
NESREĆA U PULI: Vlak naletio na automobil u Šijani
Riječ je o vlaku koji je prometovao na liniji iz Pule do Lupoglava.
22:06Prije 4 h21.04.2025
Svakodnevno radnim danima, blagdanima, praznicima i vikendom, više od 20 spasioca kroz cijelu sezonu brinulo je o sigurnosti kupača i bržoj reakciji hitne pomoći i drugih žurnih službi. Sve do 15. rujna spasioci su preko 90 dana nadzirali kupališta kroz više tisuća radnih sati na stalnim spasilačkim postajama na Hidrobazi, Stoji, Valkanama i Mornaru, a od ove godine tijekom kolovoza organizirano je dežurstvo i na Fratarskom otoku.
Spasioci su obradili desetine površinskih ozljeda kože i lakših tjelesnih ozljeda. Više puta su pružili prvu pomoć kod uganuća, iščašenja i prijeloma te su imali više uspješnih reanimacija bez i s primjenom automatskog vanjskog defibrilatora do dolaska hitne pomoći.
Susreli su se s nizom ozljeda kod kupača kao posljedicom nepažnje i nepoštivanja upozorenja zbog visokih temperatura ili opasnosti zbog nemirnog mora što jasno ukazuje na važnost i potrebu postojanja Službe spašavanja na kupalištima, daljnjeg razvoja i animiranja ovog poziva kod mladih osoba koji trenutno čine spasioce i pomoćne spasioce.
Ove godine Grad Pula nabavio je još jedan automatski vanjski defibrilator tako da Služba spašavanja na kupalištima sada posjeduje ukupno pet automatskih vanjskih defibrilatora.
Grad Pula, kao turističko odredište u budućnosti razmišlja o profesionalizaciji spasilačke službe i postojanju stalno prisutne baze spasioca koja će se po potrebi povećavati tijekom ljetne sezone.
Ovom je manifestacijom nekadašnja gastronomska manifestacija Šetimane fritaja središnje Istre poprimila novo ruho, a obogaćena je raznovrsnim proljetnim jelima pripremljenima od sezonskih namirnica.
17:23Prije 9 h21.04.2025
Od svih uvezenih vozila provjerenih putem carVerticala u 2024. godini, 29,3% bilo je uvezeno iz Njemačke, 15,7% iz Francuske, 14,8% iz Belgije, 11,3% iz Italije i 6,9% iz Slovenije.
17:00Prije 9 h21.04.2025
Osim glazbenog dijela, posjetitelji su uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi i 4. Skupu Natprirodnih vinara Istre.
14:24Prije 12 h21.04.2025
Leidi već 13 godina koristi reciklirane materijale, a na ovom brodu primijenjeno je čak 250 kvadrata sendvič materijala od PET boca.
13:34Prije 13 h21.04.2025
Ove nedjelje su javnosti predstavljeni dovršeni radovi i planovi za daljnje uređenje rive u Poreču.
12:29Prije 14 h21.04.2025
Maksimum aktivnosti ove se godine događa u noći s ponedjeljka na utorak. Opažači s tamnih lokacija imat će prigodu vidjeti 15-25 meteora na sat, aktivnost je nešto viša nakon ponoći.
11:20Prije 15 h21.04.2025
Ulazak u konobe moguć je isključivo uz kupnju službene vinske čaše. Na dan manifestacije ulaznice je moguće kupiti isključivo na prodajnim mjestima u Gračišću, i to isključivo gotovinom.
08:37Prije 18 h21.04.2025
Uskrsno jutro počinje naravno - uskršnjim doručkom. Već ste se upoznali s pincom i pisanicama, no postoji još nekoliko blagdanskih delicija: kuhana šunka, mladi luk, sol, a ponekad i rotkvice.
16:03Prije 1 d20.04.2025
Ostavite komentar