Dvije Michelinove zvjezdice u Poreču: Harry’s Piccolo gostuje u Valamarovom Spinnaker restoranu
U goste stižu chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra, a njihova kuhinja temelji se na preciznosti, intuiciji i poštovanju prema namirnici, dok svako jelo nosi prepoznatljiv potpis koji spaja suvremen pristup, promišljenost i duboku povezanost s terroirem.
IstraIN
18 Studeni 2025 I 18:31
Valamar
U četvrtak, 27. studenog, porečki Spinnaker restaurant ponovno postaje pozornica vrhunske gastronomije.
U sklopu Spinnaker Gourmet Stagea u goste stižu Matteo Metullio i Davide De Pra, chefovi koji stoje iza tršćanskog restorana Harry’s Piccolo, dobitnika dvije Michelinove zvjezdice i jednog od najcjenjenijih restorana u regiji. Priopćenje Valamara prenosimo u nastavku.
Za ovu prigodu u Poreč će doputovati osam chefova iz SAD-a, Kanade, Japana i Europe – Dave Sokol, Mario Reyes, Gene Christiano, Gianni Santin, Michael Lamping, Michael Scott, Salvatore Gisellu i Yutaka Yamoto.
20:28Prije 29 d19.10.2025
"Njihova kuhinja temelji se na preciznosti, intuiciji i poštovanju prema namirnici, a svako jelo nosi prepoznatljiv potpis koji spaja suvremen pristup, promišljenost i duboku povezanost s terroirem.
U Poreču će predstaviti šest slijedova koji povezuju okuse mora i planina, Italije i Hrvatske, tradiciju i suvremene tehnike, a kroz reinterpretacije klasika provlači se i nit inspirirana Parenzanom, starom željezničkom prugom koja je nekoć povezivala Poreč i Trst.
Goste očekuju jela poput Caesar Salad di Mare, reinterpretacije klasične salate u morskom ruhu, zatim Harry’sotto, karakterističnog rižota u Harry’s stilu koji spaja kremoznost i preciznost izvedbe, te Carbonaro d’Alaska, jelo koje donosi lakoću sjevernih mora i profinjenu ravnotežu okusa. Za kraj, desert Al Sud spaja jug i sjever u prepoznatljivoj igri tekstura i aroma, zaokružujući večeru potpisom chefa Mattea Metullia i Davidea De Pra.
Ova večera ujedno je i uvertira u proljeće 2026., kada će Harry’s Piccolo Poreč otvoriti svoja vrata u novom Valamar Collection Pical Resortu – jednom od najiščekivanijih novih odredišta na Jadranu.
Smješten tik uz more, Pical Resort donosi savršenu ravnotežu mediteranskog šarma i suvremenog luksuza. Okružen borovom šumom i živopisnim , resort je mjesto gdje se susreću kulture, okusi i doživljaji Hrvatske, Slovenije i Italije. Nadahnut duhom stare željezničke pruge Parenzana, koja je nekada povezivala Poreč i Trst, resort svoju priču gradi kroz arhitekturu, wellness koncepte i gastronomiju koja slavi zajedničko nasljeđe triju zemalja.
„Uzbuđeni smo što ćemo dio naše filozofije i kulinarskog pristupa podijeliti s publikom u Poreču, gradu koji će uskoro postati novi dom Harry’s Piccola. Ovo je prilika da gosti dožive ono što nas pokreće – autentičnost, emociju i poštovanje prema svakoj namirnici“, izjavili su chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra.
Cijena večere iznosi 160 eura i uključuje piće dobrodošlice, dok se uz nadoplatu od 60 eura nudi wine pairing s šest pomno odabranih vina Hrvatske, Slovenije i Italije. Večera započinje u 19 sati, a broj mjesta je ograničen.
Svoje mjesto možete rezervirati na broj +385 52 400 804 ili na www.restaurantspinnaker.com. Večer u Spinnakeru bit će prilika da se u Poreču, barem na jednu večer, osjeti atmosfera dvostruko Michelinovog Harry’s Piccola i kulinarska filozofija koja uskoro stiže u Pical Resort, Valamar Collection", stoji u priopćenju.
U tišini, miru i dubokom poštovanju, Pula je sinoć zapaljenim svijećama i zajedničkim mimohodom odala počast žrtvama Vukovara, Škabrnje i svim stradalnicima Domovinskog rata.
Odluku, koju su tražile hitne službe, policija, vatrogasci i liječnici, nizozemski Senat donio je kako bi smanjio ozljede, požare, stres životinja, zagađenje zraka i štete na imovini.
U goste stižu chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra, a njihova kuhinja temelji se na preciznosti, intuiciji i poštovanju prema namirnici, dok svako jelo nosi prepoznatljiv potpis koji spaja suvremen pristup, promišljenost i duboku povezanost s terroirem.
Prema analizi izrađenoj na temelju podataka Državnog zavoda za statistiku, u 2024. godini u Republiku Hrvatsku iz inozemstva se doselila 70.391 osoba, a odselilo ih je 38.997, što znači da je saldo migracije stanovništva bio pozitivan i iznosio 31.394 osobe.
IQ – Istr(i)aQuiz temelji se na natjecateljskoj formi kviza, a pitanja i zadaci obuhvaćaju širok spektar tema povezanih s Istrom – od povijesti, zemljopisa i poznatih osoba, do kulture, umjetnosti, kulturno-povijesne baštine, arhitekture, sporta i suvremene Istre.
Lenny Kravitz, globalna rock ikona i četverostruki dobitnik Grammyja, vraća se u pulsku Arenu 14. srpnja 2026., gdje će otvoriti svoju novu turneju “Lenny Kravitz Live 2026” nakon spektakularno rasprodanog koncerta iz 2024. godine.
Kako je moguće da 13-godišnjaci dogovaraju obračun kao da organiziraju nogometnu utakmicu? I najvažnije – kakve to vrijednosti i uzore ova djeca usvajaju, ako im se nasilje čini kao predstava, a društvene mreže kao pozornica?
Odjeća i tkanine upijaju vlagu, stvarajući neugodne mirise, a često se pojavljuje i tzv. bijela plijesan – sitan bijeli sloj na tkaninama i drvenim površinama koji je znak stalne vlage.
U sinoćnjem izvlačenju igre Loto 6 osvojen je dobitak 5+1 u iznosu od 7.000,00 eura. Dobitni listić uplaćen je u poslovnici Hrvatske Lutrije na adresi Trg na lokvi 6 u Rovinju.
Rovinj je u subotu, 15. studenoga, postao pulsirajuće središte plesne umjetnosti, gdje je na SamoPles Rovinj edition-u čak 400 mladih plesača iz cijele regije oduševilo publiku energijom, talentom i vrhunskim izvedbama.
Smotra maslinovog ulja Istočne Istre u Svetoj Katarini još jednom potvrđuje da mali istarski kraj može ponuditi vrhunske proizvode, ali i nezaboravnu atmosferu – onu koja čuva tradiciju, okuplja zajednicu i slavi najbolje iz istarskog maslinarstva i vinogradarstva.
Na predavanju će biti riječi o suvremenim tendencijama i kontrastima između brze (fast) i spore (slow) mode, s naglaskom na društvene, ekološke i estetske posljedice koje te prakse imaju na suvremenu modnu industriju i kulturu odijevanja.