
HERA objavila nove cijene: Plin za kućanstva skuplji je za 9%
Kućanstva mogu izračun svojih godišnjih i mjesečnih troškova za plin, prema distribucijskom području i tarifnom modelu, provjeriti u aplikaciji iPlin.
07:47Prije 35 min18.09.2025
Proizvodi lokalnih OPG-ova koje nudi kaštelirska Butiga već su sad prepoznatljivi po svojoj vrhunskoj kvaliteti, a svi odreda nose oznaku kvalitete "Original Kaštelir-Labinci". To je dodatna potvrda da ste kupili vrhunske proizvode kaštelirskog kraja u kojima su sjedinjene najbolje kvalitete i specifičnosti.
Turistička zajednica Općine Kaštelir-Labinci za ovu se svrhu prijavila na natječaj Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, i za taj projekt naziva "Unaprjeđenje turističke ponude dodjelom oznake kvalitete poljoprivrednih oznaka" TZ-u Kaštelir-Labinci odobreno je 4264,31 eura.
Zahvaljujući tom novcu napravljen je prepoznatljivi znak koji će se stavljati na sve proizvode autohtono nastale na području Kaštelira i Labinaca, koji se u ovom trenutku prodaju u Butigi.
Već su dosad napravljene naljepnice, škartoc s oznakom, selotejp trake, papir za zamotavanje, kutije i vizit karte. Za dizajn oznake zaslužan je MAKE Creative Design Studio, a naziv je osmislila agencija Premium Image.
Butiga je, kao što je već poznato, rezultat zajedničke suradnje Općine Kaštelir-Labinci, Turističke zajednice Općine Kaštelir-Labinci i Poljoprivredne udruge Vitis. Ona je, među ostalim, pravi primjer kako treba izgledati produkt održivog, ruralnog turizma i osmišljena je kao snažna podrška proizvođačima s područja Kaštelira i Labinaca.
Uređena u zgradi nekadašnje autobusne čekaonice postala je unikatan primjer prodavaonice koja posjetiteljima nudi domaće, lokalne delicije na jednom mjestu i tijekom cijele godine. Projekt osmišljavanja oznake kvalitete "Original Kaštelir-Labinci" logičan je slijed razvoja i napretka projekata u ovoj ruralnoj zajednici i turizma na tom području, tim više što su Kaštelir-Labinci uvršteni u mrežu Najbolja turistička sela svijeta prema UNWTO-u.
Foto: Manuel Paljuh
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 13 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 16 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 21 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 21 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar