
NESREĆA U PULI: Vlak naletio na automobil u Šijani
Riječ je o vlaku koji je prometovao na liniji iz Pule do Lupoglava.
22:06Prije 4 h21.04.2025
Ovo je već treća godina zaredom kako se u organizaciji Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, predstavljaju na sajmu u Njemačkoj.
Istarski vinari i ove se godine samostalno predstavljaju na Proweinu, najprestižnijem svjetskom sajmu vina, koji se održava u Düsseldorfu od 16. do 18. ožujka.
Ovo je već treća godina zaredom kako se u organizaciji Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, predstavljaju na sajmu u Njemačkoj.
Riječ je o 11 renomiranih istarskih vinarija - Cattunar, Fakin, Agrolaguna, Veralda, Medea, Degrassi, Dešković, Damjanić, Domaine Koquelicot, Deklić i Rossi.
Svoja vina predstavit će ove godine u hali 9, u još većem i atraktivnijem izložbenom prostoru površine 85 četvornih metara, okruglog oblika, otvorenog sa svih strana u skladu s modernim zahtjevima tržišta.
U sklopu sajma Vinistra i ove godine organizira atraktivne radionice koje će voditi poznata vinska stručnjakinja Master of Wine Caroline Gilby, velika ljubiteljica istarskog terroira.
Radionica Mnogobrojna lica istarskih vina otkrit će vinskim kritičarima i predstavnicima medija niz različitih stilova vina i pjenušaca iz Istre, dok će se na radionici
Ne zaboravite Z – potencijal starenja istarske malvazije predstaviti najbolji primjerci arhivskih malvazija, među kojima je najstarija iz 2006.
Uz nastup na najpoznatijem svjetskom vinskom sajmu, traju i pripreme za ovogodišnje izdanje Vinistre koje će se održati od 9. do 11. svibnja u Poreču.
U prodaji su već early bird online ulaznice za ovu najatraktivniju vinsku izložbu u regiji.
Ovom je manifestacijom nekadašnja gastronomska manifestacija Šetimane fritaja središnje Istre poprimila novo ruho, a obogaćena je raznovrsnim proljetnim jelima pripremljenima od sezonskih namirnica.
17:23Prije 8 h21.04.2025
Od svih uvezenih vozila provjerenih putem carVerticala u 2024. godini, 29,3% bilo je uvezeno iz Njemačke, 15,7% iz Francuske, 14,8% iz Belgije, 11,3% iz Italije i 6,9% iz Slovenije.
17:00Prije 9 h21.04.2025
Osim glazbenog dijela, posjetitelji su uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi i 4. Skupu Natprirodnih vinara Istre.
14:24Prije 11 h21.04.2025
Leidi već 13 godina koristi reciklirane materijale, a na ovom brodu primijenjeno je čak 250 kvadrata sendvič materijala od PET boca.
13:34Prije 12 h21.04.2025
Ove nedjelje su javnosti predstavljeni dovršeni radovi i planovi za daljnje uređenje rive u Poreču.
12:29Prije 13 h21.04.2025
Maksimum aktivnosti ove se godine događa u noći s ponedjeljka na utorak. Opažači s tamnih lokacija imat će prigodu vidjeti 15-25 meteora na sat, aktivnost je nešto viša nakon ponoći.
11:20Prije 14 h21.04.2025
Ulazak u konobe moguć je isključivo uz kupnju službene vinske čaše. Na dan manifestacije ulaznice je moguće kupiti isključivo na prodajnim mjestima u Gračišću, i to isključivo gotovinom.
08:37Prije 17 h21.04.2025
Uskrsno jutro počinje naravno - uskršnjim doručkom. Već ste se upoznali s pincom i pisanicama, no postoji još nekoliko blagdanskih delicija: kuhana šunka, mladi luk, sol, a ponekad i rotkvice.
16:03Prije 1 d20.04.2025