JESTE LI ZNALI? Pomerski zaljev nastao je prije 10 000 godina
S tri strane okružen je kopnom, dok se sa strane koja gleda na Medulinski zaljev proteže brana.
22:05Prije 5 h04.01.2025
Tko kaže da piletina mora biti dosadna? Dovoljno ju je 'oplemeniti' orašastim plodovima- bademima ili lješnjacima i time joj promijeniti okus, a pri tom dobiti i originalno jelo. Tako pripremljen obrok oduševit će nutricioniste, a ujedno i sve koji se pripremaju s tanjim strukom dočekati sezonu kupanja, odnosno slojevitog 'skidanja' odjeće i viška kilograma.
Potrebno:
Četiri pileća batka, dva oguljena režnja češnjaka, 150 grama mljevenih badema (ili lješnjaka), pola čajne žličice soli, čajna žličica paprike u prahu (ili paprenog čilija), prstohvat cayenne papra, tri jušne žlice maslaca, ploške limuna.
Priprema:
Odstranimo i bacimo kožu s bataka te ih raspolovimo. Češnjak zgnječimo i natrljamo meso te pustimo malo da odstoji. U zdjeli pomiješajmo mljevene bademe sa solju, paprikom, cayenne paprom. Maslac rastopimo u posudi na laganoj vatri, te ga sa svih strana dobro premažemo na mesu a potom piletinu uvaljamo u mješavinu s bademima. Piletinu s bademima na rešetki u pećnici pečemo oko 45 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. S fino izrezanim bademima i ploškama limuna ukrasimo piletinu s bademima.
Podjela kalendara započela je uoči Božića i u planu je da u iduća dva tjedna svakoj obitelji, u svim gradskim i prigradskim naseljima bude uručen na kućnom pragu.
17:23Prije 10 h04.01.2025
10:59Prije 16 h04.01.2025
Blagdani znače posjete ili primanje gostiju. A za roditelje male djece, to može biti poprilično stresno.
07:15Prije 20 h04.01.2025
U ispunjenoj Advent zoni u Rovinju, Maja Šuput održala je koncert koji je privukao publiku svih generacija i pružio večer za pamćenje.
14:06Prije 1 d03.01.2025
Stigla je najavljena promjena vremena.
10:59Prije 1 d03.01.2025
U sukobu s policijom, nažalost, dali su svoje živote, dok je osmero radnika bilo ranjeno među kojima je bila i jedna žena.
07:46Prije 1 d03.01.2025
Ostavite komentar