PRIPREME ZA BADNJAK Posjetili smo rovinjsku ribarnicu i saznali što građani kupuju
Dan prije Badnjeg dana brojni građani i građanke Rovinja pohrlili su u ribarnicu na rovinjskoj tržnici, kako bi se na stolu tradicionalno našla svježa riba. Što najviše kupuju i kakve su cijene, provjerite u članku.
U Istri, Primorju i Dalmaciji na današnji se dan najčešće jedu morska riba i plodovi mora, a mi smo odlučili posjetiti ribarnicu na rovinjskoj tržnici i saznati kakve su cijene i što ljudi najčešće kupuju.
12:16Prije 182 d18.04.2025
Tim smo povodom provjerili kakva je ponuda ribe na rovinjskoj tržnici te što najviše kupuju ljudi u Rovinju.
Gospođa Maria nam je rekla kako kući već ima bakalara, no na putu je u ribarnicu kako bi vidjela je li u ponudi list.
"Na Badnjak ću pripremiti listove. Kupujem kod ribara na barci, a i riba je dosta poskupjela, no kada poznajemo ribare - prođemo malo bolje!", rekla nam je anonimna gospođa iz Rovinja.
IstraIN
Vlasnik gradske ribarnice na tržnici u Rovinju, Denis Fatorić iz poduzeća A & B d.o.o., rekao je za Rovinj FM i IstraIN kako se nada da će biti na usluzi građanima povodom blagdana, a da ponuda ribe uvijek ovisi o vremenskim prilikama.
"Pred Badnjak ljudi traže kvalitetnu i domaću ribu. Vrijeme nam sada ne ide baš u prilog, ali se nadamo da ćemo moći ponuditi dovoljno ribe za domaće kupce", kaže Denis.
Dodaje kako se nada da će biti dovoljno izbora u rasponu cijena između 10 i 15 eura. "Imamo trilja, oslića, nešto skuša, a onda dalje u cijeni će biti sipe, lignje, brancina, orada i tako dalje", rekao nam je vlasnik rovinjske ribarnice.
Za njegovim stolom bit će tradicionalno riblja juha. "Juha će biti od onoga čega bude, a kako je loše vrijeme bit će nešto uzgoja kako je. Nadam se da će biti ponuda dovoljna i želim čestit i blagoslovljen Božić svim kupcima, ali i slušateljima Rovinj FM-a i čitateljima Istra IN-a!", poručio je Fatorić.
Objavljena za diskografsku kuću Dancing Bear, pjesma donosi spoj iskustva i svježine. Onu prepoznatljivu mjeru istarskog šarma i emocije zbog koje publika Vitasovića već desetljećima doživljava kao jednog od najautentičnijih glasova hrvatske glazbe.
U ukupnom broju doseljenih i odseljenih osoba znatan je udio stranaca u okviru izdanih dozvola za boravak i rad, a ukupan broj osoba doseljenih iz inozemstva uključuje raseljene osobe iz Ukrajine kojima je odobrena privremena zaštita u Republici Hrvatskoj.
Titulu apsolutnog pobjednika i nagradu „Best Gin in Show“ osvojila je destilerija s778 Heritage s otoka Brača za svoj s778 London Dry Gin, koji je ponio i posebno priznanje Design Masterpiece Award za izvanredan dizajn boce s motivima bračkog kamena.
S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja te dolazak većeg broja gostujućih navijača, policija će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi ova nogometna utakmica sa sigurnosnog aspekta protekla u najboljem redu te ujedno pozivaju sve posjetitelje da se upoznaju s pravilima.
Cilj je podsjetiti na važnost odaziva na Nacionalni program za rano otkrivanje raka debelog crijeva kako bi spriječili njegovu pojavu te time i ugrađivanje stome. Svratit će pozornost javnosti na potrebu širenja znanja o raku debelog crijeva, njegovom nastanku i mogućnostima sprječavanja.
Robot-brod Jadranko koristi napredne tehnologije razvijene putem suradnje industrijskih i akademskih partnera. U naredne dvije godine predviđen je njegov daljnji razvoj.
U pratnji stručnjaka iz Nature Histrice posjetitelji će imati priliku otkriti bogatu biološku raznolikost i jedinstvene prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja, smještenog jugozapadno od Rovinja.
Koncert Jonathana na Kaštelu ujedno je i proslava dva desetljeća AudioLaba, pulske tvrtke koja je postala sinonim za vrhunsku produkciju i tehničku podršku najrazličitijih kulturnih i glazbenih događanja.
Proslava Dana Erasmusa održala se u rovinjskom Centru za mlade "Dino Škrapić". Učenici OŠ Jurja Dobrile kroz Erasmus program putuju u Irsku, Italiju i Dansku, a škola nastavlja širiti europsku priču suradnje i učenja!
Izlagači iz osam zemalja - Hrvatske, Srbije, Italije, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Austrije i Novog Zelanda - već su počeli pristizati u Rovinj te uređivati svoja izlagačka mjesta na kojima će posjetiteljima ponuditi čak 60 vrsta ginova.
Nakon godina sviranja, nastupa i traženja vlastitog izraza, bend sada s ponosom predstavlja svoj prvi album koji, kako kažu, dolazi nakon dugog čekanja, truda i emocija – i želje da ga publika prepozna kao iskrenu priču.