Seasonal Food & Wine u Rovinj donosi vrhunski gourmet doživljaj kroz sezonske i lokalne namirnice
Tijekom ekskluzivnog eventa Seasonal Food & Wine, vodeći rovinjski chefovi vode posjetitelje na jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru – kroz godišnja doba na tanjuru, kroz tradiciju u novom ruhu i kroz priču o održivosti, lokalnosti i izvornim okusima.
Od 19. svibnja do 1. lipnja, Rovinj postaje epicentar istarskog gourmet doživljaja. Tijekom ekskluzivnog eventa Seasonal Food & Wine, vodeći rovinjski chefovi vode posjetitelje na jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru – kroz godišnja doba na tanjuru, kroz tradiciju u novom ruhu i kroz priču o održivosti, lokalnosti i izvornim okusima.
U najprestižnijim restoranima Rovinja, uključujući La Serra Anno Domini 547 na Otoku sv. Andrije, sofisticirani Laurel & Berry u Grand Park Hotelu Rovinj, šarmantni Brasserie Adriatic smješten u samom srcu starog grada te inovativne adrese poput Artičoke, Al Dentea i Sapori di Spirito Santo, chefovi stvaraju jelovnike inspirirane najboljim što istarska zemlja i more mogu ponuditi.
Sezonski sastojci, organski uzgojeni proizvodi, divlje bilje, lokalna riba i meso pretvaraju se u umjetnička djela na tanjuru, dok svako jelo prati pažljivo odabrano istarsko vino koje dodatno naglašava bogatstvo okusa i terroira.
Gourmet priča o sezoni i tradiciji
Tijekom ovog jedinstvenog eventa, gosti će moći kušati raskošne kreacije poput tartara od jadranske tune s kremom od batata i morskih trava, focaccie s divljim šparogama i mrvljenom skutom, raviola punjenih istarskim sirom, jela od boškarina te delicije od bijele ribe. Slatki dio ove gourmet priče upotpunjuju inovativne interpretacije tradicionalnih deserata poput semifredda od lovora i crumblea od raži.
Chefovi su u svoje kreacije utkali duh Istre — koristeći tehnike koje spajaju suvremene kulinarske trendove i duboko poštovanje prema lokalnoj tradiciji i prirodi. Rezultat su meniji koji u svakom zalogaju pričaju priču o mjestu iz kojeg potječu.
Foto: PRESS
Održiva gastronomija u službi vrhunskog doživljaja
Seasonal Food & Wine naglašava važnost održivosti, sezonalnosti i lokalne nabave namirnica, čime Rovinj dodatno učvršćuje svoju poziciju na karti najpoželjnijih gourmet destinacija Mediterana. Svaki sastojak na tanjuru priča priču o suradnji s lokalnim proizvođačima, malim ribarima, OPG-ovima i vinarima koji su temelj istarskog gastronomskog identiteta.
Rovinj — destinacija za istinske hedoniste
Spoj bogate povijesti, šarmantne arhitekture i izuzetne prirodne ljepote, u kombinaciji s vrhunskom gourmet scenom koja neprestano raste i razvija se, čini Rovinj savršenim odredištem za sve koji traže autentično i nezaboravno iskustvo.
Seasonal Food & Wine nije samo prilika za otkrivanje novih okusa, već i za povezivanje s istarskim načinom života – opuštenim, prirodnim i duboko povezanim s ritmovima godišnjih doba.
Odaberite Rovinj kao svoju sljedeću gourmet destinaciju i prepustite se čaroliji sezonskih okusa, autentičnih vina i kreativne interpretacije istarske tradicije. Ne propustite gourmet event Seasonal Food & Wine od 19. svibnja do 1. lipnja –putovanje kroz okuse Istre čeka vas u srcu Rovinja!
"Svima u Hrvatskoj želim da božićne blagdane provedu u miru i sreći, zajedno u radosti sa svojim obiteljima i prijateljima. Sretan vam Božić i sretna Nova godina".
Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjiči da je u stanu u Pula fizički napao službenu osobu zaduženu za pitanja socijalne skrbi, pritom joj upućujući uvrede i prijetnje, nakon čega je uz kaznenu prijavu predan u pritvorsku jedinicu policije
Posebno zanimljiv dio Natašine priče jest činjenica da se uspješno ostvaruje na dva zahtjevna životna polja, sportskom i profesionalnom. Naime, Nataša Despinić profesorica je hrvatskog jezika i književnosti te talijanskog jezika i književnosti, a predaje u Strukovnoj školi Eugena Kumičića.
Krnička placa posljednjih je godina postala prepoznatljiva zajedničkim trudom i kreativnošću mještana. U prethodnim izdanjima ukrašavana je tisućama lampica, ručno rađenim ukrasima i brojnim božićnim dekoracijama.
Danas se ova božićna pjesma pjeva na više od 300 jezika i dijalekata pa je u ožujku 2011. godine upisana na UNESCO-v popis austrijske nematerijalne kulturne baštine.
Badnje popodne pruža priliku za obiteljsko druženje na Velikom molu, gdje će se posjetitelji zabaviti i osvojiti nagrade. Tombola za odrasle, koju Rovinjci tradicionalno igraju na badnju večer, počinje u srijedu 24. prosinca u 16:30 sati, a glavna nagrada je vikend u Maistrinom hotelu "Amarin".
S više od 20 milijuna prodanih albuma i bezvremenskim hitovima poput „Porcelain“, „Natural Blues“ i „Why Does My Heart Feel So Bad?“, njegov utjecaj daleko nadilazi žanrovske okvire i glazbene trendove.
Umjesto naglih odluka i restriktivnih dijeta, blagdani mogu biti polazišna točka za informiraniji i opušteniji odnos prema hrani. Uživanje i briga o zdravlju ne moraju se međusobno isključivati – ključ je u umjerenosti, svjesnosti i realnim očekivanjima.
Za sve građane, Grad Labin na sam Badnjak, ove srijede 24. prosinca organizira druženje i prigodnu zakusku. Od 8:30 do 11 sati ujutro, u prizemlju zgrade labinskog markata.
Riječ je o jednoj od najdugovječnijih istarskih pop i zabavnih grupa, poznatoj po prepoznatljivom zvuku i uspješnoj višedesetljetnoj suradnji s Vesnom.
Priča o OPG-u Istranea čiji je Flego vlasnik započela je još u njegovim studentskim danima, i to – kako sam kaže – sasvim spontano.
„Počeo sam iz znatiželje. Preko raznih Facebook grupa krenuo sam istraživati egzotično bilje, gledati što ljudi uzgajaju i kako“, objašnjava Fabio.