OIL LAB u Vodnjanu: chef Robert Perić vodi gastro laboratorij na Danima mladog maslinovog ulja

U Vodnjanu, od 14. do 16. studenoga 2025., održava se OIL LAB by chef Robert Perić & gosti – gastronomski laboratorij koji spaja kulinarstvo, znanost i istarski terroir. Kroz praktične upute i vođeno kušanje upoznaju se različiti karakteri i profili ulja.

Aleksandra Dimitrijević

12 Studeni 2025 I 11:50

OIL LAB u Vodnjanu: chef Robert Perić vodi gastro laboratorij na Danima mladog maslinovog ulja
IstraIN

U sklopu Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu, od 14. do 16. studenoga 2025., održava se OIL LAB by chef Robert Perić & gosti – gastronomski laboratorij koji spaja kulinarstvo, znanost i istarski terroir kroz vođene degustacije i pomno osmišljene slijedove.

Program potpisuje istarski chef Robert Perić, promotor autentične istarske kuhinje i istraživač izvornih namirnica. Sudionici prolaze kroz četiri slijeda hrane i vina te uče kako mlado ekstra djevičansko maslinovo ulje mijenja okus, miris i teksturu jela.

Kroz praktične upute i vođeno kušanje upoznaju se različiti karakteri i profili ulja, uz fokus na tehnike sljubljivanja s lokalnim sastojcima.

Broj mjesta po terminu ograničen je na 20 osoba. Cijena sudjelovanja iznosi 40 euro po osobi, a plaćanje se obavlja na info pointu u šatoru.

IstraIN

Prijava je obavezna putem e-pošte na infovodnjan@gmail.com ili osobno na samom događaju do popunjenja kapaciteta. Nakon prijave organizator šalje pisanu potvrdu.