Aminess Hotels & Resorts najavljuje novu gourmet sezonu ispunjenu vrhunskim gastronomskim događanjima i edukacijama.
Sezonu otvara novi ciklus Aminess Gourmet Lab radionica, osmišljenih za osoblje gourmet sektora kompanije.
Pod vodstvom renomiranih domaćih chefova, zaposlenici će kroz niz radionica usavršavati pripremu i prezentaciju vrhunskih specijaliteta te savladavati razne tehnike i upoznati se s novim trendovima u gastronomiji, od pripreme ribljih specijaliteta, preko fine-dininga sve do sushija i street fooda.
Svečano otvaranje nove sezone Aminess Wine & Gourmet Nights zakazano je za Valentinovo, kada će vrhunski chefovi Matija Bogdan, Marin Pleše i pastry chef Bojana Bukvić, nova članica Aminess gourmet tima, otvoriti Wine & Gourmet sezonu svojim vrhunskim specijalitetima. Bit će to idealna uvertira u još jednu sezonu punu nezaboravnih večera, za istinske ljubitelje gastronomije.
Za one koji žele svoje kulinarske sposobnosti podići na višu razinu, od ožujka kreću i Aminess Cooking with Class radionice s poznatim chefom Davidom Skokom. Ove ekskluzivne radionice, koje će se održavati jednom mjesečno u Novigradu, omogućit će gostima da nauče kako vrhunske restoranske delicije pripremiti i u vlastitom domu.
Foto: Aminess
Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća domaća turistička kompanija, već godinama razvija svoj brend s posebnim naglaskom na gourmet segment. Kroz razne programe gostima donosi vrhunsko kulinarsko iskustvo i ističe lokalne specijalitete kao ključan dio turističke ponude.
Aminess Wine & Gourmet Nights već godinama okuplja najbolje domaće i regionalne chefove, među kojima su Matija Bogdan, Hrvoje Zirojević, Melkior Bašić, Saša Pribićević, Stiven Vunić, Igor Jagodic i Janez Bratovž.
Zadnja u nizu večera ovog programa u 2024. godini održana je krajem godine, spektakularnom All-Star večerom u Novigradu, gdje je Aminess okupio najbolje chefove i vinare Hrvatske – dokazavši time da su jedan od lidera na području gourmet ponude u hotelijerstvu.
Ono što je bitno za istaknuti je da je ulaz potpuno besplatan za sve posjetitelje. Kako bi se degustirale različite vrste piva potrebno je na ulazu kupiti staklenu čašu koja na kraju manifestacije ostaje vama kao suvenir.
Teo, 19-godišnji mladić iz slovenskog grada Vrhnike, teško je ozlijeđen u noći sa srijede na četvrtak nakon što su ga, prema tvrdnjama obitelji i svjedoka, ispred porečkog kluba Saints & Sinners pretukla petorica zaštitara!
Na Jakovlji se i ove godine očekuju tisuće posjetitelja, koje će posebno zanimati koji će istarski volovi osvojiti prestižne titule – one najljepšeg, najtežeg i najposlušnijeg boškarina Istre.
Za razliku od mnogih koji se odlučuju na širenje kapaciteta, Mon Perin je krenuo suprotnim putem – smanjio je broj gostiju i investirao u poboljšanje uvjeta.
Taste Istria i ove godine dokazuje da dobar tenis ide ruku pod ruku s dobrom hranom, stvarajući jedinstveni kutak u kojem lokalni identitet, suvremena prezentacija i ljetna atmosfera čine savršen spoj sporta i uživanja.
Pomorske veze između juga Istre i kvarnerskih otoka imaju dugu tradiciju i stoljećima su služile za razmjenu dobara. Danas je jedini oblik redovite pomorske veze između Pule, otoka i Zadra upravo katamaranska linija.
Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj je 2023. godine od posljedica utapanja smrtno stradalo 68 osoba - 46 muškaraca i 22 žene.
Policija podsjeća kako je za vožnju s prisustvom alkohola u organizmu propisana novčana kazna u iznosu od 90 do 2.650 eura, dok je za vožnju pod utjecajem droga ili odbijanja testa na droge propisana novčana kazna u iznosu od 1.320 do 2.650 eura.
Ova vijest dokaz je koliko jedna poruka može pokrenuti lavinu dobrote, a Zaklada Ana Rukavina još jednom je pokazala koliko su nada, zajedništvo i humanost snažne sile koje mogu promijeniti sudbinu – i spasiti život.
U sklopu ovogodišnjeg javnog poziva dodijeljeno je ukupno 71.430,00 eura i to kroz pet programa, a potpisano je 38 ugovora sa sportskim klubovima, pojedincima i školama.