batelina smještene u Banjolama u koju pristižu brojni slavni Hrvati te gastronomi iz čitavog svijeta.
Dodajmo i da će kroz treću sezonu dokumentarne serije Uncharted chef Ramsey pokazati svoje kulinarske sposobnosti uz Istru, još i u Teksasu, Portugalu, Maini, Portoriku, Islandu, na Smokey Mountainsu te u Mexicu. Epizoda avanture u Istri bit će emitirana 21. lipnja u SAD-u, dok ćemo na hrvatsku premijeru čekati do 19. rujna 2021. godine.
Ovogodišnja konvencija, naslovljena jednostavno „Vremeplov“, stavit će naglasak na dinamiku između nerazriješenih pitanja prošlosti te tehnoloških stremljenja budućnosti.
21:35Prije 10 h01.04.2025
Ovog je ponedjeljka u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu održan okrugli stol pod nazivom „Govor mržnje ili sloboda govora?“, u organizaciji Centra za građanske inicijative Poreč.
19:15Prije 12 h01.04.2025
Do 4. travnja odvoz zelenog otpada (do 5 m³) bit će dostupan po sniženoj cijeni od 12,50 €/m³ s PDV-om umjesto redovnih 23,75 €/m³.
18:31Prije 13 h01.04.2025
Ovo istraživanje objavljeno je u uglednom znanstvenom časopisu 'Frontiers in Ecology and Evolution' i temelji se na analizi podataka o bioraznolikosti fitoplanktona prikupljenih tijekom posljednje 24 godine.
13:12Prije 18 h01.04.2025
Pred brojnom publikom izveden je oratorij “Via crucis” Franza Liszta.
12:28Prije 19 h01.04.2025
Hoćete li i vi nekoga 'preveslati'?
07:46Prije 1 d01.04.2025
Karte će biti puštene u prodaju već od danas, 1. aprila, a interes publike, kako se neslužbeno doznaje, već sada nadmašuje sva očekivanja.
06:45Prije 1 d01.04.2025
Lukin će posvetiti posebnu pažnju uporabi vodnjanske špalete u pripremi kruha, peciva i tjestenine, a sve to u sjajnom ambijentu Stancije Buršić.
22:20Prije 1 d31.03.2025
Ostavite komentar