
Berba maslina može biti i opasna: 'Lete kao projektili, čuvajte oči!'
Počela je berba maslina, a s njom dolaze i mnoge opasnosti koje prijete beračima u maslinicima.
22:15Prije 6 h19.10.2025
Ovo trodnevno natjecanje okupilo je vrhunske kuhare i slastičare iz cijele Europe, a Valamarovi chefovi istaknuli su se osvajanjem medalja u dvije od ukupno četiri kategorije.
Valamarovi chefovi osvojili su dvije brončane medalje na europskom regionalnom polufinalu natjecanja Worldchefs European Grand Prix 2025: Global Chefs Challenge, održanom od 16. do 18. veljače u Riminiju u Italiji.
Ovo trodnevno natjecanje okupilo je vrhunske kuhare i slastičare iz cijele Europe, a Valamarovi chefovi istaknuli su se osvajanjem medalja u dvije od ukupno četiri kategorije.
U kategoriji Global Pastry Chefs Challenge brončanu medalju osvojili su Ivan Ergović, voditelj hrane u Sektoru hrane i pića u Valamaru, i Dora Bolkovac, slastičar specijalist u Centralnoj kuhinji Valamara te aktualna državna prvakinja u slastičarstvu. U zadanom vremenskom roku njihov je zadatak bio pripremiti i dekorirati čokoladnu tortu te napraviti desert s čokoladom.
"Osvojiti ovakvo priznanje na jednom od najjačih europskih natjecanja velik je uspjeh. Svako natjecanje, pa tako i ovo, zahtijeva iznimnu vještinu, kreativnost i preciznost. Konkurencija je bila izuzetno jaka, s vrhunskim radovima, a žiri je pomno pratio svaki detalj – od tehničke izvedbe do završne prezentacije na tanjuru. Brončana medalja u kategoriji Global Pastry Chefs potvrda je da natjecatelj pripada samome vrhu svjetske slastičarske scene”, izjavio je Ivan Ergović, voditelj hrane u Valamaru.
Brončanu medalju osvojila je i Josipa Burzelić, glavna kuharica iz hotela Marea Suites 5*, Valamar Collection zajedno s Patrikom Prnjakom iz RIVA Restaurant & Lounge Bara i to u kategoriji Global Vegan Chefs Challenge. Medalju su osigurali predjelom od bundeve, cvjetače, cikle i lješnjaka te glavnim jelom koje se sastojalo od četiri porcije, a uključivalo je i lisnato tijesto s gljivama, palačinke od kelja, blanširane šparoge, pire od batata te tart od kelja punjen pirjanim povrćem.
„Sudjelovanje na ovom natjecanju bilo je predivno iskustvo u kojem smo imali priliku pokazati svoje vještine i kreativnost. Ponosna sam na sebe i zahvalna na povjerenju svog tima i kolege Patrika. Presretni smo jer su naša ustrajnost, strpljivost i trud donijeli vidljive rezultate, potvrđujući koliko ljubavi i rada ulažemo u kuhanje. Svaki novi izazov i iskustvo pružaju dodatnu motivaciju i otvaraju nova vrata za budući razvoj“, izjavila je Josipa Burzelić iz hotela Marea Suites 5*, Valamar Collection.
Worldchefs European Grand Prix jedno je od najprestižnijih kulinarskih natjecanja u svijetu, a osvojene medalje potvrda su stručnosti, predanosti i inovativnosti Valamarovih chefova. Kontinuiranim ulaganjima u edukaciju i profesionalni razvoj, Valamar njeguje kulturu izvrsnosti te potiče zaposlenike da usavrše svoje vještine i ostvare puni potencijal u dinamičnom i inspirativnom radnom okruženju.
Program vodi Sonja Gaćina Tomičić, magistra kliničkog nutricionizma i bacc. med. lab. dijagnostike, a događanje se održava u organizaciji Nutrivite i Općine Bale.
18:31Prije 10 h19.10.2025
Uz osmijehe, dobro raspoloženje i pozitivnu energiju, prvi dani Zelenog vikenda potvrdili su koliko Puležani i i njihovi gosti cijene zdravlje, održivost, zajedništvo i povezanost s prirodom.
12:13Prije 16 h19.10.2025
Članovi Udruge umirovljenika Rovinj – Rovigno proveli su nekoliko nezaboravnih dana na izletu po sjevernoj Italiji i Švicarskoj, u organizaciji svoje udruge.
09:35Prije 18 h19.10.2025
Neke od tema o kojima će se razgovarati su: što sve unosimo u roditeljstvo (uvjerenja i vrijednosti), psihološki razvoj djeteta, stilovi roditeljstva, kako postaviti granice u odgoju, razvoj samopoštovanja djeteta, kako komunicirati s djetetom, kako razvijati radne navike…
18:31Prije 1 d18.10.2025
"Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani fotografi, amateri i profesionalci, neovisno o mjestu prebivališta, da sudjeluju svojim fotografijama koje prikazuju prirodne ljepote, kulturne znamenitosti, panorame, vedute i druge motive snimljene na području općine Medulin", poručili su iz Općine.
17:23Prije 1 d18.10.2025
Osim izložbe grla i predstavljanja uzgajivača, posjetitelje očekuje najatraktivniji dio programa – tradicionalna trka na tovari, koja se održava u dvije kategorije, dječjoj i glavnoj utrci.
14:08Prije 1 d18.10.2025
Marinela Bašić: "Naša Udruga umirovljenika Rovinj-Rovigno organizira odlazak u toplice u dva navrata godišnje. Zainteresiranih ima podosta, te slijedeća grupa odlazi u siječnju slijedeće godine."
12:49Prije 1 d18.10.2025
Majčinstvo donosi toliko radosti, ali i fizičkih izazova koje često nismo spremne prepoznati na vrijeme. Jedan od njih su bolovi u stopalima, koljenima i kukovima — koji se mogu pojaviti zbog dugotrajnog stajanja, nošenja bebe, promjena u tijelu tijekom trudnoće i postporođajnog oporavka.
07:15Prije 1 d18.10.2025