Ugostitelji na području središnje Istre za svoje goste vrijedno pripremaju sezonske delicije, a u veljači su to jela obogaćena pčelinjim proizvodima.
Tijekom tog razdoblja određeni ugostitelji s područja Turističke zajednice središnje Istre u svojim će objektima nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda koji se od 28. do 01. ožujka održavaju u Pazinu.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta.
21:35Prije 285 d15.01.2025
Idealna je to prilika da namirnicu kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija – med – kušate u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela.
Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja TZSI, a sve kako bi gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica naše središnje Istre.
U modernim vremenima se riječki La Voce del popolo oslanja na redakciju u Puli te na dopisništva u Rovinju, Umagu, Kopru, Labinu, Poreču i Trstu. Izlazi svaki dan osim nedjelje.
Generacija učenika rovinjske Osnovne škole Jurja Dobrile koja je školu završila prije točno 50 godina ponovno se okupila, a susret koji je okupio 65 nekadašnjih učenika protekao je u znaku emocija, sjećanja i prijateljstva koje traje pola stoljeća.
Centar za mlade Dino Škarpić u Rovinju ovog utorkau 20 sati organizira pub kviz, namijenjen timovima od četiri člana koji se mogu prijaviti putem e-maila centarzamlade@pour.hr
.
Nikad nisam bio na velikoj pozornici. Nije moj narod taj koji me cijeni, nego vaš narod. Uvijek vjerujem u pravo vrijeme i pravo mjesto. I ovo je moje vrijeme i moje mjesto.“
Cilj „Baby fitnessa“ je poticanje rane privrženosti između roditelja i djeteta kroz razvojnu gimnastiku, masažu te psihosocijalnu i zdravstvenu podršku. Radionice vode psiholog, fizioterapeut i logoped.
Uz pomoć aplikacije moguće je vidjeti kako je Trg Tomaso Bembo nekada izgledao, ući u palaču Soardo Bembo, prošetati do balkona, seliti se s kata na kat i pritom otkrivati zanimljivosti o venecijanskim kostimima.
Na predavanju će biti riječi o suvremenim tendencijama i kontrastima između brze (fast) i spore (slow) mode, s naglaskom na društvene, ekološke i estetske posljedice koje te prakse imaju na suvremenu modnu industriju i kulturu odijevanja.