Još jedna Zelena radionica održati će se u subotnjim posljepodnevnim satima, uz inžinjerku agronomije, Vedranu Kalac koja je u Rovinju gostovala već nekoliko puta, uz veliki interes građana.
Ovoga je puta tema začinsko bilje pa će ovo biti prilika naučiti kako ga održavati, koje bi svakako trebalo imati u blizini kuhinje, kako ga uzgajati u zatvorenom, a kako na otvorenom prostoru.
Kalac će prezentirati najčešće začinsko bilje koje se korisiti u našoj, mediteranskoj kuhinji, te pričati i o nekim manje zastupljenim i pomalo zapostavljenim vrstama.
Radionica služi kako bi se svladalo zanje kako izabrati i kupiti zdrave biljke, kako ih uzgojiti od sjemena do odrasle sadnice, kako ih njegovati, razmnožiti, te kako višegodišnje vrste sačuvati i tijekom zimskih mjeseci.
"Biljke, pa tako i začinsko je najbolje uzgajati u terakotnim vazama, ali ako nam nisu pri ruci, može poslužiti bilo kakva posuda s probušenim dnom, pa bila ona od plastike, metalna ili nekog drugog porijekla" rekla je Kalac podsjećajući da mnogi koriste raznu ambalažu ili košare da bi u njih zasadili biljku.
Kao i svakoga puta, i danas je poželjno na radionicu donijeti začinsku biljku ili sjeme začinskog bilja koje se može mijenjati s ostalim polaznicima.
Radionica će se održati danas, u subotu 25. siječnja 16 do 19 sati, u učionici na trećem katu rovinjskog Doma kulture, uz participaciju od 50 kuna.
Ostavite komentar