Valamarovi chefovi osvojili medalje na prestižnom europskom natjecanju
Ovo trodnevno natjecanje okupilo je vrhunske kuhare i slastičare iz cijele Europe, a Valamarovi chefovi istaknuli su se osvajanjem medalja u dvije od ukupno četiri kategorije.
Valamarovi chefovi osvojili su dvije brončane medalje na europskom regionalnom polufinalu natjecanja Worldchefs European Grand Prix 2025: Global Chefs Challenge, održanom od 16. do 18. veljače u Riminiju u Italiji.
Ovo trodnevno natjecanje okupilo je vrhunske kuhare i slastičare iz cijele Europe, a Valamarovi chefovi istaknuli su se osvajanjem medalja u dvije od ukupno četiri kategorije.
U kategoriji Global Pastry Chefs Challenge brončanu medalju osvojili su Ivan Ergović, voditelj hrane u Sektoru hrane i pića u Valamaru, i Dora Bolkovac, slastičar specijalist u Centralnoj kuhinji Valamara te aktualna državna prvakinja u slastičarstvu. U zadanom vremenskom roku njihov je zadatak bio pripremiti i dekorirati čokoladnu tortu te napraviti desert s čokoladom.
"Osvojiti ovakvo priznanje na jednom od najjačih europskih natjecanja velik je uspjeh. Svako natjecanje, pa tako i ovo, zahtijeva iznimnu vještinu, kreativnost i preciznost. Konkurencija je bila izuzetno jaka, s vrhunskim radovima, a žiri je pomno pratio svaki detalj – od tehničke izvedbe do završne prezentacije na tanjuru. Brončana medalja u kategoriji Global Pastry Chefs potvrda je da natjecatelj pripada samome vrhu svjetske slastičarske scene”, izjavio je Ivan Ergović, voditelj hrane u Valamaru.
Foto: Valamar
Brončanu medalju osvojila je i Josipa Burzelić, glavna kuharica iz hotela Marea Suites 5*, Valamar Collection zajedno s Patrikom Prnjakom iz RIVA Restaurant & Lounge Bara i to u kategoriji Global Vegan Chefs Challenge. Medalju su osigurali predjelom od bundeve, cvjetače, cikle i lješnjaka te glavnim jelom koje se sastojalo od četiri porcije, a uključivalo je i lisnato tijesto s gljivama, palačinke od kelja, blanširane šparoge, pire od batata te tart od kelja punjen pirjanim povrćem.
„Sudjelovanje na ovom natjecanju bilo je predivno iskustvo u kojem smo imali priliku pokazati svoje vještine i kreativnost. Ponosna sam na sebe i zahvalna na povjerenju svog tima i kolege Patrika. Presretni smo jer su naša ustrajnost, strpljivost i trud donijeli vidljive rezultate, potvrđujući koliko ljubavi i rada ulažemo u kuhanje. Svaki novi izazov i iskustvo pružaju dodatnu motivaciju i otvaraju nova vrata za budući razvoj“, izjavila je Josipa Burzelić iz hotela Marea Suites 5*, Valamar Collection.
Worldchefs European Grand Prix jedno je od najprestižnijih kulinarskih natjecanja u svijetu, a osvojene medalje potvrda su stručnosti, predanosti i inovativnosti Valamarovih chefova. Kontinuiranim ulaganjima u edukaciju i profesionalni razvoj, Valamar njeguje kulturu izvrsnosti te potiče zaposlenike da usavrše svoje vještine i ostvare puni potencijal u dinamičnom i inspirativnom radnom okruženju.
Po završetku radova korisnicima i djelatnicima Centra ostali su obnovljeni, osvježeni prostori, dok su učenici doživjeli nemjerljivo važno životno iskustvo i susret s njihovim sugrađanima kojima sudbina nije dala priliku da samostalno koračaju.
Prve privremene rezultate drugog kruga glasovanja, Državno izborno povjerenstvo će na svojoj mrežnoj stranici objaviti u 20 sati, a isti će se dalje ažurirati svakih 10 minuta, što ćete moći uživo pratiti na našem portalu.
Tradicijska jedra Jadrana 14. će lipnja po devetnaesti put zavijoriti ispred Rovinja, a bogatim popratnim programom od 11. do 15. lipnja članovi Udruge-Associazione "Kuća o batani - Casa della batana" dočarat će posjetiteljima njegovu duboku i emotivnu povezanost s morem.
Sredina srpnja idealno je vrijeme za predah od svakodnevnice, a čarobna istarska kulisa pruža savršen bijeg u hedonistički užitak. Ako tražite mjesto gdje se ljeto osjeća svim osjetilima, Tinjan je pravo odredište!
Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih
biciklističke i pješačke staze, kultura i gastronomija.
Pozitivne povratne informacije učenika i njihovih roditelja samo su još više ojačale nastojanja Škole da i dalje nastavi s provedbom ovako vrijednih projekata koji nedvojbeno ostavljaju pozitivan trag u odrastanju rovinjskih osnovnoškolaca.
Najnovije neformalno istraživanje Bolta pokazuje da čak 44,55% ispitanika svoj automobil vidi kao člana obitelji, dok ga 19,80% smatra prijateljem, a 6,93% ga uspoređuje s kućnim ljubimcem.
Za razliku od virusnih infekcija koje su učestalije tijekom jeseni i zime, proljetne alergije često ostaju neprepoznate, budući da njihovi simptomi mogu podsjećati na običnu prehladu. Ipak, pravilno prepoznavanje i pravodobno reagiranje ključno je za sprječavanje komplikacija.
Prognostički materijali za dugoročne prognoze ukazuju da će ljeto 2025. (lipanj, srpanj, kolovoz) biti još jedno iznadprosječno toplo ljeto, uz vrlo veliku vjerojatnost ostvarenja prognoze.
Ovaj je jedrenjak čest gost u istarskim lukama tijekom ljetnih mjeseci jer je poznat po kružnim putovanjima Mediteranom u tom periodu pa je tako u Rovinju ponovno plijenio pažnju znatiželjnika, kako domaćih, tako i turista.
Na lokaciji Velikog Brijuna, između brijunskog mediteranskog vrta i rimske vile, padobranci iz Slovenije, Austrije, Poljske, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te domaćina Hrvatske izveli su niz preciznih i raznolikih skokova iz zrakoplova Pilatus Porter PC-6, s visine od 4.000 metara.