
U pazinskoj Hiži od besid boravi ravnateljica Nacionalne knjižnice Kosova, Blerina Rogova Gaxha
21:05Prije 13 min17.09.2025
Oslić u finom povrću (za šest osoba)
Potrebne namirnice:
600 grama fileta oslića, 150 grama konzerviranog kukuruza šećerca, 150 grama tikvica,100 grama artičoka iz staklenke,200 grama zelenih maslina, glavica luka, vezica peršina,60 grama maslaca, četiri žlice maslinovog ulja, decilitar bijelog vina, sol, papar i vegeta.
Način pripreme:
Luk narezati na listiće i lagano ga prepržiti na maslacu. Na luk stavite filete oslića i prepecite ih s obje stane da lijepo porumene. Dodajte kukuruz šećerac, tikvice narezana na kolutiće, srce artičoka narezanih na četvrtine i zelene masline. Posolite, popaprite, dodajte vegete, zalijete bijelim vinom i maslinovim uljem i na laganoj vatri dinstajte desetak minuta. Na kraju jelo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite na toplom tanjuru.
Kreativna kuhinja S okusom Mediterana
Autor:Viljam Cvek
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 5 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 10 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 10 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 23 h16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
U Kaldiru iznad Motovuna predstavljeno šest iznimnih vina i jedan as iz rukava!
15:30Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar