Osvježavajući i lagan, Hugo, koktel koji je 2005. godine kreirao barist Roland Gruber na sjeveru Italije u Južnom Tirolu, idealno je piće za vruće ljetne dane i noći...
Koktel od pjenušavog vina ili prosecca, sirupa od bazge i mineralne s dodatkom limuna ili limete te listićima mente, zbog sličnih sastojaka podsjeća na kubanski klasik Mojito, koji je jedan od najpopularnijih ljetnih koktela, ili pak na kakav cider.
Isprobali smo ga i s laganim pitkim vinima poput istarske malvazije i chardonnaya te zaključili da Hugo u konkurenciji ljetnih koktela pobjeđuje mnoge omiljene "mišance" zbog nekoliko jednostavnih razloga: jeftin je, priprema se u nekoliko sekundi i pruža nevjerojatno osvježenje.
Ako ga još niste probali, pripremite se na to da ćete ovo ljeto htjeti uživati samo u njemu.
Sastojci:
- dvije žlice sirupa od bazge
- 1,5 dl pjenušavog vina (poslužit će i chardonnay ili malvazija)
- nekoliko kockica leda
- 1 dl mineralne vode
- nekoliko listića mente
- limun ili limeta
Priprema:
- U čašu za vino stavite sirup od bazge, vino i led. Ulijte mineralne skoro do vrha čaše. U nju stavite nekoliko kriški limuna ili limete, po želji iscijedite malo njihova soka te ukrasite listićima mente.
- Slamkom dobro promiješajte i uživajte u njemu odmah!
Živjeli!