Mladi pulski kuhar Patrik Prnjak osvojio broncu na prestižnom međunarodnom natjecanju u Riminiju
Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je danas, 12. ožujka, u Komunalnoj palači prijem za Patrika Prnjaka te mu je čestitao na velikom postignuću i zaželio mu uspjeh u daljnjim kulinarskim izazovima.
Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je jučer, 12. ožujka, u Komunalnoj palači prijem za Patrika Prnjaka, mladog pulskog kuhara koji je na prestižnom međunarodnom natjecanju u Riminiju osvojio broncu.
Naime, Prnjak je na međunarodno natjecanje European Grand Prix pozvan nakon osvojenog srebra na državnom prvenstvu Hrvatske, a veliki uspjeh u odabranoj kategoriji veganske kuhinje postigao je zajedno s pomoćnicom Josipom Burzelić.
Gradonačelnik Zoričić čestitao je mladom pulskom kuharu na velikom postignuću i zaželio mu uspjeh u daljnjim kulinarskim izazovima.
„Tvoj uspjeh na međunarodnoj kulinarskoj sceni pokazatelj je velikog truda i predanosti. Ponosni smo na tebe i zahvaljujemo ti što svojim uspjesima promoviraš i naš grad“, kazao je gradonačelnik Zoričić.
Grad Pula
Nagrađivani pulski kuhar zahvalio se na prijemu otkrivši kako je sljedeći izazov koji je pred njim plasman na iduće međunarodno natjecanje European Grand Prix.
Talentirani Patrik Prnjak završio je smjer kuharstvo u pulskoj Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Patrik je također bivši veslač pulskog VK Istra koji se može pohvaliti bogatom veslačkom karijerom tijekom koje se natjecao na 5 svjetskih prvenstva, jednom europskom prvenstvu, 10 državnih prvenstava i velikom broju međunarodnih i regionalnih regata. Danas je posvećen kuhanju i proizvodnji ljutih umaka u sklopu OPG-a Ljutistra.
Glavna tema sastanka bila je poslovanje i investicijski planovi društva Agrolaguna d.o.o. i Badel 1862 d.d., s naglaskom na razvojni potencijal i planirane projekte.
Građani, uglavnom starije dobi, ovih dana na području Policijske uprave istarske zaprimaju pozive navodnih liječnika iz inozemstva koji im govore da su im djeca u bolnici i da potrebe hitnog liječenja i operacije trebaju dostaviti novac ili nakit.
Paus je stoga pozvao Vladu i resorna ministarstva da hitno reagiraju: da se donese jasan i provediv zakonski okvir, obustave prekršajni postupci te da se uljarima pruži podrška, a ne dodatno opterećenje.
Pred građanima je vruća jesen kad je riječ o cijenama. Vlada je donijela još jedan paket mjera pomoći, no ovoga puta uz niže subvencije, pa građane uskoro očekuju nešto više cijene energenata.
Ovogodišnja berba krenula je ranije nego što su mnogi vinari očekivali, a kvaliteta malvazije bit će na vrlo visokoj razini. Ako rujan donese povoljno vrijeme i crne sorte obećavaju vrhunsku kvalitetu.
Pod sloganom „Jesen u Poreču 2025“, grad će ugostiti više od 40 kulturnih, sportskih, gastronomskih i zabavnih događanja, okupljajući domaću publiku i posjetitelje iz cijele Europe.
Posjetitelji će moći kušati razna riblja jela i morske specijalitete raspoređene u šest gastro zona, a tu su i štandovi s domaćim slasticama te vinski kutak s istarskim vinima i rakijama koji dopunjuju kulinarsko iskustvo.
Ovogodišnji susret okupio je kuhinjsko osoblje pulskih osnovnih škola koje je, uz podršku nutricionista iz Savjetovališta za prehranu NZZJZIŽ i školskih kuhara, pripremilo raznovrsne, ukusne i nutritivno uravnotežene marende.
Učenici Osnovne škole Šijana napravili su plakate koji na zanimljiv način prezentiraju različite faze života Ivana Vučetića, a njihovi radovi obogaćeni su sadržajima Muzeja policije.