Grad Rovinj ulaže u budućnost! Napreduju radovi na rekonstrukciji i proširenju vrtića na Mondelacu
15:50Prije 6 min15.01.2025
U Rovinju će se u travnju već tradicionalno održati gastro manifestacije 'Putovima rovinjskih delicija'.
Krenite putevima rovinjskih delicija 06. do 13. travnja u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj uz pokroviteljstvo TZ Rovinja i Maistre, na kojima ćete moći kušati eno-gastro specijalitete Rovinja i Istre u poznatim rovinjskim restoranima!
Navedene delicije moći ćete kušati po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna po meniju a kako poručuju, poželjna je rezervacija.
RESTORANI:
1. Restoran „BRANCIN DA NINO“, Trg G. Pignatona 8, tel. 052 811530 ili 098 2811530
Riblji meni: Pašteta od brancina sa tartufima; Brodet od hobotnice i gambera sa palentom; Voćni kolač; Bijelo vino Panjoka 0,25 i voda
Mesni meni: Istarske proljetne rolice; Janjeći kotlet u umaku od tartufa sa palentom; Voćni kolač; Crno vino Panjoka 0,25 i voda
2. Restoran „GRACIANO“, Obala Palih boraca bb, tel. 052 811515 ili 098 256484
Riblji meni: Marinirana riblja fantazija; Dimljeni Jadranski file s prilogom; Agro čokoladni desert; Čaša Malvazije „Panjoka“ 0,2 l
Mesni meni: Istarski hladni pijat; Ramstek s prilogom; Cheesecake; Čaša Cuvee „Panjoka“ 0,2 l
3. Restoran „SIDRO“, Obala A. Rismonda 14, tel. 052 813471 ili 091 5593267
Riblji meni: Hladno morsko predjelo; Morski zavežljaj; Filet brancina; Čokoladna torta; Časa vina ili piva
Mesni meni: Miješani sir; Vinogradarska sarmica; Domaća mućkalica; Čokoladna torta; Časa vina ili piva
4. Restoran „FORTUNA“, Obala A. Rismonda 3, tel. 052 813450 ili 097 7008008
Riblji meni: Aperitiv dobrodošlice; Bakalar; File Brancina u umaku sa istarskim tartufima, prilog slani krumpir; Palačinka (čokolada, Nutella, marmelada); Čaša vina 0,2 l i voda
Mesni meni: Aperitiv dobrodošlice; Ovčji sir sa istarskim tartufima; Pileći file u umaku sa istarskim tartufima, prilog slani krumpir; Palačinka (čokolada, Nutella, marmelada); Čaša vina 0,2 l i voda
5. Restoran „DREAM“, J. Rakovca 18, tel. 052 830613 ili 091 5799239
Riblji meni: Srdele na savor; Domaće crne bigole sa grdobinom; Voćna torta; Čaša bijelog vina malvazija Deklić
Mesni meni: Istarska maneštra; Salti in bocca od piletine; Čokoladna torta; Čaša crnog vina merlot Medea 0,1
6. Zalogajnica „VOLLEY FERATA“, Kolodvorsko šetalište 3, tel. 098 1806238
Riblji meni: Bakalar i pasutice; Punjene lignje sa šampinjonima; Palačinke sa šumskim voćem; Čaša bijelog vina Vivoda
Mesni meni: Sir s medom i orasima; Medaljoni s tartufima i tjesteninom; Palačinke sa šumskim voćem; Čaša crnog vina Vivoda
7. Restoran „LOVOR“, Obala V. Nazora 20, tel. 052 815964 ili 091 2050064
Riblji meni: Pržene girice; Punjene lignje na buzaru sa palentom, Domaći kolač; Bijelo vino „Ravalico“ 1/3 l
Mesni meni: Fritaja sa porilukom i gljivama; Svinjski file sa povrćem na žaru i riža sa šafranom; Domaći kolač; Crno vino „Legović“ 1/3 l
8. Konoba „VELI JOŽE“, Sv. Križa 1, tel. 052 816337 ili 098 366785
Riblji meni: Dagnje na buzaru; Rižoto sa plodovima mora; Fritule; Čaša bijelog vina
Mesni meni: Istarska maneštra; Domaći njoki sa gulašom; Fritule; Čaša crnog vina
9. Restoran „LA PERLA“, E. Bullessicha 2, tel. 052 811801 ili 098 9333511
Riblji meni: Vongole na buzaru sa tagliatellama; Rombo u padeli sa krumpirom; Zapečena jabuka u crnom vinu; Čaša malvazije Vivoda
Mesni meni: Pljukanci sa špaletom i šparogama; Ombolo u bijelom vinu sa kupusom i krumpirom; Fritule; Čaša merlota Vivoda
10. Steak house & pub „ISTRIANO“, S. Radića 2, tel. 052 524713 ili 091 1850560
Riblji meni: Krem juha od školjki sa okusom šafrana; Crni rižoto od sipe; Fileti orade u vinskom umaku sa okusom ružmarina, pire od špinata i krumpira; Kolač od sira sa šumskim voćem; Čaša bijelog ili crnog vina 0,1 l
Mesni meni: Goveđa juha sa povrćem i domaćim rezancima; Tagliatelle sa šparogama i cherry rajčicom, Kuhani ombolo u umaku od senfa i ružmarina sa gratiniranim krumpirom i brokulom; Ravioli sa sirom, medom i orasima; Čaša bijelog ili crnog vina 0,1 l
11. Restoran „CALISONA“, Trg na mostu 4, tel. 052 815313 ili 095 5660599
Riblji meni: Salata od hobotnice; Gratinirane sardele; Domaći kolač; Čaša vina Malvazija Matošević
Mesni mani: Pršut i sir; Njoki sa kokoškom; Domaći kolač; Čaša vina Teran Matošević
12. RESTORAN „SANTA ROMA“, J. Rakovca 42, tel. 091 1555000
Riblji meni: Morski plodovi u hladetini na kremi od boba; Pržene srdele umotane u špagete; Suhe smokve u prošeku na kremi od mascarponea; Čaša bijelog vina San Tommaso 0,1
Mesni meni: Pljukanci u umaku od tartufa; Punjena rolana piletina sa rižom (tikvica, mozzarella, panceta); Čoko kocke sa preljevom od naranče; Čaša crnog vina San Tommaso 0,1
Ovaj impozantni bakreni kip, visok gotovo pet metara, nije samo simbol vjerske predanosti, već i dio povijesne priče o umjetnosti, tradiciji i izazovima kroz koje je prošao tijekom stoljeća.
18:31Prije 21 h14.01.2025
Radio je monumentalne apstraktne skulpture, omiljeni materijali bili su mu bronca, željezo, korten čelik i aluminij.
11:15Prije 1 d14.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
10:01Prije 1 d14.01.2025
Prva kazališna iskustva stječe kroz dramski studio Istarskog narodnog kazališta u Puli pod mentorskim vodstvom Roberta Raponje. U to je vrijeme ostvarila niz uloga u različitim predstavama.
09:33Prije 1 d14.01.2025
Bura je iznimno hladan, nepredvidljiv i jak sjeverozapadnjak koji nastaje kada suh, težak, hladan zrak s kopna struji prema moru. Dinamičko zagrijavanje zraka pri njegovom spuštanju na niže nadmorske visine sprječava kondenzaciju vodene pare te je bura izuzetno suh vjetar.
09:03Prije 1 d14.01.2025
Aquarium Pula objavio je zanimljivosti o ovoj posebnoj vrsti! Pogledajte video u nastavku.
07:46Prije 1 d14.01.2025
Ostavite komentar