Filmaši, još uvijek se stignete prijaviti: 20.000 eura mladim autorima za film na temu Jadrana!
20:28Prije 1 h19.01.2025
U Pučkom otvorenom učilištu Labin otvoreni su upisi za besplatni tečaj „Priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje“. Riječ je o novom programu osposobljavanja koji Pučko otvoreno učilište Labin nudi u sklopu projekta „Rudnici baštine“.
Projekt ima za cilj poticati i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba i osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Uvjeti upisa u program jesu: završena osnovna škola, minimalno 15 godina starosti, no polaznik mora biti nezaposlena osoba mlađa od 25 godina, nezaposlena osoba starija od 54 godine ili osoba s invaliditetom.
Projekt Rudnici baštine provodi Pučko otvoreno učilište Labin u ulozi nositelja, s partnerima Diopter - otvorenim učilištem Pula, Udrugom Istra Inspirit, te Ugostiteljskim obrtima „Bukaleta“ iz Vodnjana i „Koral“ iz Plomina .
Trajanje programa je 170 sati konzultativno-instruktivne nastave. Teorija i vježbe održat će se u učionici Pučkoga otvorenog učilišta Labin i u Srednjoj školi Mate Blažine Labin, a praksa u Hotelu „Peteani“, s kojim POU Labin ima sklopljen ugovor o suradnji. Po završetku osposobljavanja, zanimanje „priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje“ polaznicima će se upisati u e-radnu knjižicu, čime će se doprinijeti njihovoj konkurentnosti na tržištu rada.
Pučko otvoreno učilište Labin plaća polaznicima troškove putovanja na osposobljavanje, sanitarni pregled i uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova „Priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje“.
Svi zainteresirani mogu se javiti osobno u Pučko otvoreno učilište Labin, putem telefona na brojeve 091/2233 536, 052/852 133, 098/308 927 ili na e-mail adrese ravnateljica@uciliste-labin.hr, pou.labin.obrazovanje@gmail.com, rudnicibastine@gmail.com.
U trećoj sezoni kao i prethodnih godina očekuje nas pet koncerata koji će se odvijati od siječnja do travnja.
13:03Prije 8 h19.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
20:28Prije 1 d18.01.2025
Reportaža vodi čitatelje kroz najatraktivnije lokacije poluotoka, od povijesnih gradova do lokalnih kulinarskih iskustava.
19:14Prije 1 d18.01.2025
Vrhunska neurologinja u Puli otkriva kako emocije i racionalnost oblikuju naš život.
17:23Prije 1 d18.01.2025
Njegova povijest seže u 13. stoljeće kada je obitelj de Castro Pola na tom mjestu sagradila domus, koji je kasnije evoluirao u utvrdu.
15:12Prije 1 d18.01.2025
Rezervirajte svoju vožnju na broj 099 545 56 22 i uživajte u sigurnom povratku kući!
11:23Prije 1 d18.01.2025
Popularni Đoser, kako su ga svi tada u Puli i na domaćoj rock- sceni zvali, izgubio je bitku sa opakom bolešću, ali je u srcima svojih prijatelja ostao zapamćen kao plemenita osoba.
09:04Prije 1 d18.01.2025
Mamin kutak donosi savjete za roditelje.
08:35Prije 1 d18.01.2025
Ostavite komentar