Mladi pulski kuhar Patrik Prnjak osvojio broncu na prestižnom međunarodnom natjecanju u Riminiju
Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je danas, 12. ožujka, u Komunalnoj palači prijem za Patrika Prnjaka te mu je čestitao na velikom postignuću i zaželio mu uspjeh u daljnjim kulinarskim izazovima.
Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je jučer, 12. ožujka, u Komunalnoj palači prijem za Patrika Prnjaka, mladog pulskog kuhara koji je na prestižnom međunarodnom natjecanju u Riminiju osvojio broncu.
Naime, Prnjak je na međunarodno natjecanje European Grand Prix pozvan nakon osvojenog srebra na državnom prvenstvu Hrvatske, a veliki uspjeh u odabranoj kategoriji veganske kuhinje postigao je zajedno s pomoćnicom Josipom Burzelić.
Gradonačelnik Zoričić čestitao je mladom pulskom kuharu na velikom postignuću i zaželio mu uspjeh u daljnjim kulinarskim izazovima.
„Tvoj uspjeh na međunarodnoj kulinarskoj sceni pokazatelj je velikog truda i predanosti. Ponosni smo na tebe i zahvaljujemo ti što svojim uspjesima promoviraš i naš grad“, kazao je gradonačelnik Zoričić.
Grad Pula
Nagrađivani pulski kuhar zahvalio se na prijemu otkrivši kako je sljedeći izazov koji je pred njim plasman na iduće međunarodno natjecanje European Grand Prix.
Talentirani Patrik Prnjak završio je smjer kuharstvo u pulskoj Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Patrik je također bivši veslač pulskog VK Istra koji se može pohvaliti bogatom veslačkom karijerom tijekom koje se natjecao na 5 svjetskih prvenstva, jednom europskom prvenstvu, 10 državnih prvenstava i velikom broju međunarodnih i regionalnih regata. Danas je posvećen kuhanju i proizvodnji ljutih umaka u sklopu OPG-a Ljutistra.
Naziv “Na licu mjesta” odnosi se na nastanak radova prilagođenih ovom prostoru, uključujući i impresivan pogled na stari grad Rovinj i more. Središnji rad, “Kompozicija”, prostorna je instalacija nastala kombiniranjem recikliranih materijala i klavira zatečenog u prostoru.
Koktel od pjenušavog vina ili prosecca, sirupa od bazge i mineralne s dodatkom limuna ili limete te listićima mente, zbog sličnih sastojaka podsjeća na kubanski klasik Mojito, koji je jedan od najpopularnijih ljetnih koktela, ili pak na kakav cider.
Nastavak 5. Bembo Festa slijedi 9. srpnja, kad je na Trgu Tomaso Bembo na programu predstava za djecu „Priče za laku noć” Marka Bakulina, iz produkcije Uo Dad, slijedi 10. srpnja na istom mjestu gostovanje Teatra Gala s predstavom Daria Foa „Otvoreni brak” redatelja Đure Roića.
Grb Grada Rovinja dodjeljuje se kao nagrada za životno djelo, Plaketa se dodjeljuje trgovačkim društvima, obrtima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu, a Medalja se dodjeljuje pojedincima za izvanredne osobne rezultate i osobite uspjehe.
Najbolji sportaši natječu se na stazi dugoj 100 kilometara uz predivni Raški zaljev, gdje će snaga, izdržljivost i povezanost jahača i konja odlučiti tko će biti prvak Balkana 2025. godine.
Sjećanje na Antona Bulića Nina i danas živi među njegovim kolegama i sugrađanima kao trajni podsjetnik na odgovornost i opasnosti koje vatrogasci svakodnevno preuzimaju u službi zaštite života drugih.
Vatrogasci su odmah po dojavi izašli na teren, ogradili područje i u suradnji s djelatnicima kampa dogovorili uklanjanje stabla za jutarnje sate, kada su uvjeti za rad sigurniji.
"Ove je godine onemogućen pristup sa stijena na betonirani dio plaže s ležaljkama, jer je hotel povukao ogradu skroz do mora. Također su na dio plaže ispod svojih ležaljki dovukli veliko kamenje i postavili iznad njega betonske vaze sa cvijećem."
Ispunjavanje ankete traje otprilike 5 minuta i iznimno je značajno za oblikovanje smjernica za budući razvoj sporta u Puli. Anketu koja se nalazi na stranicama Grada možete ispuniti do ponedjeljka, 30. lipnja 2025. godine.
''Valamar sustavno ulaže u razvoj korisničkog iskustva i uvjete rada zaposlenika“, izjavila je Vesna Otočan, direktorica Odjela rezervacijskog centra u Valamaru.