Ugostitelji na području središnje Istre za svoje goste vrijedno pripremaju sezonske delicije, a u veljači su to jela obogaćena pčelinjim proizvodima.
Tijekom tog razdoblja određeni ugostitelji s područja Turističke zajednice središnje Istre u svojim će objektima nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda koji se od 28. do 01. ožujka održavaju u Pazinu.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta.
21:35Prije 20 d15.01.2025
Idealna je to prilika da namirnicu kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija – med – kušate u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela.
Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja TZSI, a sve kako bi gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica naše središnje Istre.
Kristijan Modrušan podijelit će s publikom svoje iskustvo suočavanja s nagluhosti i gluhoćom, ali će je iz te tišine lako i brzo uvesti u emocionalno bogat svijet svoga pjesništva.
Prije 33 godine, 4. veljače 1992., tek priznata Republika Hrvatska, zaslugom hrabrog pilota Danijela Borovića, dobila je svoj prvi nadzvučni lovački avion MiG-21. On je toga dana izvršio povijesni prelet iz zrakoplovne baze tzv. JNA Željava kraj Bihaća na netom oslobođeni hrvatski aerodrom u Puli.
Prema srednjovjekovnoj predaji, sv. Blaž je bio izučeni liječnik, a radi sveta života i čestitosti kršćanski puk i kler u Sebasteji izabrao ga je crkvenim starješinom, biskupom.