Početak proljeća i ove vas godine vodi put Rovinja gdje se do 25. travnja održava već tradicionalno gourmet događanje "Putevima rovinjskih delicija“ koje odaje počast bogatstvu i raznolikosti istarske kuhinje.
Tijekom sljedećih desetak dana, posjetitelji će imati priliku birati između bogatih mesnih i ribljih jelovnika poznatih rovinjskih restorana Dream, Brancin da Nino, Kantinon, Marina, Štorija, Ranch Fortuna Steak House, Volley Ferata, Graciano, Fortuna, Sidro i Santa Roma, i to po promotivnoj cijeni od 25 eura koja uključuje predjelo, glavno jelo i desert. Detalje o ponudi možete pronaći ovdje.
Nezaboravno iskustvo zaokruženo je i čašom vina lokalnih vinara koja nadopunjuje i oplemenjuje svaki zalogaj, stvarajući tako potpuni gourmet doživljaj.
U okusima proljeća na tanjuru, istarske maneštre s bobići i pancetom, ovčjeg sira na žaru s umakom od tartufa, mariniranih sardela na savor, domaćih pljukanaca u umaku s morskim plodovima, crnog rižota od lignji, sladoleda od tartufa, fritula i mnogih drugih specijaliteta, krije se duh istarske gourmet ponude i kulturno nasljeđe ovog prekrasnog kraja.
Pomno birane delicije, vrhunska vina, autentični ambijent i topla gostoljubivost stvorili su prepoznatljivost ovog događaja koji iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.
Sinergija želje za stvaranjem okruženja u kojem se tradicija i inovacija stapaju u nezaboravno gourmet putovanje spojila je višegodišnje iskustvo Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno, Udruženja obrtnika Rovinj i turističke kompanije Maistra na jednom mjestu.
Zato, dođite i uživajte u nepreglednom moru okusa, mirisa i boja koje Istra nudi, a detaljne mesne i riblje jelovnike svakog restorana potražite na stranici Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno.
Ostavite komentar