OIL LAB u Vodnjanu: chef Robert Perić vodi gastro laboratorij na Danima mladog maslinovog ulja
U Vodnjanu, od 14. do 16. studenoga 2025., održava se OIL LAB by chef Robert Perić & gosti – gastronomski laboratorij koji spaja kulinarstvo, znanost i istarski terroir. Kroz praktične upute i vođeno kušanje upoznaju se različiti karakteri i profili ulja.
U sklopu Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu, od 14. do 16. studenoga 2025., održava se OIL LAB by chef Robert Perić & gosti – gastronomski laboratorij koji spaja kulinarstvo, znanost i istarski terroir kroz vođene degustacije i pomno osmišljene slijedove.
Program potpisuje istarski chef Robert Perić, promotor autentične istarske kuhinje i istraživač izvornih namirnica. Sudionici prolaze kroz četiri slijeda hrane i vina te uče kako mlado ekstra djevičansko maslinovo ulje mijenja okus, miris i teksturu jela.
Kroz praktične upute i vođeno kušanje upoznaju se različiti karakteri i profili ulja, uz fokus na tehnike sljubljivanja s lokalnim sastojcima.
Broj mjesta po terminu ograničen je na 20 osoba. Cijena sudjelovanja iznosi 40 euro po osobi, a plaćanje se obavlja na info pointu u šatoru.
IstraIN
Prijava je obavezna putem e-pošte na infovodnjan@gmail.com ili osobno na samom događaju do popunjenja kapaciteta. Nakon prijave organizator šalje pisanu potvrdu.
Kroz zanimljive anegdote, dojmljive fotografije i osobna promišljanja, Rupčić je publiku poveo na put kroz egzotične predjele Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana i drugih zemalja, otkrivajući kako svako putovanje, osim fizičkog, nosi i duboku duhovnu dimenziju.
Osumnjičeni je 2. studenoga u noćnim satima ušao u dvorište ugostiteljskog objekta u okolici Vižinade te je iz hladnjaka otuđio sirovo meso, a potom je ušao unutar objekta i otuđio novac.
Užurbano se ukrašavaju javne površine te pripremaju programi koji će obilježiti ovogodišnje adventsko razdoblje diljem zemlje, a osim toga, pripremaju se i ugostitelji koji žele svoju blagdansku ponudu prezentirati posjetiteljima.
Priznanje Hrvatski indeks održivosti (HRIO) dodjeljuje Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) domaćim kompanijama koje svojim primjerom promiču održive prakse u poslovanju.
U Vodnjanu, od 14. do 16. studenoga 2025., održava se OIL LAB by chef Robert Perić & gosti – gastronomski laboratorij koji spaja kulinarstvo, znanost i istarski terroir. Kroz praktične upute i vođeno kušanje upoznaju se različiti karakteri i profili ulja.
Preporuke kod izuzetno loše kvalitete zraka su izbjagavanje boravka i tjelovježbe na otvorenom za osjetljive skupine, nošenje maski te zatvaranje prozora.
Na svečanosti dodjele donacija i stipendija predstavljeni su neki od vrijednih programa koje je Zaklada podržala u ovom ciklusu, a nastupio je i stipendist Zaklade, pijanist Matija Kranjčić.
Udruga umirovljenika Rovinj organizira javnozdravstveno predavanje o prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva na kojem će sudionici moći obaviti besplatno mjerenje krvnog tlaka i glukoze u krvi.
U posljednjih deset godina u Hrvatskoj je ubijeno 165 žena, od kojih su 43,6 % ubili njihovi partneri ili bivši partneri. 215 djece ostalo je bez majki, a procjenjuje se da je u 80 % slučajeva nasilje prije toga bilo neprijavljeno.
31. ožujka 2025. potpisan je ugovor vrijedan 55 milijuna eura za obnovu 50 kilometara pruge od slovenske granice, preko Buzeta, do Svetog Petra u Šumi!
Diego Han i Nikola Medelin istražuju bogatu povijest rovinjskih vatrogasaca od 1854. do danas, uz poziv sugrađanima da podijele fotografije i dokumente iz vlastitih arhiva.