Svi pričaju o novom koktelu koji spaja najbolje od Istre i Dalmacije! Izašao novi ljetni hit
Nakon Teranino Spritza, ugledna istarska destilerija Rossi u suradnji s legendarnim Pipijem predstavila još jedno ready to drink piće u atraktivnoj limenci - Teranino Orange x Pipi.
IstraIN
16 Lipanj 2025 I 18:31
Destilerija Rossi
Kad se udruži najbolje od Istre i Dalmacije, nastane prava atrakcija - Teranino Orange x Pipi, novo ready to drink piće, nova zvijezda ljeta.
Ugledna Destilerija Rossi iz bajkovitog mjesta Bajkini kraj Vižinade udružila je snage s legendarnim brendom Pipi kako bi stvorili ovaj senzacionalan koktel u atraktivnoj limenci koji daje instant osvježenje, ima savršeno balansirane okuse i vrlo je trendi, posebno među mladima koji cijene praktičnost i moderan pristup.
Lansiranje Teranina Orange x Pipi došlo je u pravo vrijeme, kad i globalno raste popularnost ready to drink pića, koji kombiniraju nisku kalorijsku vrijednost s laganim alkoholnim sadržajem, što dokazuje da je domaće tržište itekako živo i kreativno.
Teranino Rossi kao baza ovog trendi koktela proizveden je od vrhunske istarske sorte terana, obogaćen je maceracijom šumskog voća i biranim začinima. U njemu se osjete note borovnice, divljeg i citrusnog voća, slatkasti retro okus cimeta i klinčića. Aromatski profil teranina i prepoznatljiva Pipi naranča daju iznimnu svježinu, zbog čega je Teranino Orange x Pipi idealan aperitiv.
Destilerija Rossi
„Teranino je jedan od naših najprepoznatljivijih likera, koji se zbog aromatike pokazao vrlo pogodnim za koktele i spritzeve. Nakon što smo njegov potencijal već pokazali u Teranino Spritzu - u kojem smo spojili Teranino Rossi, sok od limuna i mineralnu - s Teraninom Orange x Pipi nastavljamo širiti asortiman craft koktela s manjim postotkom alkohola.
Osim što su praktični za konzumaciju, idu ukorak sa željama mlade generacije koji traže jednostavne, ali zanimljive proizvode“, rekao je Filip Rossi, koji uz braću Marka i Luku vodi destileriju ove godine proglašenu najboljom hrvatskom destilerijom na prestižnom natjecanju Frankfurt International Trophy.
Teranino Orange x Pipi ovog ćemo ljeta, bez sumnje, viđati na svim dobrim druženjima i mjestima na kojima ćemo tražiti ukusno, hladno osvježenje.
Program okuplja važna imena hrvatske gastronomske scene uz provjerene kuharske majstore EGCI-ja. Teme ciklusa su valorizacija lokalnih namirnica i mikrolokacija, umjetnost sljubljivanja hrane i pića, održivost te kreativnost u kuhinji. Edukacije će se održavati tijekom listopada i studenoga 2025.
Od 6. do 8. studenog Giardini u Puli postaju središnje mjesto jesenske zabave – stiže nam omiljena manifestacija Martinje u Puli tijekom kojega posjetitelje očekuje bogat program ispunjen vinom, glazbom i vrhunskom hranom.
Projekt je interdisciplinarno kulturno-antropološko istraživanje i participativni rad u zajednici, a fokus je na ulozi žena u brodogradilištu Uljanik te njihovu doprinosu društvenom, kulturnom i urbanom razvoju Pule.
"Predviđa se mogućnost uvođenja nagrada za osobe koje prijavljuju protuzakonito odbacivanje otpada, bilo u prirodi ili pored spremnika, kao i uvođenje video nadzora na lokacijama na kojima se može očekivati nepropisno odbacivanje otpada, kao i zapošljavanje većeg broja komunalnih redara"
Interes je rastao iz sata u sat. „Prvotno smo dogovorili po jednu izvedbu u Puli i Opatiji. U Opatiji je prva planula pa su tražene još dvije, potom se rasprodao termin u Puli pa smo dodali i tamo još jedan. Na kraju smo stali na pet, jer šesta u jednom danu ne dolazi u obzir“, navodi Rabar.
Građani i gosti Poreča Novu 2027. godinu će dočekati uz nastup Tonya Cetinskog, dok će 31. prosinca natupiti i Kids from the Sky te popularna Miach. Osim njih, tijekom Adventa Poreč očekuju se i nastupi Maje Šuput, Alena Vitasovića, Nene Belana, Željka Bebeka, grupe Adastra, Tomislava Bralića...
Kako društvene mreže pretvoriti iz obaveze u stvarni poslovni alat koji donosi klijente, suradnje i prodaju? O tim i brojnim drugim pitanjima u četvrtak 6. studenoga u 18 i 30 sati, govorit će Valentina Babić.
Program je namijenjen sadašnjim i budućim zaposlenicima odgojno-obrazovnih ustanova u Istarskoj županiji koji žele steći stručna znanja i vještine za obavljanje poslova sigurnosti i civilne zaštite u školama.
Projektom se promiče i razvija održivi turizma, pri čemu je ključna aktivnost upravo sadnja novih stabala. To, naime, izravno doprinosi smanjenju ugljičnog otiska nastalog turističkim aktivnostima.
Feijoa ime nosi po botaničaru Joãou da Silvi Feijó koji je, prema legendi, bio smrtno zaljubljen u jednu djevojku koja mu je rekla da će biti njegova ako joj donese voće koje ima okus na guavu, kiwi, šumsku jagodu, ananas, bananu i mentu u jednom.
Izložba gljiva pravo je mjesto za sve koji žele proširiti svoje znanje, ali i uživati u ugodnom jesenskom ozračju Pazina. Bit će to ujedno prilika da se otkrije kojim sve vrstama gljiva obiluje istarsko područje, kako razlikovati jestive od otrovnih, ali i dobiti pokoji kulinarski savjet...