Filmaši, još uvijek se stignete prijaviti: 20.000 eura mladim autorima za film na temu Jadrana!
20:28Prije 1 h19.01.2025
Želite li doživjeti autohtonu Istru i okusiti bogatu istarsku tradiciju na pjatu, pridružite se manifestaciji "Tradizione a tavola: jela iz pinjate“ kojom se otvara ovogodišnja istarska gourmet sezona.
Ovaj, svima već poznati gourmet događaj, održava se od 18. ožujka do 2. travnja na području Bala, Kanfanara i Svetvinčenta, a svi će posjetitelji imati priliku uživati u brojim autohtonim istarskim jelima spremljenima na tradicionalan način, upravo onako kako su to pripremale naše none.
Njegujući bogatu tradiciju kraja i domaće namirnice, konobe Klarići, Poli Ondine, Mrgani 42, Kod Kancelira i OPG Pekica i ovog proljeća pripremaju ukusna i maštovita jela na kojima su odrasle brojne generacije Istrijana.
Iz bogate ponude, poglavito kuhanih jela, izdvajaju se jota od kiselog kapuza, guste maneštre s fažolom, slanutkom ili trukinjom kao i kuhana jela od istarskog boškarina.
Uz tradicionalnu istarsku paštu – pljukance, fuže, njoke i raviole s raznim domaćim sastojcima od sira do kokoške, istarski pršut i ovčji sir te nadaleko poznate fritule i kroštule, posjetitelji će imati priliku kušati i razne priloge s mnoštvom samoniklog bilja, ali i veliki izbor domaćih vina istarskih vinara koja se savršeno sljubljuju s okusima tradicionalnih istarskih jela.
Gourmet događaj „Tradizione a tavola: jela iz pinjate“ prepun je mirisa i okusa koji nas vraćaju u prošla, jednostavnija vremena kada su se obitelji s radošću okupljale oko stola, uživajući u zajedničkom druženju i iskustvu dobre hrane, a rezultat je uspješne suradnje turističkih zajednica Bale – Valle, Kanfanar i Svetvinčenat te vodeće turističke kompanije Maistra.
Ovim projektom žele se oživjeti stara autohtona, ponekad možda i zaboravljena jela koja su dio bogate kulture istarskog kraja.
"Tradizione a tavola: jela iz pinjate“ samo je jedan u nizu brojnih događanja kojima se kontinuirano obogaćuje turistička ponuda Istre te time dodatno jača njezina pozicija vrhunske gourmet destinacije koja je već prepoznata diljem svijeta.
U trećoj sezoni kao i prethodnih godina očekuje nas pet koncerata koji će se odvijati od siječnja do travnja.
13:03Prije 8 h19.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
20:28Prije 1 d18.01.2025
Reportaža vodi čitatelje kroz najatraktivnije lokacije poluotoka, od povijesnih gradova do lokalnih kulinarskih iskustava.
19:14Prije 1 d18.01.2025
Vrhunska neurologinja u Puli otkriva kako emocije i racionalnost oblikuju naš život.
17:23Prije 1 d18.01.2025
Njegova povijest seže u 13. stoljeće kada je obitelj de Castro Pola na tom mjestu sagradila domus, koji je kasnije evoluirao u utvrdu.
15:12Prije 1 d18.01.2025
Rezervirajte svoju vožnju na broj 099 545 56 22 i uživajte u sigurnom povratku kući!
11:23Prije 1 d18.01.2025
Popularni Đoser, kako su ga svi tada u Puli i na domaćoj rock- sceni zvali, izgubio je bitku sa opakom bolešću, ali je u srcima svojih prijatelja ostao zapamćen kao plemenita osoba.
09:04Prije 1 d18.01.2025
Mamin kutak donosi savjete za roditelje.
08:35Prije 1 d18.01.2025
Ostavite komentar