
Još mjesec dana do porečkog Plava Laguna Ironmana!
Utrka je rasprodana te se očekuje 1900 natjecatelja sa svih kontinenata.
17:23Prije 6 min18.09.2025
Svjetski dan turizma slavi se 27. rujna, a ovogodišnje geslo pod kojim se održava je Tourism and peace / Turizam i mir.
Upravni odjel za turizam Istarske županije devetu godinu zaredom organizira obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri pa će se tako ove godine u subotu i nedjelju, 28. i 29. rujna, na području cijele Istarske županije moći posjetiti određene atrakcije po promotivnim cijenama, a neke čak i besplatno!
Naime, sve pravne i fizičke osobe - ponuditelji turističkih i s turizmom povezanih usluga koje djeluju na području Istarske županije mogli su se prijaviti na javni poziv, kako navode iz Županije, kriteriji za odabir bili su prihvaćanje onih koji se uklapaju u razvojne prioritete, posebice onih koji posluju u skladu s principima održivog razvoja turizma, kroz odgovornost prema prirodi, kulturnim vrijednostima, tradiciji i običajima te uz poštovanje čovjekovog dostojanstva i prava na normalan život.
Gdje ćete sve u subotu i nedjelju moći pronaći popuste doznajte klikom na ovu poveznicu.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 10 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 22 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar