Pet je do dvanaest. Pozvali ste goste i ne znate s čime ih ponuditi. Spas u zadnji čas jelo je koje je jednostavno, ne iziskuje kulinarsku vještinu i uvijek 'pali'.
Naravno, riječ o pilećem snacku - hrani za kojom svi luduju. Uz dodatak maštovitih umaka, ili priloga poput krumpira na sto i jedan način pileći snack, koji se može služiti i kao mesna 'grickalica', uz salatu i čašu vina pretvara se u raskošnu i maštovitu večeru.
Potrebno:
Pola kilograma filea pilećih prsa, čaša tekućeg jogurta, jedno jaje, žličica češnjaka u prahu, sol, dvije čašice krušnih mrvica, jedna žličica praška za pecivo
Priprema:
File se izreže na tanke dugačke trake (tako da se može dići prstima kad se posluži). U zdjeli dobro promiješati jaje, jogurt, češnjak i sol. Dodati
file i ostaviti da odstoji sat ili duže. U drugu zdjelu umiješati mrvice, prašak za pecivo i sol. S komadića filea otresti ‘ višak’ jogurta i dobro ih posuti krušnim mrvicama. Peći u duboko zagrijanom ulju u tavi.
Ostavite komentar