
Donosimo recept za koktel koji je odnio pobjedu na Teranino festivalu u Balama!
Recept za pobjednički Bitterino potpisuje Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brend ambasador u Destileriji Rossi.
17:18Prije 38 d12.03.2025
Najavljeno je sudjelovanje 20 izlagača, a nastupaju grupe Sars i Vatra.
U Balama će se 7. i 8. ožujka u sportskoj dvorani, odnosno u šatoru uz dvoranu, održati Teranino festival. Najavljeno je sudjelovanje 20 izlagača, a nastupaju grupe Sars i Vatra. Cilj je manifestacije promoviranje likera od crnog vina terana i začina koji mu daju poseban zavodljiv i aromatičan okus.
Klinčić, cimet, vanilija, čokolada, višnja, orasi i jagoda ono su što će utjecati na svježinu, kiselost, slatkoću ili gorčinu teranina.
Recept za pobjednički Bitterino potpisuje Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brend ambasador u Destileriji Rossi.
17:18Prije 38 d12.03.2025
Tipičan teranino trebao bi sadržavati između 15 i 22 posto alkohola, te najmanje 120 grama šećera. Krenulo se i u proces ishodovanja oznake IQ Istarske kvalitete, kako bi se teranino i geografski zaštitio.
Tome je sigurno kumovao i festival u Balama, naglasio je danas načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio tijekom ovotjednog predstavljanja manifestacije.
Najbolji proizvođači istarskog teranina znat će se već prvog dana festivala, u petak, 7. ožujka, kada program otvorenja počinje u 15 sati.
Nakon degustacijskog dijela, u 21 sat posjetitelji će moći uživati u koncertu grupe S.A.R.S., dok će u subotu, 08. ožujka nastupiti grupa Vatra. Oba dana kao predgrupa nastupa riječki The river sharks band.
Ulaznice za koncerte dostupne su po promotivnoj cijeni od 15 eura u pretprodaji, a mogu se kupiti online, putem platforme eventim.hr te na prodajnim mjestima Eventima (Tisak, Petrol, Crodux).
Na dan koncerta ulaznica se po cijeni od 20 eura može kupiti na ulazu u šator pored sportske dvorane. Promotivni paket ulaznica za oba koncerta se može kupiti samo u pretprodaji i iznosi 25 eura.
Na Teranino Festival ulaz je slobodan, dok cijena početnog paketa konzumacije iznosi 7 eura, a uključuje staklenu čašu za degustaciju i 2 bona za konzumaciju, dok dodatna konzumacija iznosi 3 eura, odnosno 6 eura za koktele.
U duhu festivala, oba će se dana održati radionica teranino & paint, s početkom u 16 h. Prijave na radionicu moguće su preko Instagram profila Amanda Madena, ili amandatica@yahoo.com.
Svi će sudionici uz ispijanje terana slikati ženu Teraninu, budući da se manifestacija poklapa s Međunarodnim danom žena.
Naravno, light motiv na slikama bit će i leptir kao simbol Općine Bale, a radionica po danu prima najviše 12 sudionika.
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
09:58Prije 7 h19.04.2025
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
07:16Prije 10 h19.04.2025
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
07:15Prije 10 h19.04.2025
Weekend.18 dolazi punoljetan, spektakularan i s govornicima koji brišu granice medija, tehnologije i znanosti.
22:00Prije 19 h18.04.2025
Na Trg slobode stiže i razigrani uskrsni zec, spreman razveseliti najmlađe, i one koji se tako osjećaju, slatkim iznenađenjima i čokoladnim jajima.
20:14Prije 21 h18.04.2025
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
18:13Prije 23 h18.04.2025
Ova tradicionalna igra u Marićima se provodi po malo drugačijim pravilima od uobičajenih.
16:08Prije 1 d18.04.2025
Riječ je o emotivnom singlu koji na nenametljiv, ali snažan način govori o ljubavi — ne onoj idealiziranoj s ekrana i društvenih mreža, već onoj stvarnoj, nesavršenoj i duboko ljudskoj.
14:36Prije 1 d18.04.2025