Gotovo 5 tisuća ljudi iz cijelog svijeta na nastupu najboljeg DJ-a svijeta Black Coffeeja u Istri
Riječ je o povijesnom trenutku za ovu lokaciju, ali i za hrvatsku glazbenu scenu. Nastup Black Coffeeja u kamenolomu u Vinkuranu naprosto je oduševio sve prisutne.
IstraIN
18 Srpanj 2025 I 13:52
Foto: Marko Obradović Edge
Gotovo 5 tisuća ljudi iz cijelog svijeta dugo će pamtiti nastup najboljeg DJ-a svijeta Black Coffeeja u Istri na BSH ljetnom spektaklu. U ovom jedinstvenom ambijentu drevne Cave Romane, jedan od najcjenjenijih svjetskih DJ‐a i producenta elektroničke glazbe dokazao je zašto je najbolji.
Riječ je o povijesnom trenutku za ovu lokaciju, ali i za hrvatsku glazbenu scenu. Nastup Black Coffeeja u kamenolomu u Vinkuranu naprosto je oduševio sve prisutne.
Nastup Black Coffeeja oduševio je više od pet tisuća posjetitelja. Reklama Istre i Hrvatske, koja ovom viralnom pričom obilazi svijet, jedna je od najljepših pozivnica za dolazak u Lijepu našu.
Ovaj svestrani glazbenik 2024. godine osvojio je Golden Moon nagradu za najboljeg DJ-a svijeta. Dobitnik je Grammy a za Best Dance/Electronic album na 64. dodjeli i prvi Južnoafrički DJ s rasprodanom dvoranom visoke klase – Madison Square Garden.
09:39Prije 72 d02.07.2025
Black Coffee, pravim imenom Nkosinathi Maphumulo, dolazi iz Južnoafričke Republike i poznat je po svom unikatnom glazbenom izričaju. I u Cave Romane spajao je deep house, afričke ritmove, soul i sofisticirane elektroničke teksture. Njegova glazba karakterizirala je suptilnu emotivnost, hipnotički groove i snažnu atmosferu na ovoj povijesnoj lokaciji.
Ovo nije prvi susret Black Coffeeja s hrvatskom publikom, no nastup u Vinkuranu ostavio je poseban dojam, ne samo zbog lokacije i produkcije na svjetskoj razini, već i zbog impresivnog međunarodnog interesa.
Ulaznice su se prodavale u čak 54 zemlje diljem svijeta, što je ovaj događaj pretvorilo u snažan turistički impuls ne samo za općinu Medulin, već i za cijelu Istru.
Foto: Marko Obradović Edge
Publika, sastavljena od posjetitelja iz Europe, Amerike, Bliskog Istoka i Afrike, uživala je u vrhunskom audiovizualnom iskustvu koje je organizirao BSH Events. Produkcija je uključivala impozantne svjetlosne instalacije, moćan razglas i umjetnički osmišljene vizualne elemente, a sve kako bi se dočarala dubina i karakteristični ugođaj glazbe Black Coffeeja.
Ovo je bilo iskustvo koje se pamti. Atmosfera, lokacija, glazba, sve je bilo savršeno. Bio je ovo ujedno i najveći događaj BSH Eventsa ovog ljeta, a Cave Romane još se jednom potvrdila kao jedna od najuzbudljivijih open-air lokacija u regiji.
Nastup Black Coffeeja organiziran je u suradnji s Općinom Medulin i Turističkom zajednicom Općine Medulin.
Lokalni ugostitelji pripremaju riblja predjela poput bakalara, slanih i mariniranih inćuna, salata od hobotnice i sipe, potom riblje specijalitete od bijele i plave ribe, lignje, školjke, frito misto, šugo od sipa, a moći će se kušati i brodet od plavog raka.
Svjetski dan srca obilježava se 29. rujna, 25. godinu zaredom, kako bi se podigla svijest o kardiovaskularnim bolestima (KVB) i važnosti brige o zdravlju srca.
Sudjelovao je u radu gradskog vijeća i u više gradskih odbora, uključujući i onog za zdravstvo te se zalagao za unaprjeđenje zdravstvenih usluga za sve Porečane.
Barban će u subotu, 13. rujna, ponovno postati najslađa istarska placa – održava se 19. Fešta smokve i smokvenjaka, manifestacija koja već gotovo dva desetljeća valorizira smokvu kao simbol tradicije, zajedništva i bogatstva istarske kuhinje.
U Rovinju će se ovog petka održati Festival istarske supe s popratnim gastronomskim i glazbenim programom, dok je u subotu na rasporedu Rovinjski festival vina na kojem će se moći probati čak 54 različita vina.
Od 13 pa sve do 22 sata u parku kod kanfanarske Place orit će se blues, uz nastup čak osam imena, predvođenih legendarnim američkim blues gitaristom Johnneyem Rawlsom.
The New York Times Istru opisuje kao poluotok bogate poljoprivredne i kulinarske tradicije, gdje se od konca kolovoza pa sve do prosinca održavaju brojni festivali posvećeni ekstra djevičanskom maslinovom ulju, siru, pršutu, vinu i morskim plodovima. Ipak, u središtu pažnje su tartufi!