KUHAJMO NEDJELJOM ‘Cheesecake sa želeom od maline’ po receptu food blogerice Šećernete

IstraIN

13 Ožujak 2021 I 10:27

KUHAJMO NEDJELJOM ‘Cheesecake sa želeom od maline’ po receptu food blogerice Šećernete

Ništa vam ne ide od ruke. Ne znate da li bi kušali? Slatko ili slano, voće ili kremu? U tom slučaju komad Cheesecakea sa želeom od maline, najbolji je izbor. No, oprezno. Zaustavite se na vrijeme jer jedan komad ove torte puno je premalo da zadovoljite požudu za nečim toliko, ma toliko famoznim!

Žele od maline

Sastojci:

200 g smrznutih malina

6 žlica šećera

200 ml vode

1,5 pudinga od vanilije (može i od jagode, maline)

Priprema:

- u lonac stavite maline, dodajte 3 žlice šećera i zalijte s 200 ml vode

- pudinge pomiješajte s još 3 žlice šećera i 9 žlica vode

- maline s vodom zagrijte do vrenja i umiješajte puding

- na vatri miješajte još 1 – 2 minute dok se smjesa ne zgusne

- izlijte u kalup promjera 18 cm *

- pustite da se ohladi barem par sati, a možete ostaviti i preko noći

* ukoliko ne želite da vam se žele vidi izvana radite u kalupu manjem od onog u kojem ćete raditi ostatak torte

Podloga od keksa

Sastojci:

350 g keksa

150 g margarina

2 žličice cimeta

Priprema:

- kekse sameljite, dodajte cimet i prethodno otopljeni maslac

- sve dobro izmiješajte

- smjesu stavite u kalup promjera 20 cm i utisnite ju ravnomjerno

- pecite 5 min na 200 °C

Krema od sira

Sastojci:

500 g kremastog sira po želji

500 ml šlaga

5 žlica šećera u prahu

2 vanilin šećera

korica limuna

Priprema

- smiksajte sir sa šećerom u prahu (šećera možete staviti više ili manje ovisno o vašem ukusu)

- dodajte koricu limuna i vanilin šećer

- dodajte prethodno smiksani šlag u sir i sve zajedno pomiješajte

- na podlogu od keksa stavite polovinu kreme od sira

- na kremu pažljivo prenesite prethodno ohlađeni žele od maline te premažite drugom polovinom kreme

- prije posluživanja ohladiti

Ostavite komentar