Seasonal Food & Wine u Rovinj donosi vrhunski gourmet doživljaj kroz sezonske i lokalne namirnice
Tijekom ekskluzivnog eventa Seasonal Food & Wine, vodeći rovinjski chefovi vode posjetitelje na jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru – kroz godišnja doba na tanjuru, kroz tradiciju u novom ruhu i kroz priču o održivosti, lokalnosti i izvornim okusima.
Od 19. svibnja do 1. lipnja, Rovinj postaje epicentar istarskog gourmet doživljaja. Tijekom ekskluzivnog eventa Seasonal Food & Wine, vodeći rovinjski chefovi vode posjetitelje na jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru – kroz godišnja doba na tanjuru, kroz tradiciju u novom ruhu i kroz priču o održivosti, lokalnosti i izvornim okusima.
U najprestižnijim restoranima Rovinja, uključujući La Serra Anno Domini 547 na Otoku sv. Andrije, sofisticirani Laurel & Berry u Grand Park Hotelu Rovinj, šarmantni Brasserie Adriatic smješten u samom srcu starog grada te inovativne adrese poput Artičoke, Al Dentea i Sapori di Spirito Santo, chefovi stvaraju jelovnike inspirirane najboljim što istarska zemlja i more mogu ponuditi.
Sezonski sastojci, organski uzgojeni proizvodi, divlje bilje, lokalna riba i meso pretvaraju se u umjetnička djela na tanjuru, dok svako jelo prati pažljivo odabrano istarsko vino koje dodatno naglašava bogatstvo okusa i terroira.
Gourmet priča o sezoni i tradiciji
Tijekom ovog jedinstvenog eventa, gosti će moći kušati raskošne kreacije poput tartara od jadranske tune s kremom od batata i morskih trava, focaccie s divljim šparogama i mrvljenom skutom, raviola punjenih istarskim sirom, jela od boškarina te delicije od bijele ribe. Slatki dio ove gourmet priče upotpunjuju inovativne interpretacije tradicionalnih deserata poput semifredda od lovora i crumblea od raži.
Chefovi su u svoje kreacije utkali duh Istre — koristeći tehnike koje spajaju suvremene kulinarske trendove i duboko poštovanje prema lokalnoj tradiciji i prirodi. Rezultat su meniji koji u svakom zalogaju pričaju priču o mjestu iz kojeg potječu.
Foto: PRESS
Održiva gastronomija u službi vrhunskog doživljaja
Seasonal Food & Wine naglašava važnost održivosti, sezonalnosti i lokalne nabave namirnica, čime Rovinj dodatno učvršćuje svoju poziciju na karti najpoželjnijih gourmet destinacija Mediterana. Svaki sastojak na tanjuru priča priču o suradnji s lokalnim proizvođačima, malim ribarima, OPG-ovima i vinarima koji su temelj istarskog gastronomskog identiteta.
Rovinj — destinacija za istinske hedoniste
Spoj bogate povijesti, šarmantne arhitekture i izuzetne prirodne ljepote, u kombinaciji s vrhunskom gourmet scenom koja neprestano raste i razvija se, čini Rovinj savršenim odredištem za sve koji traže autentično i nezaboravno iskustvo.
Seasonal Food & Wine nije samo prilika za otkrivanje novih okusa, već i za povezivanje s istarskim načinom života – opuštenim, prirodnim i duboko povezanim s ritmovima godišnjih doba.
Odaberite Rovinj kao svoju sljedeću gourmet destinaciju i prepustite se čaroliji sezonskih okusa, autentičnih vina i kreativne interpretacije istarske tradicije. Ne propustite gourmet event Seasonal Food & Wine od 19. svibnja do 1. lipnja –putovanje kroz okuse Istre čeka vas u srcu Rovinja!
Radovi će se izvoditi na način da se povremeno propuštaju vozila na dijelovima ulice gdje nije moguće istovremeno pozicionirati auto košaru i omogućiti mimoilaženje vozilima, dok će se na dijelovima ulice, gdje je to moguće, promet regulirati ručno.
U Puli je održana 3. sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule koja je bila posvećena razmatranju brojnih prijedloga i inicijativa usmjerenih na unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju na području Grada Pule.
U Novigradu će se ove subote održati 40. izborni Sabor IDS-a na kojem će članovi birati novog predsjednika stranke, a odluka između dvojice kandidata – Lorisa Peršurića i Valtera Boljunčića – definirat će budući smjer i pozicioniranje IDS-a nakon višemjesečnog unutarstranačkog procesa.
U požaru je izgorjelo više vodenih skutera, supova, moped, više bicikala i drugi predmeti, čime je pravnoj osobi iz Tara nastala materijalna šteta od više desetaka tisuća eura. Požar su ugasili umaški vatrogasci.
Otkup zlata jednostavna je i brza usluga: nakon besplatne i neobvezujuće ponude, ako se odluči na prodaju svog starog zlata, klijent odmah dobiva gotovinu. Cijeli proces gotov je u desetak minuta.
U subotu, 8. studenoga u 10:30 u prizemlju kazališta Gandusio održati će se radionica prirodne kozmetike, a jesenski ugođaj upotpunit će topli čaj od probranog ljekovitog bilja s Ćićarije. Radionicu vodi Helena Brana, certificirani fitoaromaterapeut i vlasnica obrta HERBA fitoaromaterapija.
Zapažen uspjeh postigli su Dubrovačko-neretvanska županija i Istra, zauzevši šesto i sedmo mjesto u kategoriji najpoželjnijih europskih regija, čime su još jednom potvrdili svoju iznimnu raznolikost, ljepotu, ali i trajnu privlačnost hrvatskih obalnih i kontinentalnih destinacija.
Artikli se donose sutra, u petak, 7 studenoga od 15 sati ili u subotu ujutro. Prodaja je u petak od 18 do 20 sati, potom u subotu 8. studenoga od 9 do 13 i od 16 do 20 sati, te u nedjelju 9.studenoga od 9 do 15 sati.
Pula Eye visok je 28 metara te se sastoji od 21 gondole, u svaku stanu po četiri osobe, a vožnja traje otprilike 7 minuta. Redovna cijena vožnje za odrasle je 8 eura, za djecu 6 eura, a djeca s invaliditetom moći će konzumirati vožnju besplatno.
Program obuhvaća sportske, zabavne i kulturne aktivnosti za sumještane i posjetitelje svih generacija. Središnji dio događanja predviđen je na Trgu Degrassi u subotu, 8. studenog.
Projekt je realiziran temeljem Sporazuma o projektnom udruživanju Turističkih zajednica grada Rovinja-Rovigno, općina Bale, Kanfanar i Svetvinčenat, a sufinanciran je sredstvima Hrvatske turističke zajednice, iz Fonda za udružene turističke zajednice.