
Provala u kuću u Banjolama: Otuđen novac i nakit vrijedni više desetaka tisuća eura
Provale u domove i krađe iz domova najčešća su kaznena djela, a žrtva može biti bilo koji građanin.
14:10Prije 42 min21.07.2025
JAZ je profinjena verzija restorana u kojem uživanje u hrani postaje jednostavno i prirodno, bilo da je riječ o doručku, ručku ili večeri.
Valamar krajem godine otvara novi restoran na porečkoj rivi - JAZ by Ana Roš te u Istru dovodi jedinstveni gastro koncept slavne chefice, čiji restoran Hiša Franko u slovenskoj Soči ima čak tri Michelinove zvjezdice.
Ana Roš stvarala je JAZ kao koncept young dininga koji spaja vrhunsku kvalitetu sastojaka s jelovnikom usklađenim s dnevnim ritmom i sezonom. U prostoru gdje se visoka gastronomija susreće s ležernom atmosferom, gosti uživaju u jelima inspiriranim globalnim okusima, pripremljenima od svježih namirnica s tržnice, uz naglasak na dijeljenje i zajedničko uživanje.
JAZ je profinjena verzija restorana u kojem uživanje u hrani postaje jednostavno i prirodno, bilo da je riječ o doručku, ručku ili večeri.
“JAZ nije koncept koji slijedi pravila fine dininga, JAZ je moja dnevna soba, prostor u kojem se sjajna hrana, fantastični kokteli i najbolji ljudi spajaju, bez pravila. Malo je funky, malo rock'n'roll – mjesto u koje se smjestite i ne želite otići. S planina doline Soča možete vidjeti Istru.
No, za mene osobno to nije samo pogled, već osjećaj povratka kući, jer sam kao dijete ovdje provela puno vremena. Istra je oduvijek bila dio moje kuhinje i dio mene. Voljeli bismo vidjeti kako si gosti međusobno dodaju tanjure, dijele hranu i stvaraju tu čarobnu povezanost za stolom.
Drago mi je što ovu priču dovodimo u Poreč i veselim se suradnji s Valamarom i njihovim vrhunskim timom kuhara", istaknula je Ana Roš.
Prvi JAZ otvoren je 2023. godine u Ljubljani, a njegov uspjeh i pozitivne reakcije gostiju dovele su do skorog otvorenja novog restorana u Poreču u partnerstvu s Valamarom. JAZ Poreč donosi jedinstveni hiperlokalni, sezonski kulinarski jezik Ane Roš na obalu.
Jelovnik će sadržavati namirnice od istarskih poljoprivrednika i lokalnih proizvođača koje višestruko nagrađivana chefica već dugo podržava i tako gradi vezu između kopna i mora, Slovenije i Hrvatske, tradicije i kreativnosti.
„JAZ Poreč slavi Istru ne samo kao destinaciju, već i kao bogatu mješavinu kulinarskih tradicija i uzbudljivih mogućnosti za budućnost. Oduševljeni smo što možemo donijeti izvanrednu kuhinju Ane Roš našim gostima iz cijelog svijeta, kao i lokalnoj zajednici koja će dobiti uzbudljiv prostor za uživanje u vrhunskim jelima pripremljenim od strane najboljeg tima.
Segment hrane i pića izuzetno nam je važan u Valamaru jer ne stavljamo fokus samo na goste, već i na podršku domaćim proizvođačima hrane te lokalno zapošljavanje“, rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.
Razvojem F&B ponude u destinacijama u kojima posluje, Valamar želi lokalnom stanovništu ponuditi kvalitetnu hranu i ambijent koji će postati omiljeno mjesto za druženje, ali na taj način i aktivno podržati lokalne dobavljače te otvoriti nova radna mjesta.
Otvorenjem restorana JAZ by Ana Roš, Valamar dodatno obogaćuje istarsku gastronomsku scenu i osigurava gostima destinacije i lokalnom stanovništvu jedinstvenu priliku za uživanje u inovativnim jelima koja spajaju tradiciju s modernim kulinarskim tehnikama.
Danas je uobičajeno da policija izvještava o krađama mobitela na plažama, a 1905. je izvještavala o krađama obuće na plažama...
07:46Prije 7 h21.07.2025
Tekst donosi pregled bogate i raznolike ljetne ponude istarskog poluotoka, ističući kako regija nudi mnogo više od klasičnih ljetnih destinacija.
07:20Prije 7 h21.07.2025
Koncert započinje u 21 sat, a sprema se dvosatno glazbeno putovanje uz poeziju, emociju i dobru energiju.
06:45Prije 8 h21.07.2025
Inspirirani „bijelim sportom“, Istrom i, naravno, legendom hrvatskog tenisa, Goranom Ivaniševićem, osmišljeni su originalni kokteli koje ćete ekskluzivno moći probati na najvažnijem domaćem teniskom natjecanju.
19:14Prije 19 h20.07.2025
Kažu da je još prije 3000 godina kineski car ručao snijeg pomiješan s voćem, ne znajući da zapravo otvara najslađu sezonu na svijetu – onu sladolednu. Sladoled je prošao sve: Put svile, Rimsko Carstvo, dvorove Francuske i renesansnu Italiju, dok nije stigao u naše djetinjstvo...
15:12Prije 23 h20.07.2025
Uvijek popularnom i dobro posjećenom Perojskom feštom u subotu, 19. srpnja 2025. godine, proslavljeno je 368 godina doseljenja crnogorskih obitelji u Peroj.
15:00Prije 23 h20.07.2025
Prisjetit ćemo se prošlogodišnjeg intervjua koji je i ovog ljeta aktualan!
13:34Prije 1 d20.07.2025
Uvertira u popularnu Jakovlju u Kanfanaru kreće već u ponedjeljak 21. srpnja kada počinje „Šetimana od Jakovlje“ – tjedan prepun događanja čija će kulminacija biti upravo u subotu, na centralni dan Jakovlje.
07:15Prije 1 d20.07.2025