
(FOTO) Uspješno održan prvi Rovinj Craft Tour
Rovinj Craft Tour je stručno vođena tura namijenjena svim gostima koji žele upoznati tradicionalne običaje, obrte i rukotvorine grada uz obilazak starogradske jezgre.
15:25Prije 52 d29.05.2025
Rovinj craft tour je nova tura kroz koju će svi zainteresirani moći upoznati tradicionalne običaje, obrte i rukotvorine.
Nakon iznimno uspješnog projekta Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno, besplatnog razgleda grada uz stručno vodstvo pod nazivom "Feel the breeze of Rovinj", sada se otišlo korak dalje te je osmišljena nova tura kroz koju će svi zainteresirani moći upoznati tradicionalne običaje, obrte i rukotvorine.
Riječ je o projektu "Rovinj craft tour" koji je prvi put održati prošlog četvrtka i oduševio je sve sudionike o čemu smo pisali ovdje.
Rovinj Craft Tour je stručno vođena tura namijenjena svim gostima koji žele upoznati tradicionalne običaje, obrte i rukotvorine grada uz obilazak starogradske jezgre.
15:25Prije 52 d29.05.2025
Nakon ovog prvog obilaska, Rovinj craft tour održavat će se svakog četvrtka sve do 3. srpnja, a zatim će, nakon pauze, obilasci ponovno biti organizirani svakog četvrtka od 28. kolovoza do 2. listopada.
20:28Prije 53 d28.05.2025
Nova besplatna vođena tura održat će se ovog četvrtka, 5. lipnja, s početkom u 10 sati, a polazak je predviđen ispred rovinjske Turističke zajednice na adresi Trg na mostu 2.
Tijekom obilaska, koji traje otprilike 2 sata i 30 minuta, sudionici imaju priliku posjetiti jedinu postolarsku radionicu u Rovinju smještenu u ulici Zdenac te originalnu rovinjsku konobu, Spacio Matika u ulici Vladimira Švalbe, gdje će sudjelovati u radionici izrade slastica – rovinjskih fijoka.
U Ekomuzeju Kuća o Batani mogu saznati više o rovinjskoj tradiciji ribarstva i batane, a u neposrednoj blizini ekomuzeja doživjeti i krpanje ribarskih mreža te izradu/popravak brodice i pletenje demižana.
Posljednja stanica ove besplatne ture bit će Kuća rovinjskog pelinkovca gdje će posjetitelji saznati sve o proizvodnji čuvenog likera rovinjskog pelinkovca i ostalih likera koji se proizvode prema tradicionalnoj stogodišnjoj recepturi.
Jezici vođenja su hrvatski, talijanski, engleski i njemački pa je prilikom prijave potrebno navesti željeni jezik vođenja.
Prijave i informacije najkasnije do sat vremena prije početka obilaska na e-mail: info@rovinj-tourism.hr.
Dodajmo još kako će se nakon ovog prvog obilaska, Rovinj craft tour održavati svakog četvrtka sve do 3. srpnja, a zatim će, nakon pauze, obilasci ponovno biti organizirani svakog četvrtka od 28. kolovoza do 2. listopada.
Danas je uobičajeno da policija izvještava o krađama mobitela na plažama, a 1905. je izvještavala o krađama obuće na plažama...
07:46Prije 7 h21.07.2025
Tekst donosi pregled bogate i raznolike ljetne ponude istarskog poluotoka, ističući kako regija nudi mnogo više od klasičnih ljetnih destinacija.
07:20Prije 7 h21.07.2025
Koncert započinje u 21 sat, a sprema se dvosatno glazbeno putovanje uz poeziju, emociju i dobru energiju.
06:45Prije 8 h21.07.2025
Inspirirani „bijelim sportom“, Istrom i, naravno, legendom hrvatskog tenisa, Goranom Ivaniševićem, osmišljeni su originalni kokteli koje ćete ekskluzivno moći probati na najvažnijem domaćem teniskom natjecanju.
19:14Prije 19 h20.07.2025
Kažu da je još prije 3000 godina kineski car ručao snijeg pomiješan s voćem, ne znajući da zapravo otvara najslađu sezonu na svijetu – onu sladolednu. Sladoled je prošao sve: Put svile, Rimsko Carstvo, dvorove Francuske i renesansnu Italiju, dok nije stigao u naše djetinjstvo...
15:12Prije 23 h20.07.2025
Uvijek popularnom i dobro posjećenom Perojskom feštom u subotu, 19. srpnja 2025. godine, proslavljeno je 368 godina doseljenja crnogorskih obitelji u Peroj.
15:00Prije 1 d20.07.2025
Prisjetit ćemo se prošlogodišnjeg intervjua koji je i ovog ljeta aktualan!
13:34Prije 1 d20.07.2025
Uvertira u popularnu Jakovlju u Kanfanaru kreće već u ponedjeljak 21. srpnja kada počinje „Šetimana od Jakovlje“ – tjedan prepun događanja čija će kulminacija biti upravo u subotu, na centralni dan Jakovlje.
07:15Prije 1 d20.07.2025