
Donosimo recept za koktel koji je odnio pobjedu na Teranino festivalu u Balama!
Recept za pobjednički Bitterino potpisuje Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brend ambasador u Destileriji Rossi.
17:18Prije 189 d12.03.2025
Najavljeno je sudjelovanje 20 izlagača, a nastupaju grupe Sars i Vatra.
U Balama će se 7. i 8. ožujka u sportskoj dvorani, odnosno u šatoru uz dvoranu, održati Teranino festival. Najavljeno je sudjelovanje 20 izlagača, a nastupaju grupe Sars i Vatra. Cilj je manifestacije promoviranje likera od crnog vina terana i začina koji mu daju poseban zavodljiv i aromatičan okus.
Klinčić, cimet, vanilija, čokolada, višnja, orasi i jagoda ono su što će utjecati na svježinu, kiselost, slatkoću ili gorčinu teranina.
Recept za pobjednički Bitterino potpisuje Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brend ambasador u Destileriji Rossi.
17:18Prije 189 d12.03.2025
Tipičan teranino trebao bi sadržavati između 15 i 22 posto alkohola, te najmanje 120 grama šećera. Krenulo se i u proces ishodovanja oznake IQ Istarske kvalitete, kako bi se teranino i geografski zaštitio.
Tome je sigurno kumovao i festival u Balama, naglasio je danas načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio tijekom ovotjednog predstavljanja manifestacije.
Najbolji proizvođači istarskog teranina znat će se već prvog dana festivala, u petak, 7. ožujka, kada program otvorenja počinje u 15 sati.
Nakon degustacijskog dijela, u 21 sat posjetitelji će moći uživati u koncertu grupe S.A.R.S., dok će u subotu, 08. ožujka nastupiti grupa Vatra. Oba dana kao predgrupa nastupa riječki The river sharks band.
Ulaznice za koncerte dostupne su po promotivnoj cijeni od 15 eura u pretprodaji, a mogu se kupiti online, putem platforme eventim.hr te na prodajnim mjestima Eventima (Tisak, Petrol, Crodux).
Na dan koncerta ulaznica se po cijeni od 20 eura može kupiti na ulazu u šator pored sportske dvorane. Promotivni paket ulaznica za oba koncerta se može kupiti samo u pretprodaji i iznosi 25 eura.
Na Teranino Festival ulaz je slobodan, dok cijena početnog paketa konzumacije iznosi 7 eura, a uključuje staklenu čašu za degustaciju i 2 bona za konzumaciju, dok dodatna konzumacija iznosi 3 eura, odnosno 6 eura za koktele.
U duhu festivala, oba će se dana održati radionica teranino & paint, s početkom u 16 h. Prijave na radionicu moguće su preko Instagram profila Amanda Madena, ili amandatica@yahoo.com.
Svi će sudionici uz ispijanje terana slikati ženu Teraninu, budući da se manifestacija poklapa s Međunarodnim danom žena.
Naravno, light motiv na slikama bit će i leptir kao simbol Općine Bale, a radionica po danu prima najviše 12 sudionika.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 4 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 16 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 19 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025