Seasonal Food & Wine u Rovinj donosi vrhunski gourmet doživljaj kroz sezonske i lokalne namirnice
Tijekom ekskluzivnog eventa Seasonal Food & Wine, vodeći rovinjski chefovi vode posjetitelje na jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru – kroz godišnja doba na tanjuru, kroz tradiciju u novom ruhu i kroz priču o održivosti, lokalnosti i izvornim okusima.
Od 19. svibnja do 1. lipnja, Rovinj postaje epicentar istarskog gourmet doživljaja. Tijekom ekskluzivnog eventa Seasonal Food & Wine, vodeći rovinjski chefovi vode posjetitelje na jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru – kroz godišnja doba na tanjuru, kroz tradiciju u novom ruhu i kroz priču o održivosti, lokalnosti i izvornim okusima.
U najprestižnijim restoranima Rovinja, uključujući La Serra Anno Domini 547 na Otoku sv. Andrije, sofisticirani Laurel & Berry u Grand Park Hotelu Rovinj, šarmantni Brasserie Adriatic smješten u samom srcu starog grada te inovativne adrese poput Artičoke, Al Dentea i Sapori di Spirito Santo, chefovi stvaraju jelovnike inspirirane najboljim što istarska zemlja i more mogu ponuditi.
Sezonski sastojci, organski uzgojeni proizvodi, divlje bilje, lokalna riba i meso pretvaraju se u umjetnička djela na tanjuru, dok svako jelo prati pažljivo odabrano istarsko vino koje dodatno naglašava bogatstvo okusa i terroira.
Gourmet priča o sezoni i tradiciji
Tijekom ovog jedinstvenog eventa, gosti će moći kušati raskošne kreacije poput tartara od jadranske tune s kremom od batata i morskih trava, focaccie s divljim šparogama i mrvljenom skutom, raviola punjenih istarskim sirom, jela od boškarina te delicije od bijele ribe. Slatki dio ove gourmet priče upotpunjuju inovativne interpretacije tradicionalnih deserata poput semifredda od lovora i crumblea od raži.
Chefovi su u svoje kreacije utkali duh Istre — koristeći tehnike koje spajaju suvremene kulinarske trendove i duboko poštovanje prema lokalnoj tradiciji i prirodi. Rezultat su meniji koji u svakom zalogaju pričaju priču o mjestu iz kojeg potječu.
Foto: PRESS
Održiva gastronomija u službi vrhunskog doživljaja
Seasonal Food & Wine naglašava važnost održivosti, sezonalnosti i lokalne nabave namirnica, čime Rovinj dodatno učvršćuje svoju poziciju na karti najpoželjnijih gourmet destinacija Mediterana. Svaki sastojak na tanjuru priča priču o suradnji s lokalnim proizvođačima, malim ribarima, OPG-ovima i vinarima koji su temelj istarskog gastronomskog identiteta.
Rovinj — destinacija za istinske hedoniste
Spoj bogate povijesti, šarmantne arhitekture i izuzetne prirodne ljepote, u kombinaciji s vrhunskom gourmet scenom koja neprestano raste i razvija se, čini Rovinj savršenim odredištem za sve koji traže autentično i nezaboravno iskustvo.
Seasonal Food & Wine nije samo prilika za otkrivanje novih okusa, već i za povezivanje s istarskim načinom života – opuštenim, prirodnim i duboko povezanim s ritmovima godišnjih doba.
Odaberite Rovinj kao svoju sljedeću gourmet destinaciju i prepustite se čaroliji sezonskih okusa, autentičnih vina i kreativne interpretacije istarske tradicije. Ne propustite gourmet event Seasonal Food & Wine od 19. svibnja do 1. lipnja –putovanje kroz okuse Istre čeka vas u srcu Rovinja!
Za sve građane koji ne upravljaju automobilom ili nemaju drugog načina da odu na poslijepodnevno kupanje na omiljene im rabačke plaže, Grad Labin je osigurao sufinanciranje dodatnih polazaka autoprijevoznika Arriva.
Prva ekološka akcija zakazana je za 28. lipnja 2025. u Limskom zaljevu, a akcija će trajati od 9 do 11 sati te se očekuje sudjelovanje više od 20 ronioca iz različitih ronilačkih klubova.
Bjesnoća je virusna zarazna bolest, opasna zoonoza od koje obolijevaju domaće i divlje životinje te ljudi. U svjetskim razmjerima predstavlja jednu od najznačajnijih zoonoza s preko 55 000 slučajeva u ljudi godišnje.
Stranica je dostupna na adresi www.arenapula.hr i pruža objedinjene informacije za sve posjetitelje, turiste, znatiželjnike, istraživače i ljubitelje kulturne baštine.
Koncertni spektakl pod zvjezdanim nebom prvog dana ljeta obećavao je posebno izdanje jednog od najvećih glazbenika naših prostora, no još je posebnije od toga koncertu dala publika koja je svojim unisonim pjevanjem, baš poput vjetra, davala snagu omiljenom jedrenjaku.
Ujedno se posljednji tjedan lipnja u svijetu tradicionalno obilježava kao Međunarodni tjedan Helen Keller, čime se nastoji dodatno naglasiti važnost razumijevanja i podrške osobama koje istovremeno imaju oštećenje vida i sluha.
Meteorolozi za prve ljetne dane najavljuju stabilno i toplo vrijeme, s temperaturama koje se penju iznad 30 stupnjeva Celzijusa, što će dodatno privući izletnike, kupače i zaljubljenike u prirodu.
Jačanje imunološkog sustava ne započinje s pojavom prvih simptoma bolesti, već mnogo ranije. Najvažniji temelji otpornosti su kvalitetan san, pravilna prehrana i redovita tjelesna aktivnost.