KUHAJMO NEDJELJOM: Oslić u finom povrću prema receptu Viljama Cveka

IstraIN

8 Travanj 2021 I 08:57

KUHAJMO NEDJELJOM: Oslić u finom povrću prema receptu Viljama Cveka

Ove nedjelje za Vas smo izdvojili zanimljiv recept Viljama Cveka, oslić u finom povrću za šest osoba.

Potrebne namirnice:

600 grama fileta oslića, 150 grama konzerviranog kukuruza šećerca, 150 grama tikvica,100 grama artičoka iz staklenke,200 grama zelenih maslina, glavica luka, vezica peršina,60 grama maslaca, četiri žlice maslinovog ulja, decilitar bijelog vina, sol, papar i vegeta.

Način pripreme:

Luk narezati na listiće i lagano ga prepržiti na maslacu. Na luk stavite filete oslića i prepecite ih s obje stane da lijepo porumene. Dodajte kukuruz šećerac, tikvice narezana na kolutiće, srce artičoka narezanih na četvrtine i zelene masline. Posolite, popaprite, dodajte vegete, zalijete bijelim vinom i maslinovim uljem i na laganoj vatri dinstajte desetak minuta. Na kraju jelo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite na toplom tanjuru.

Kreativna kuhinja S okusom Mediterana

Autor:Viljam Cvek

Ostavite komentar