Kreće dobro znana manifestacija 'Draga nam je zima dok kapuza ima!'
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta.
22:05Prije 2 h11.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta.
Draga nam je zima dok kapuza ima! gastronomska je manifestacija koja se održava četvrti put zaredom na području TZ središnje Istre.
Njome se nastoji promovirati tradicionalna zimska jela i namirnice, kao što su kiseli kupus i suhomesnati proizvodi.
Navedena će se manifestacija odvijati od 15. do 31. siječnja 2025., u odabranim ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre.
U navedenom razdoblju, šest ugostiteljskih objekata nudit će razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnoj cijeni u rasponu od 20€ do 30€.
Ugostiteljski objekti uključeni u manifestaciju:
1. Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 20€
2. Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Nešto za pogricnut | Težački pijat | Carski drobljenac – 25€
3. Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa s zapeštom, kapuzom, pancetom i radićem | Istarska kobasica s kapuzom, fažolom po starinski i senfom s biskom | iznenađenje desert od kapuza s maslinovim uljem i crvenom paprikom – 23€
4. Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | ombolo, kiseli kapuz, palenta | palačinka s domaćom marmeladom – 20€
5. Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): crostini s namazom od čvaraka i kiselim kapuzom | kiseli kapuz i koljenica | krema od kuhanog vina na pečenom voću – 30€
6. Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | njoki s pršutom i pancetom, kapuz salata | ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 30€
Organizatori su TZ središnje Istre, Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina (koji će svakome sudioniku navedene manifestacije donirati 20 kilograma svježeg i 20 kilograma kiselog kupusa) i uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.
Nakon uspjeha na području Poreča, i prošle smo godine očekivali jednako dobre vijesti. Međutim, rezultati su nažalost sve slabiji.
17:23Prije 7 h11.01.2025
Ministarstvo turizma i sporta objavilo je kako je tijekom blagdana Poreč bio u top 5 najposjećenijih destinacija i to kao jedina destinacija iz Istre.
14:08Prije 10 h11.01.2025
U Istarskoj županiji jedna škola nosi njegovo ime, a to je Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj.
13:04Prije 11 h11.01.2025
U projektu će sudjelovati 50-ak gradova diljem Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.
12:01Prije 12 h11.01.2025
11:01Prije 13 h11.01.2025
Muzika.hr za oba istarska predstavnika predviđa ulazak u finale na Dori.
11:07Prije 1 d10.01.2025