(FOTO) Uspješno održan prvi Rovinj Craft Tour
Rovinj Craft Tour je stručno vođena tura namijenjena svim gostima koji žele upoznati tradicionalne običaje, obrte i rukotvorine grada uz obilazak starogradske jezgre.
15:25Prije 148 d29.05.2025
Rovinj craft tour je nova tura kroz koju će svi zainteresirani moći upoznati tradicionalne običaje, obrte i rukotvorine.
Nakon iznimno uspješnog projekta Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno, besplatnog razgleda grada uz stručno vodstvo pod nazivom "Feel the breeze of Rovinj", sada se otišlo korak dalje te je osmišljena nova tura kroz koju će svi zainteresirani moći upoznati tradicionalne običaje, obrte i rukotvorine.
Riječ je o projektu "Rovinj craft tour" koji je prvi put održati prošlog četvrtka i oduševio je sve sudionike o čemu smo pisali ovdje.
Rovinj Craft Tour je stručno vođena tura namijenjena svim gostima koji žele upoznati tradicionalne običaje, obrte i rukotvorine grada uz obilazak starogradske jezgre.
15:25Prije 148 d29.05.2025
Nakon ovog prvog obilaska, Rovinj craft tour održavat će se svakog četvrtka sve do 3. srpnja, a zatim će, nakon pauze, obilasci ponovno biti organizirani svakog četvrtka od 28. kolovoza do 2. listopada.
20:28Prije 149 d28.05.2025
Nova besplatna vođena tura održat će se ovog četvrtka, 5. lipnja, s početkom u 10 sati, a polazak je predviđen ispred rovinjske Turističke zajednice na adresi Trg na mostu 2.
Tijekom obilaska, koji traje otprilike 2 sata i 30 minuta, sudionici imaju priliku posjetiti jedinu postolarsku radionicu u Rovinju smještenu u ulici Zdenac te originalnu rovinjsku konobu, Spacio Matika u ulici Vladimira Švalbe, gdje će sudjelovati u radionici izrade slastica – rovinjskih fijoka.
U Ekomuzeju Kuća o Batani mogu saznati više o rovinjskoj tradiciji ribarstva i batane, a u neposrednoj blizini ekomuzeja doživjeti i krpanje ribarskih mreža te izradu/popravak brodice i pletenje demižana.
Posljednja stanica ove besplatne ture bit će Kuća rovinjskog pelinkovca gdje će posjetitelji saznati sve o proizvodnji čuvenog likera rovinjskog pelinkovca i ostalih likera koji se proizvode prema tradicionalnoj stogodišnjoj recepturi.
Jezici vođenja su hrvatski, talijanski, engleski i njemački pa je prilikom prijave potrebno navesti željeni jezik vođenja.
Prijave i informacije najkasnije do sat vremena prije početka obilaska na e-mail: info@rovinj-tourism.hr.
Dodajmo još kako će se nakon ovog prvog obilaska, Rovinj craft tour održavati svakog četvrtka sve do 3. srpnja, a zatim će, nakon pauze, obilasci ponovno biti organizirani svakog četvrtka od 28. kolovoza do 2. listopada.
Program započinje u 13 sati biciklijadom, najstarijom u Istri, a prijave su moguće na dan održavanja u Loži. Nakon biciklijade, od 14 sati, u Žlinji će se održati turnir u pljočkanju i gađanju z fjondami.
07:15Prije 3 h25.10.2025
U sklopu prestižne inicijative Turističke zajednice Istre, u samom srcu Londona članovi elitnog Mark’s Cluba uživali su u večeri posvećenoj Istri – regiji vrhunskih delicija, mirisa i doživljaja
22:00Prije 12 h24.10.2025
Uz pomoć aplikacije moguće je vidjeti kako je Trg Tomaso Bembo nekada izgledao, ući u palaču Soardo Bembo, prošetati do balkona, seliti se s kata na kat i pritom otkrivati zanimljivosti o venecijanskim kostimima.
18:31Prije 16 h24.10.2025
Predsjednik udruge Igor Loparić zahvalio je Općini Medulin i svim sudionicima na donaciji, istaknuvši važnost ovakvih inicijativa.
18:31Prije 16 h24.10.2025
Na predavanju će biti riječi o suvremenim tendencijama i kontrastima između brze (fast) i spore (slow) mode, s naglaskom na društvene, ekološke i estetske posljedice koje te prakse imaju na suvremenu modnu industriju i kulturu odijevanja.
17:23Prije 17 h24.10.2025
Bradata aukcija ove godine se održava u pet gradova. Među prvim prijavljenima je i MMA borac Ivan Vitasović, prvak teške kategorije FNC-a
09:57Prije 1 d24.10.2025
Jači naleti vjetra uzrokuju izbacivanje mora na kopno do čega je noćas očito došlo jer je cijeli parking Valdibora prekriven rebrašima.
09:09Prije 1 d24.10.2025
Cilj je trajna edukacija i usavršavanje u sektoru ugostiteljstva, turizma i hotelijerstva te valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
20:28Prije 1 d23.10.2025