Ugostitelji na području središnje Istre za svoje goste vrijedno pripremaju sezonske delicije, a u veljači su to jela obogaćena pčelinjim proizvodima.
Tijekom tog razdoblja određeni ugostitelji s područja Turističke zajednice središnje Istre u svojim će objektima nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda koji se od 28. do 01. ožujka održavaju u Pazinu.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta.
21:35Prije 28 d15.01.2025
Idealna je to prilika da namirnicu kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija – med – kušate u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela.
Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja TZSI, a sve kako bi gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica naše središnje Istre.
Učenici škole i gosti iz Down Syndrom Centra Pula poslužit će kavu posjetiteljima, šireći poruku ljubavi i inkluzije. Cilj događaja je promicanje zajedništva te podizanje svijesti o važnosti prihvaćanja i podrške osobama s Downovim sindromom.
Zvuk nastaje bez dodira svirača, odnosno pomicanjem ruku oko antena u kojima se nalazi električni naboj, a samo tijelo svirača djeluje kao uzemljenje. Kao solist predstavit će se ugledni nizozemski umjetnik i jedan od vodećih svjetskih teremista, Thorwald Jørgensen.