Povratak Otpisanog: Mars helikopter Ingenuity i dalje aktivan!
S masom od svega 1,8kg, ovo malo tehnološko stvorenje otvorilo je novo poglavlje istraživanja Marsa.
22:05Prije 4 h21.12.2024
Talijanski magazin Italia a Tavola objavio je članak autorice Roberte F. Nicosia pod nazivom "Putovanje kroz Istru: između srednjovjekovnih gradića, plaža i tradicionalne kuhinje".
Tekst predstavlja Istru kao destinaciju bogate povijesti i raznolikih krajolika, savršenu za gurmanska i kulturna putovanja. Istra se opisuje kao jedinstveno mjesto gdje utjecaji različitih kultura - od rimskih, venecijanskih, pa sve do austrougarskih - oblikuju specifičnu lokalnu atmosferu.
U članku se ističu ključni gastronomski proizvodi regije, uključujući visoko cijenjena vina poput Malvazije i Terana, te ekstra djevičansko maslinovo ulje koje redovno dobiva priznanja u međunarodnim vodičima. Uz to, Istra je poznata po specijalitetima poput istarskog pršuta i tartufa iz doline Mirne, s posebnim naglaskom na bijeli tartuf koji dominira jesenskim kulinarskim manifestacijama.
Članak također preporučuje posjet lokalnim konobama u unutrašnjosti Istre gdje su nezaobilazni tradicionalni recepti poput maneštre, fuža s tartufima i svježih plodova mora duž obale. Na kraju, magazin preporučuje luksuzne vinske hotele poput Roxanich Winery & Design Hotel te Meneghetti Wine Hotel & Winery koji nude autentičan doživljaj prirodne i gastronomske ponude Istre u sofisticiranom ambijentu.
Italia a Tavola je talijanski magazin posvećen gastronomiji, enologiji, ugostiteljstvu i turističkom sektoru. Osnovan je s ciljem promocije talijanske kulinarske tradicije, kulture i kvalitete proizvoda, te pruža čitateljima detaljne informacije o najboljim restoranima, vinskim podrumima, događanjima i destinacijama u Italiji i svijetu. Također naglašava aktualne trendove u ugostiteljstvu i inovacije u svijetu gastronomije, čime predstavlja značajan resurs za profesionalce u industriji, ali i za sve ljubitelje dobre hrane i vrhunskih iskustava.
U ovom članku saznajte više o tradicionalnim, kao i modernim pićima koje će vas upoznati s aromatičnom i mirisnom stranom istarskog poluotoka.
15:14Prije 11 h21.12.2024
Ove subote, 21. prosinca, u 10:20 sati započinje zima!
10:00Prije 16 h21.12.2024
Kroz godine, Cvjećarna Silvia postala je nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje cvijeća. Od romantičnih buketa do suvremenih flower box aranžmana, ova cvjećarna prati trendove, ali ostaje vjerna klasičnim ljepotama.
08:37Prije 18 h21.12.2024
Odlične vijesti za hrvatski turizam stižu iz Kine!
14:37Prije 1 d20.12.2024
Tisuće lampica, miris kuhanog vina i kolača, topla odjeća, blagdanske pjesme te druženje i smijeh - sve su to asocijacije na razdoblje adventa, u kojem se prisjećamo svega dobroga u protekloj godini, zahvaljujemo za sve lijepe trenutke te se pripremamo za sve što dolazi.
14:28Prije 1 d20.12.2024
U sklopu bogatog glazbenog programa Adventa u Rovinju, posjetitelje večeras očekuje nastup Maje Šuput.
13:06Prije 1 d20.12.2024
05:45Prije 1 d20.12.2024
Ostavite komentar