PRIPREME ZA BADNJAK Posjetili smo rovinjsku ribarnicu i saznali što građani kupuju
Dan prije Badnjeg dana brojni građani i građanke Rovinja pohrlili su u ribarnicu na rovinjskoj tržnici, kako bi se na stolu tradicionalno našla svježa riba. Što najviše kupuju i kakve su cijene, provjerite u članku.
U Istri, Primorju i Dalmaciji na današnji se dan najčešće jedu morska riba i plodovi mora, a mi smo odlučili posjetiti ribarnicu na rovinjskoj tržnici i saznati kakve su cijene i što ljudi najčešće kupuju.
12:16Prije 33 d18.04.2025
Tim smo povodom provjerili kakva je ponuda ribe na rovinjskoj tržnici te što najviše kupuju ljudi u Rovinju.
Gospođa Maria nam je rekla kako kući već ima bakalara, no na putu je u ribarnicu kako bi vidjela je li u ponudi list.
"Na Badnjak ću pripremiti listove. Kupujem kod ribara na barci, a i riba je dosta poskupjela, no kada poznajemo ribare - prođemo malo bolje!", rekla nam je anonimna gospođa iz Rovinja.
IstraIN
Vlasnik gradske ribarnice na tržnici u Rovinju, Denis Fatorić iz poduzeća A & B d.o.o., rekao je za Rovinj FM i IstraIN kako se nada da će biti na usluzi građanima povodom blagdana, a da ponuda ribe uvijek ovisi o vremenskim prilikama.
"Pred Badnjak ljudi traže kvalitetnu i domaću ribu. Vrijeme nam sada ne ide baš u prilog, ali se nadamo da ćemo moći ponuditi dovoljno ribe za domaće kupce", kaže Denis.
Dodaje kako se nada da će biti dovoljno izbora u rasponu cijena između 10 i 15 eura. "Imamo trilja, oslića, nešto skuša, a onda dalje u cijeni će biti sipe, lignje, brancina, orada i tako dalje", rekao nam je vlasnik rovinjske ribarnice.
Za njegovim stolom bit će tradicionalno riblja juha. "Juha će biti od onoga čega bude, a kako je loše vrijeme bit će nešto uzgoja kako je. Nadam se da će biti ponuda dovoljna i želim čestit i blagoslovljen Božić svim kupcima, ali i slušateljima Rovinj FM-a i čitateljima Istra IN-a!", poručio je Fatorić.
U srijedu navečer u Novigradu dogodila se prometna nesreća u kojoj je biciklist električnog bicikla usmrtio pješaka na pješačkom prijelazu. Očevid je u tijeku, a promet dijelom Ulice J. B. Tita je zatvoren.
U središnjem Dnevniku HTV-a održano je televizijsko sučeljavanje kandidata za župana Istarske županije – nezavisnog Borisa Miletića i kandidatkinje SDP-a Sanje Radolović.
Novi vizualni identitet te slogan 72. Pulskog filmskog festivala u središte zbivanja stavljaju zraku svjetlosti iz filmske kabine koja ovog ljeta odrađuje svoju posljednju smjenu u Areni.
Javna ustanova Natura Histrica kroz stanicu "Oprašivači – nevidljivi heroji prirode" pružit će informacije o ulozi oprašivača u očuvanju ekosustava, posjetitelji će imati priliku izbliza upoznati pravu košnicu i saznati kako izgleda život pčela – kako komuniciraju, kako nastaje med itd.
Vrhunac večeri bit će atraktivna modna revija koju potpisuju učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula u suradnji sa Strukovnom školom Pula.
Već 25 godina istarski vinari posljednje nedjelje u mjesecu otvaraju svoje podrume za vinoljupce. Od ove godine posjetitelje Dana vinskih podruma očekuje i Vinska putovnica.
Prenoseći pelud s cvijeta na cvijet, omogućuju razmnožavanje biljaka, proizvodnju hrane i očuvanje bioraznolikosti. Njihova uloga nezamjenjiva je u prehrambenoj industriji, ali i u funkcioniranju čitavih ekosustava.
Koje škole su dobitnice ovog puta odlučilo je više od 70.000 glasova građana koji su u periodu od 30. travnja do 13. svibnja mogli glasati za školu koju možda pohađa njima jako važan školarac.
Nastavnici Tea Šumberac, Svebor Smodlaka i Denis Gentilini, djelatnici TSŠ-S.M.S.I. Dante Alighieri Pula-Pola, od 5. do 9. svibnja 2025. godine sudjelovali su na trećoj od tri predviđene mobilnosti u sklopu dvogodišnjeg Erasmus+ projekta.