Valamarovi chefovi osvojili medalje na prestižnom europskom natjecanju
Ovo trodnevno natjecanje okupilo je vrhunske kuhare i slastičare iz cijele Europe, a Valamarovi chefovi istaknuli su se osvajanjem medalja u dvije od ukupno četiri kategorije.
Valamarovi chefovi osvojili su dvije brončane medalje na europskom regionalnom polufinalu natjecanja Worldchefs European Grand Prix 2025: Global Chefs Challenge, održanom od 16. do 18. veljače u Riminiju u Italiji.
Ovo trodnevno natjecanje okupilo je vrhunske kuhare i slastičare iz cijele Europe, a Valamarovi chefovi istaknuli su se osvajanjem medalja u dvije od ukupno četiri kategorije.
U kategoriji Global Pastry Chefs Challenge brončanu medalju osvojili su Ivan Ergović, voditelj hrane u Sektoru hrane i pića u Valamaru, i Dora Bolkovac, slastičar specijalist u Centralnoj kuhinji Valamara te aktualna državna prvakinja u slastičarstvu. U zadanom vremenskom roku njihov je zadatak bio pripremiti i dekorirati čokoladnu tortu te napraviti desert s čokoladom.
"Osvojiti ovakvo priznanje na jednom od najjačih europskih natjecanja velik je uspjeh. Svako natjecanje, pa tako i ovo, zahtijeva iznimnu vještinu, kreativnost i preciznost. Konkurencija je bila izuzetno jaka, s vrhunskim radovima, a žiri je pomno pratio svaki detalj – od tehničke izvedbe do završne prezentacije na tanjuru. Brončana medalja u kategoriji Global Pastry Chefs potvrda je da natjecatelj pripada samome vrhu svjetske slastičarske scene”, izjavio je Ivan Ergović, voditelj hrane u Valamaru.
Foto: Valamar
Brončanu medalju osvojila je i Josipa Burzelić, glavna kuharica iz hotela Marea Suites 5*, Valamar Collection zajedno s Patrikom Prnjakom iz RIVA Restaurant & Lounge Bara i to u kategoriji Global Vegan Chefs Challenge. Medalju su osigurali predjelom od bundeve, cvjetače, cikle i lješnjaka te glavnim jelom koje se sastojalo od četiri porcije, a uključivalo je i lisnato tijesto s gljivama, palačinke od kelja, blanširane šparoge, pire od batata te tart od kelja punjen pirjanim povrćem.
„Sudjelovanje na ovom natjecanju bilo je predivno iskustvo u kojem smo imali priliku pokazati svoje vještine i kreativnost. Ponosna sam na sebe i zahvalna na povjerenju svog tima i kolege Patrika. Presretni smo jer su naša ustrajnost, strpljivost i trud donijeli vidljive rezultate, potvrđujući koliko ljubavi i rada ulažemo u kuhanje. Svaki novi izazov i iskustvo pružaju dodatnu motivaciju i otvaraju nova vrata za budući razvoj“, izjavila je Josipa Burzelić iz hotela Marea Suites 5*, Valamar Collection.
Worldchefs European Grand Prix jedno je od najprestižnijih kulinarskih natjecanja u svijetu, a osvojene medalje potvrda su stručnosti, predanosti i inovativnosti Valamarovih chefova. Kontinuiranim ulaganjima u edukaciju i profesionalni razvoj, Valamar njeguje kulturu izvrsnosti te potiče zaposlenike da usavrše svoje vještine i ostvare puni potencijal u dinamičnom i inspirativnom radnom okruženju.
STEM Games je postao središnji događaj na kojem se studenti svake godine suočavaju s izazovnim problemima i stječu iskustva koja će pamtiti cijeli život.
U 2023. godini, medicinska sestra Mirjana Zgrablić Matika iz Pazina osvojila je nagradu za Naj radnicu godine, koju je dobila zahvaljujući ogromnoj ljubavi i poštovanju svojih kolega i pacijenata.
Prijedlozi kandidacijskih lista i kandidatura moraju nadležnom povjerenstvu prispjeti u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu Vladine odluke o raspisivanju izbora, dakle do 29. travnja u ponoć.
Proteklog vikenda obitelj Šćulac iz Istre provela je pet uzbudljivih dana u njemačkom Wackersdorfu, sudjelujući na međunarodnom karting natjecanju u sklopu RMC Njemačka, RMC Austrija i Spirit Style Cupa.
Među 300 članova posade nalazilo se i 80 mornara iz Istre i Primorja, a više od 30 bilo ih je s područja Labina, Raše i Plomina. Zanimanja su im bila razna, od konobara, kuhara, ložača, prevoditelja, pa sve do skladištara strojarnice i pomoćnika u brodskoj bolnici.
Ovog utorka, 15. travnja, započele su prijave za sudjelovanje na 4. GinIstri putem službenog obrasca na internetskoj stranici GinIstre: www.ginistra.hr.
Len Ettorre, učenik 5. razreda OŠ Jurja Dobrile je ponio u Rovinj brončanu medalju za osvojeno 3. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije 5, te se tako svrstao uz bok 57 najboljih informatičara osnovnih i srednjih škola.
Blažina je s brigadom ratovao u Gorskom kotaru i zaleđu Rijeke do travnja 1945., i bio odlikovan za hrabrost. Poginuo je u borbi, s činom vodnika, 15. travnja 1945. godine.
Cilj projekta bio je okupiti učenike harmonike iz matične škole i područnih odjela te im pružiti priliku za javni nastup, međusobnu razmjenu iskustava, glazbeno druženje i upoznavanje s lokalnom kulturnom baštinom.
U organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI) i u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država, trodnevna konferencija još je jednom dokazala koliko su mladi predani oblikovanju bolje i održivije budućnosti.